Czosnek niedźwiedzi(Allium ursinum) cz.1
Re: Czosnek niedźwiedzi
Darek,wsadzałeś z ziemią z doniczki czy goły korzeń do twojej ziemi ? Bo może dostałeś już chore cebulki.
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
Wsadziłem z ziemią z doniczki, ale wtedy cebulki były zdrowe(macałem ). Teraz po wykopaniu kilku "rozłażą się" w rękach. Może za wcześnie wsadziłem, ziemia za zimna była.
Ziemia za zimna nie była im to nie szkodzi.Po prostu ktoś posłał Ci zarażone cebulki.
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
-
- 100p
- Od: 9 kwie 2011, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kiedy zaczynacie zbiór czosnku niedźwiedziego? Bo ja się już doczekać na niego. Czy takie zbieranie czosnku, nie spowoduje że czosnek niezakwitnie? Bo ja bym chciał pomnożyć swój czosnek, a jak niezakwitnie to nie wyda nasion i nici z rozmnażania.
Jak zerwiesz z każdej cebulki po 2/3 listki to nic się nie stanie.
-
- 200p
- Od: 13 kwie 2012, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ja w tamtym roku jesienią posadziłem cebulki czosnku niedźwiedziego kupionego na allegro.kiedy powinny się pojawić roślinki
- xipe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Już powinny być.
Tak , to kopytnik
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O tym, że jest czosnek siatkowaty, w ogóle nie wiedziałam. Pewnie wszystko nazywałam "niedźwiedziem".
Kto lubi widok i zapach czosnku w naturze, polecał górę Tuł na Pogórzu Cieszyńskie. Parę innych ciekawych roślin też się tam znajdzie. do p o d z i w i a n i a.
Mój ogrodowy niedźwiedź na grządce ledwo się rusza, a na trawie (koszony i deptany całe lato!), już całkiem, całkiem
Kto lubi widok i zapach czosnku w naturze, polecał górę Tuł na Pogórzu Cieszyńskie. Parę innych ciekawych roślin też się tam znajdzie. do p o d z i w i a n i a.
Mój ogrodowy niedźwiedź na grządce ledwo się rusza, a na trawie (koszony i deptany całe lato!), już całkiem, całkiem
-
- 50p
- Od: 11 lut 2012, o 23:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
u mnie też już jest, porządne, ale nie duze. Nawet sobie zjadłem liścia.
A poza tym, jeśli ktoś lubi takie smaki, to kupiłem w zeszłym roku nasiona szczypiorku czoisnkowego, dla eksperymentu, trochę podobnie smakuje, łatwe w uprawie....
A poza tym, jeśli ktoś lubi takie smaki, to kupiłem w zeszłym roku nasiona szczypiorku czoisnkowego, dla eksperymentu, trochę podobnie smakuje, łatwe w uprawie....
Re: Czosnek niedźwiedzi- Allium ursinum
mój szczypiorek czosnkowy (w doniczce) słabo rośnie, nasion było mnóstwo, a wzeszła może 1/4. Już skubnęłam, smaczny. Natomiast czosnku niedźwiedziego i siatkowego poszukuję, w większych ilościach