Nowy Rok-nowa pasja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Darlo, nagroda śliczna i wyjątkowa :P Mam takiego samego ale z ciemną warżką, takiego jak Twój jeszcze nie widziałam :roll: :shock: Gratuluję.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Limona pisze:Witaj Darla. Wpadłam do Ciebie się rozejrzeć i co się okazuje to już kiedyś dawno temu, kiedy jeszcze się nie zalogowałam na tym forum, już tu byłam (rozczytywałam się o plamach na liściach). Z przyjemnością odświeżyłam sobie Twój topik. Storczyki masz śliczniutkie, psiaczki słodziaki - aż pięć! - tyle czworonogiego szczęścia ale jak to się mówi "od przybytku głowa nie boli". Nie omieszkałam też zajrzeć do Twojego ogrodu, jednym słowem - fantastyczny. Gratulacje, wspaniały azyl dookoła siebie stworzyłaś.
A ten tęczowy storczyk, brakuje mi słów żeby napisać, jak bardzo mi się takie podobają.
Bardzo mi miło Limonko ;:2
Z najnowszych doniesień to powiem Ci jeszcze,że tęczowy słodziutko pachnie ;:113
Co do ogrodu to wczorajsze burze poczyniły trochę szkód :cry: jednak mam cichą nadzieję,że moje rośliny maja wolę walki i się nie poddadzą :roll:
Co do psiaków...myślę,że te przysłowie pasuje do Każdej z Nas obecnej na forum(i to nie tylko w przypadku storczyków) :wink:

Mambo-gdy tylko będę miała wolną chwilkę :oops: na pewno wpadnę zobaczyć "bliźniaka" :D
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

Śliczne...
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Ostatnio trochę "zafiołkowałam" :wink: ale już nadrabiam zaległości :lol:
Pełne(jeden pączek wcześniej usechł) kwitnienie mojego najnowszego nabytku,którego każda warażka jest inna :o oraz mój własny,pełnowartościowy pędzik otwiera powoli swoje kwiatuszki(choć jeden znów już usycha-najbliżej okna :( ).Ten faleczek zwrócił moją uwagę na wsześniejszych zakupach-gdy jeszcze nie miałam ani jednego i nie śpiszyło mi się z zakupem do chwili ostrej obniżki cen :roll:
Obrazek Obrazek
Moje maluszki wypuszczają nowe pseudobulwki-Promenea oraz Dendrobium Phalenopsis(jestem ciekawa jak długo trzeba będzie czekać na ich kwitnienia :roll: )
Obrazek Obrazek
Keikuś również wypuszcza nowy listeczek(dziś nie udało mi się zrobić wyrażnego zdjęcia :oops: ) :shock: :lol:
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

super storczyki mi się bardzo podoba ten różowy :lol:
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale pięknie kwitną ci Phalaenopsis... ten biały ma chyba duże kwiaty.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Piotrze w realu on jest ciemniejszy-fioletowy,kropki bordowe :wink: Niestety takie przekłamanie aparatu-cyfrówka cyfrówce nie równa :roll:

Storczykowa-masz rację,przy innych faktycznie wyglada na giganta.Zmierzyłam wszystkie kwiaty-największy miał 11 cm.Ciekawe jak wielkie kwiaty musi mieć Gigantea?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

darla80 pisze:Piotrze w realu on jest ciemniejszy-fioletowy,kropki bordowe :wink: Niestety takie przekłamanie aparatu-cyfrówka cyfrówce nie równa :roll:

Storczykowa-masz rację,przy innych faktycznie wyglada na giganta.Zmierzyłam wszystkie kwiaty-największy miał 11 cm.Ciekawe jak wielkie kwiaty musi mieć Gigantea?
nie wiadomo, czy gigantea ma ogromne kwiaty, ale liście mogą dochodzić do 1 m długości. ale nie wiem, czy w domowych warunkach też. mam jednego Phal. który może być jakąś hybrydą gigantei, jest dość spory i wolę nie myśleć, jaki będzie za kilka lat... prawdziwej gigantei nigdy nie widziałam, więc nie wiem, jaka jest, ale gdzieś czytałam, że ogromna...
a jak biały ma 11 cm to całkiem sporo. lubię takie wielkokwiatowe.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Wow! :shock: Piękne kwitnienia! Ten pierwszy ma bardzo ciekawe ubarwienie :P
Drugi też niczego sobie - fajnie sobie ten pęd skręcił, najpierw szedł skośnie, a potem zwrócił w dół :wink:
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Ten różowy w kropy jest powalający :shock:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Darlo, przepiękne kwitnienia :P Różowy jest niesamowity :shock:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

kaisog1 pisze:Ten różowy w kropy jest powalający :shock:
Skąd wytrzasnęłaś Swój avaterek :shock: :?:
Normalnie to już miałam trzasnąć czymś w ekran laptopa :oops: :lol:
Jestem przewrażliwona bo moje dzieciaki stały się ostatnimi wieczorami pożywką dla komarów :cry:

Jest koszmarnie gorąco,żaluzji to już nawet nie odsłaniam...na termometrze w domu 30 stopni :shock: Rozwieszam dodatkowo mokre ręczniki na kaloryferach ;:213
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Kurcze Darla daj chociaz troszke tego ciepelka, bo u mnie desczowo i zimno :?
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”