Nowy Rok-nowa pasja
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo mi miło Limonko ;:2Limona pisze:Witaj Darla. Wpadłam do Ciebie się rozejrzeć i co się okazuje to już kiedyś dawno temu, kiedy jeszcze się nie zalogowałam na tym forum, już tu byłam (rozczytywałam się o plamach na liściach). Z przyjemnością odświeżyłam sobie Twój topik. Storczyki masz śliczniutkie, psiaczki słodziaki - aż pięć! - tyle czworonogiego szczęścia ale jak to się mówi "od przybytku głowa nie boli". Nie omieszkałam też zajrzeć do Twojego ogrodu, jednym słowem - fantastyczny. Gratulacje, wspaniały azyl dookoła siebie stworzyłaś.
A ten tęczowy storczyk, brakuje mi słów żeby napisać, jak bardzo mi się takie podobają.
Z najnowszych doniesień to powiem Ci jeszcze,że tęczowy słodziutko pachnie
Co do ogrodu to wczorajsze burze poczyniły trochę szkód jednak mam cichą nadzieję,że moje rośliny maja wolę walki i się nie poddadzą
Co do psiaków...myślę,że te przysłowie pasuje do Każdej z Nas obecnej na forum(i to nie tylko w przypadku storczyków)
Mambo-gdy tylko będę miała wolną chwilkę na pewno wpadnę zobaczyć "bliźniaka"
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- darla80
- 1000p
Ostatnio trochę "zafiołkowałam" ale już nadrabiam zaległości
Pełne(jeden pączek wcześniej usechł) kwitnienie mojego najnowszego nabytku,którego każda warażka jest inna :o oraz mój własny,pełnowartościowy pędzik otwiera powoli swoje kwiatuszki(choć jeden znów już usycha-najbliżej okna ).Ten faleczek zwrócił moją uwagę na wsześniejszych zakupach-gdy jeszcze nie miałam ani jednego i nie śpiszyło mi się z zakupem do chwili ostrej obniżki cen
Moje maluszki wypuszczają nowe pseudobulwki-Promenea oraz Dendrobium Phalenopsis(jestem ciekawa jak długo trzeba będzie czekać na ich kwitnienia )
Keikuś również wypuszcza nowy listeczek(dziś nie udało mi się zrobić wyrażnego zdjęcia )
Pełne(jeden pączek wcześniej usechł) kwitnienie mojego najnowszego nabytku,którego każda warażka jest inna :o oraz mój własny,pełnowartościowy pędzik otwiera powoli swoje kwiatuszki(choć jeden znów już usycha-najbliżej okna ).Ten faleczek zwrócił moją uwagę na wsześniejszych zakupach-gdy jeszcze nie miałam ani jednego i nie śpiszyło mi się z zakupem do chwili ostrej obniżki cen
Moje maluszki wypuszczają nowe pseudobulwki-Promenea oraz Dendrobium Phalenopsis(jestem ciekawa jak długo trzeba będzie czekać na ich kwitnienia )
Keikuś również wypuszcza nowy listeczek(dziś nie udało mi się zrobić wyrażnego zdjęcia )
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- darla80
- 1000p
Piotrze w realu on jest ciemniejszy-fioletowy,kropki bordowe Niestety takie przekłamanie aparatu-cyfrówka cyfrówce nie równa
Storczykowa-masz rację,przy innych faktycznie wyglada na giganta.Zmierzyłam wszystkie kwiaty-największy miał 11 cm.Ciekawe jak wielkie kwiaty musi mieć Gigantea?
Storczykowa-masz rację,przy innych faktycznie wyglada na giganta.Zmierzyłam wszystkie kwiaty-największy miał 11 cm.Ciekawe jak wielkie kwiaty musi mieć Gigantea?
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nie wiadomo, czy gigantea ma ogromne kwiaty, ale liście mogą dochodzić do 1 m długości. ale nie wiem, czy w domowych warunkach też. mam jednego Phal. który może być jakąś hybrydą gigantei, jest dość spory i wolę nie myśleć, jaki będzie za kilka lat... prawdziwej gigantei nigdy nie widziałam, więc nie wiem, jaka jest, ale gdzieś czytałam, że ogromna...darla80 pisze:Piotrze w realu on jest ciemniejszy-fioletowy,kropki bordowe Niestety takie przekłamanie aparatu-cyfrówka cyfrówce nie równa
a jak biały ma 11 cm to całkiem sporo. lubię takie wielkokwiatowe.
- darla80
- 1000p
Skąd wytrzasnęłaś Swój avaterekkaisog1 pisze:Ten różowy w kropy jest powalający
Normalnie to już miałam trzasnąć czymś w ekran laptopa
Jestem przewrażliwona bo moje dzieciaki stały się ostatnimi wieczorami pożywką dla komarów
Jest koszmarnie gorąco,żaluzji to już nawet nie odsłaniam...na termometrze w domu 30 stopni Rozwieszam dodatkowo mokre ręczniki na kaloryferach