Zaczynam - rogalm1 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja je jadłam i nic mi nie było ..... :;230 więc chyba jadalne.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

MONISIA witaj.
Gratki za setną stronke.
Ale u Ciebie olbrzymie zmiany. Cudnie wszystko sie rozrasta i okolica bajeczna. Domek pieknie wygląda. Juz niedługo wakacje to pewno znikniesz znów na 2 miesiące. Aby tylko suszy nie było bo to podlewanie jest uciążliwe. Pozdrawiam z całego serca i wszystkiego dobrego życzę. :P
:P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Zadowolona jestem :) poogladałam sobie tyle pięknych roślinek, krzaczków i drzewek... a bez jak pachniał ;)
Zieleń u Ciebie Monisiu, bardziej zielona i soczysta, wcale nie widać, że sucho... ale deszczyku życzę :)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Witam wszystkich na 100 (!) stronie!

Alicjo, z deszczem dalej krucho, ale łaskawi sąsiedzi podlewają najbardziej wymagające rośliny!

Grażynko, te owoce to przetestuję w samotności, bo Szymek jak wiadomo jest wszystkożerny i muszę czuwać, żeby się nie podtruł.

Gosiu, ja już nie mogę się doczekać wakacji ale też nie wiem jak przetrwam bez Forum, bo jestem jeszcze bardziej uzależniona niż w zeszłym roku!

Ewusiu, cieszę się, że Ci się podoba, dobrze, że przynajmniej na razie nie mam takich robali jak widziałam u Ciebie
:D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Moniś, a czy to nie u Ciebie (na samym poczatku Twojego działkowania) widziałam turkucia podjadka ?

o tu...
rogalm1 pisze:
i nagle z ziemi wyszło coś takiego, dzieci były safascynowane"potworem z wnętrza ziemi" ale nie wiemy co to jest

Obrazek

:(
U mnie podejrzewają, że to też może być to paskudztwo... :(
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, mam nadzieję, że ta larwa u ciebie to jednak nie turkuć, bo ten mój był tak okropny, że nikomu nie życzę!Larwy jego nie widziałam niestety albo na szczęście...
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniu wpadłam z rewizytą :D ,pięknie wyglądała rodzinka pracująca na działce,porządki zrobione widoczne,kwiatki dały sobie radę mimo suszy,pomidory faktycznie ogromne,ciekawa jestem jak z przymrozkami u Ciebie, u mnie niestety są,codziennie okrywam sporo roślin.Niedługo będziesz szalała na działce przez 2 miesiące :D ,szkoda,że nie będziesz w kontakcie z forum,bylibyśmy na bieżąco z Waszymi poczynaniami na działce :wink: .Przynajmniej zdjęć będziesz musiała narobić tysiące :lol: .
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Moniko! Roślin masz coraz więcej i coraz większe. Zobaczysz, jak to wszystko szybko urośnie :!: Bardzo dobrze napisała KaRo - Twoje rośliny muszą się usamodzielnić i być gotowe na Wasze nieobecności. I właśnie takie pewniaki dostałaś ode mnie :) Mała korekta - roślina zidentyfikowana przez Agę jako rozchodnik to skalnica cienista :)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, cieszę się, że znalazłaś czas, żeby do mnie wpaść. Przymrozki nas jak na razie ominęły, zobaczymy jak będzie z burzami i gradem, bo w zeszłym roku bardzo nam napsuł!

Jacku, cieszę się, że Twoje roślinki są dość "samodzielne", bo ja mam tak mało czasu w okresie wiosennym na plewienie, że aż mi głupio, ale potem w wakacje staram się nadrabiać!

A teraz krótka relacja z tego weekendu, przede wszystkim plewienie!! od 5.30 z Marysia ruszyłyśmy w warzywnik i dobrze, że zaczęłyśmy o świcie, bo później zaczął padać upragniony deszcz i musiałyśmy sie przenieść do prac porządkowych w domku. Ale z grubsza warzywa zostały przeplewione, niestety marchewka, pietruszka i kalafiory nie dają znaku życia więc nie wiem czy jeszcze im dać czas czy siać na nowo...

i kupiłam sobie pierwszego clematisa, jak sie mu u mnie spodoba to jescze sobie kupię inne kolory.

kilka zdjęć, bo niestety byłam tak fizycznie zmęczona, że nie miałam weny do fotografowania

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

MOnika... super.....
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czy powinnam poobrywać część owoców z tej jabłonki, ja sadziłam ją dopiero w listopadzie 2008 więc jest strasznie młoda, a ma zawiązanych ponad 100 owoców, chyba, że to samo opadnie
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

rogalm1 pisze:czy powinnam poobrywać część owoców z tej jabłonki, ja sadziłam ją dopiero w listopadzie 2008 więc jest strasznie młoda, a ma zawiązanych ponad 100 owoców, chyba, że to samo opadnie
ja bym na razie zaczekała

część spadnie sama, musisz obserwować, bo mogłoby połąmać gałęzie
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Moniko, trochę mi Ciebie szkoda, bo chcesz wszystko zrobić w tych kilku dniach, gdy jesteś na działce.
Ale powoli uporasz się ze wszystkim...popatrz jeszcze miesiąc i trochę i wakacje.
Wtedy będziesz mogła się wyżywać.
A co do jabłonki, to mogę Ci tylko opowiedzieć co ja robiłam.
Otóż, w pierwszym roku owocowania - a był to drugi rok od posadzenia - zostawiłam tylko kilka jabłek na próbę.
Zresztą tak jak napisała Aga, sporo opadło.
Nie chciałam aby drzewko się nadwyrężyło, wolałam aby wykształciło najpierw porządną koronę.
W tym roku już mam sporo ilość jabłek ale zostawiam je na razie wszystkie.
Część znowu opadnie sama, a resztą się zajmę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”