Cytrusy - porady ogólne
Re: Cytrusy - Porady Czarodzieja
luczek95 widocznie jest problem, w dalszym ciągu nic nie znalazłam. Już te strony nie raz oglądałam.
Basieńko widać że nie szukasz lub Ci się nie chce - idziesz na łatwiznę, mimo to proszę - Cytrus z nasiona klikając na słowo Powrót na górze strony w lewym rogu zobaczysz na jakie strony będziesz wracała i gdzie był ów temat.
Oskarżenie całkiem niesłuszne. A właśnie że szukałam, ale łatwo wmawiać komuś lenistwo. Gdyby strona nie była taka chaotyczna i pstrokata, na pewno łatwiej byłoby coś tam znaleźć, a tak to się idzie tam pogubić niestety. Z artykułu jedynie nie doczytałam na jaką głębokość takie nasionko posadzić - 1 cm? I czy można je naświetlać lampą? Nie bardzo też rozumiem to osuszanie. Myślałam że na początku pisze, że trzeba je tylko otrzeć w chusteczkę, a potem coś pisało że niby czekać parę dni?Czarodziej_ pisze:Basieńko widać że nie szukasz lub Ci się nie chce - idziesz na łatwiznę,
- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basieńko wejdź na poradnia po prawej stronie i kliknij cytrus z nasiona
Nie oskarżaj czarodzieja bo byś lepiej nie zrobiła ja jakoś znalazłem
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu
- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 lut 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale ona już znalazła ,a co do nasion to po wyciągnięciu z owocu osuszamy papierem lub serwetką i wsadzamy do ziemi ,ja tak robię i zawsze mi kiełkują .
Pozdrawiam,Adrian
Luczek95, chyba coś Ci się pomyliło. Przecież to Czarodziej mnie oskarżył o lenistwo - a nie ja jego. Czytaj no ze zrozumieniem, bo widzę że coś kiepsko z tym u Ciebie.luczek95 pisze:Basieńko wejdź na poradnia po prawej stronie i kliknij cytrus z nasiona
- luczek95
Dobra zakończmy to przecież forum jest po to żeby sobie pomagać
- luczek95
Wyrzyciłem te cytrusy... za to granat w końcu mi wypuszcza
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 lut 2010, o 14:37
Czarodzieju czy można już na początku marca zacząć, chociaż małymi ilościami, nawozić cytrynę skierniewicką? Bo moja zaczęła już puszczać wiele pąków kwiatowych i liści. Pytam się bo kilka liści zaczęło żółknięć.
- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
Podłączam się do pytania o nawożenie A dodatkowo zapytam kiedy najlepiej przyciąć cytrynę ,taką zwykłą z pestek żeby ją w miarę ładnie uformować ?
Można już zacząć nawożenie i można a nawet trzeba już poprzycinać jeśli chce się ją formować.
A można zasiać nasiona grejfruta, które po tygodniu suszą się na kartce papieru?
Można, po tygodniu nasiona nie tracą jeszcze zdolności do kiełkowania. Najpierw jednak wrzuć je do wody na kilka godzin niech lekko zmięknie okrywa wnętrza pestki szybciej wtedy skiełkują.