Moje storczyki i problemy....
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
z żółtych w plamki to mam żółtego w różowe kropeczki. ma bardzo trwałe kwiaty, ale z wiekiem kropeczki bledną i ledwo je widać
a ja też lubie Phal. w kropki, czyli np. Phal. ever spring. ten twój jest podobny do mojego nowego kropka, ale mój ma troszke więcej kropeczek. ale twój też jest bardzo ładny, taki biały... piękne są białe Phalaenopsisy.
a ja też lubie Phal. w kropki, czyli np. Phal. ever spring. ten twój jest podobny do mojego nowego kropka, ale mój ma troszke więcej kropeczek. ale twój też jest bardzo ładny, taki biały... piękne są białe Phalaenopsisy.
Witajcie...I znów problem z moim zielonkiem choruszkiem. Był w keramzycie.....Wyciagnełam go aby zobaczyc co sie dzieje.... a tam...biała plesn....umyłam wszystko....wyciełam pozostałe zgniłki....przemyłam spirytusem i woda utleniona????nie wiem czy dobrze i zostawiłam do osuszenia.....Chyba teraz wsadze do ziemi i pod folie....bo kwiata obciełam...Poradzcie mi!!!!
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Aniu,mój ten, którego straszną bidę kupiłam, jako pierwszy, po kwitnieniu, więc nawet nie wiem jaki - po chuchaniu i dmuchaniu najpierw wypuścił nowy liść. Teraz na dwóch pędach boczne pędy kwiatowe. Ze 2 dni temu zobaczyłam, że idzie nowy korzonek, a czoraj odkryłam, że przy listku, w kąciku wypuszcza nowy pęd kwiatowy! Ewidentnie jest to pęd kwiatowy, bo idzie w górę i wygląda inaczej. Chciałam zrobić fotkę, ale wychodzi rozmazana.
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Do ziemi nie sadż, najwyżej do kory, napisz czy u nasady rośliny i na liściach są widoczne jakieś przebarwienia lub plamki i jeśli są to opisz najdokładniejAankaa pisze:Witajcie...I znów problem z moim zielonkiem choruszkiem. Był w keramzycie.....Wyciagnełam go aby zobaczyc co się dzieje.... a tam...biała plesn....umyłam wszystko....wyciełam pozostałe zgniłki....przemyłam spirytusem i woda utleniona????nie wiem czy dobrze i zostawiłam do osuszenia.....Chyba teraz wsadze do ziemi i pod folie....bo kwiata obciełam...Poradzcie mi!!!!
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Storczykowa
- Storczykowa