Oczko Magdy.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Oczko Magdy.
Samochód w warsztacie, więc mimo wielkiego weekendu, siedzę w domu i przeglądam różne oczka.
I tak się zastanawiam, co robicie na jesieni z tą , było nie było, potężną masą liści lilii wodnych. W normalnym stawie opadają jesienią na dno i zamieniają się w muł. A co w oczku wodnym? Jakoś nic nie znalazłem na ten temat! Uschnięte liście roślin przybrzeżnych łatwo wykosić.
Na kilku zdjęciach widać pąki grążela. Czy nigdy nie zakwitły, jak piszesz?? A co się z nimi stało? Uschły? Chyba wielkość oczka nie gra tu roli, bo koło Małkini na łące widziałem naturalny stawik, tak z pięć metrów średnicy najwyżej, a grążele kwitły jak głupie.
I tak się zastanawiam, co robicie na jesieni z tą , było nie było, potężną masą liści lilii wodnych. W normalnym stawie opadają jesienią na dno i zamieniają się w muł. A co w oczku wodnym? Jakoś nic nie znalazłem na ten temat! Uschnięte liście roślin przybrzeżnych łatwo wykosić.
Na kilku zdjęciach widać pąki grążela. Czy nigdy nie zakwitły, jak piszesz?? A co się z nimi stało? Uschły? Chyba wielkość oczka nie gra tu roli, bo koło Małkini na łące widziałem naturalny stawik, tak z pięć metrów średnicy najwyżej, a grążele kwitły jak głupie.
U mnie nigdy nie kwitł ,może został zdominowany przez inne rośliny .Liście lilii zamierają na jesień.
-
Wiem że zamierają. Ale co z nimi robisz? Usuwasz? Zostawiasz żeby zgniły?
- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 14 mar 2016, o 14:47
Dopisuję się do wątku i podziwiam oczko Komary się w nim nie zalęgają? U mnie jest ich masa, choć oczka nie mam ani ja ani najbliżsi sąsiedzi.
Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne te lilie wodne.
Ale one w stawie z rybami chyba nie przetrwałyby ??
I ta ciekawa osoka .cviekawe czy na głebszym stawie i z rybami, dała radę ??
Pozdrawiam
Ale one w stawie z rybami chyba nie przetrwałyby ??
I ta ciekawa osoka .cviekawe czy na głebszym stawie i z rybami, dała radę ??
Pozdrawiam
-
No i sami zobaczcie jaki mam niefart z tym oczkiem. Jak nie sr...ka to urok! Z covidem na dodatek. W lecie zeszłego roku nagle wysiadł mi staw biodrowy...Załatwiło mnie do marca. Trzy kwartały o kulach; co tu marzyć o kopaniu! W tartaku nie ma drewna bo Ukraińcy poszli sobie z lasu. Wynajęcie minikoparki zakrawa na cud. Im dalej tym gorzej!
Jaki kolor foli teraz masz ? i jaki koszt jej ?magda1975 pisze:Moje oczko w trakcie liftingu,wymiana foli i tym podobne.Roboty dużo a kamieni mało.
Zamawiałam 64 metry kw. ,folia czarna bardzo gruba.....ceny nie pamiętam .