Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś u nas deszczowo , ale na razie nic strasznego się nie działo , jak w innych rejonach . Mszyce atakują wszystko co ma liście[ klony , dalie , kaliny itp ] , róże na razie mają spokój . Zrób oprysk topsinem lub amistarem , ziemię wokół krzaka też dobrze opryskaj . Moje na razie nie chorują , ale jak będzie troszkę słonka , to też będę pryskała [może nawet jutro ]. Ewuniu zrobiłam Ci zdjęcie szałwii różowej , jest bardzo ładna . Zapytam mojej Danusi jak ją rozmnożyć , to bym Ci dała . Na tym zdjęciu to jest szałwia omszona , ma duże , omszone liście i tak ładnie kwitnie .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Anulko niektóre lilie już przekwitły , teraz będą się rozwijać inne odmiany , czekam jakie będą kolory w tym roku . Róże przez te długotrwałe deszcze też zmieniły kolory, bo przy normalnej pogodzie są o wiele piękniejsze .
Spis wątków
Spis wątków
Zosiu, gdybyś mogła rozmnożyć różową szałwię i tę omszoną, to ja chętnie przyjmę sadzoneczki. Jak już będziesz wiedziała , jak je rozmnażać, to napisz na forum. Przyda się ta informacja. W ubiegłym roku swoją niebieską rozmnożyłam odcinając kawałeczek krzaczka, a chętnie spróbuję inaczej. Może się da z kawałków pędów?
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu Wasze róże jak zawsze piękne Tylko żal patrzeć na te zmoknięte płatki wszystkich kwiatów. Oby już przestało tak lać, bo tylko same szkody, nie tylko roślinne
Mam tylko do Ciebie pytanie, czy na dwóch ostatnich fotografiach są szałwie? Tak pięknie kwitną.
Mam tylko do Ciebie pytanie, czy na dwóch ostatnich fotografiach są szałwie? Tak pięknie kwitną.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- andriu53
- 1000p
Agnieszko wszystkie kwiaty byłyby piękniejsze , gdyby pogoda była normalna . Nie nacieszymy się naszymi roślinkami w tym roku , bo jak na razie większość gnije na krzaku .
Ewuniu postaram się coś zrobić , żebyś miała szałwie , bo naprawdę są ładne . Reniusia właśnie dostała ją w niedzielę z całą donicą .
Ewuniu postaram się coś zrobić , żebyś miała szałwie , bo naprawdę są ładne . Reniusia właśnie dostała ją w niedzielę z całą donicą .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Alu na zdjęciach są szałwie , niebieskie mam od zeszłego roku , a różowe z tego roku . U nas na razie dwa dni nie pada , ale dziś słonko bardzo grzało , rośliny są jak ugotowane .
Spis wątków
Spis wątków
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pamiętam, pamiętam Madziu, bo ja wtedy nie mogłam przyjechać.Karolcia pisze:Reniu,ja też tam byłam....
Potwierdzam Twoje słowa
Prawda, że ogród to istny raj
Dla mnie, dla mojego męża i córki, która była z nami (bo jak zobaczyła te cudowne Jorki - to stara kopa - 16 lat, aż piszczała z radości, że może z nami pojechać) to są naprawdę, zupełnie szczerze - wspaniali, ciepli, gościnni i bardzo szczerzy ludzie. A moja Ewelinka wczoraj cały dzień wspominała Zosie i Jędrusia - a ile on jej pozadawał zagadek - całą drogę powrotną odbijała je sobie na mnie.
Cudowna niedziela.
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
o rany!!!
sprowadziliście mnie na ziemię tą nawałnicą, u nas piękna, upalna, letnia pogoda
rośliny na kiju da się odratować, prawda?
trzymajcie się, buziaki dla Was
sprowadziliście mnie na ziemię tą nawałnicą, u nas piękna, upalna, letnia pogoda
rośliny na kiju da się odratować, prawda?
trzymajcie się, buziaki dla Was
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki