Ogród Igi - cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iga

ciekawe jak będzie dalej.....a ja dziś wypatzryłam u Majki hortensję...tę drzewkową...u mnie w szkółce mają hmm po 100zł....i mam nerwa kupić nie kupić dużo ta 100 nie dużo....ale piękna ta hortensja jest
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak byłam w Poznaniu to była Aspera po 80 zł. Wydawało mi się drogo, i fakt. Marysia kupiła w tym roku za 15 zł.To samo z moja debolistną, ja kupowałam po 30 a w tym roku w Minikowie mieli mniejsze po 90.Nie ma się co spieszyć, już zaczęłam patrzeć na ceny.Ale decyzja należy do Ciebie.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Iga

ja nie mówię o Asperze, tylko o tej białej drzewkowej.To nowość.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak Ci się podoba to sobie kup.Ja za kilka setek kupiłam żurawek i też się cieszę.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś przepiękne hortensje :D u mnie kwitnie tylko jedna- ogrodowa, pozostałe to młodziaczki, które jeszcze w tym roku nie zakwitną, dwie to jeszcze stoją w donicach i czekają na miejsce, które jest zasypane kupami ziemi na skalniak. A tworzenie jego rozciąga się jak guma, a to brak gruzu, a to kamieni :roll:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aga, moje tegoroczne krzewiaste wszystkie mają pąki kwiatowe, one przecież kwitną na tegorocznych przyrostach to powinny kwitnąc, niezależnie od wieku.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Iga, nawet nie zauważyłam że aspera była po 80 zł. W innych miejscach była chyba tańsza.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

iga23 pisze:Witaj Aga, moje tegoroczne krzewiaste wszystkie mają pąki kwiatowe, one przecież kwitną na tegorocznych przyrostach to powinny kwitnąc, niezależnie od wieku.
No niby tak, ale przyjechały do mnie bez pąków kwiatowych, może przemarzły- nie mam pojęcia, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku pokażą swoje kwiatuszki :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mariasen pisze:Iga, nawet nie zauważyłam że aspera była po 80 zł. W innych miejscach była chyba tańsza.
Dlatego jej nie kupiłam. :cry:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Igo ,byłam w ogrodniczym aspera była jedna ale bardzo "zabiedzona " jedno badylkowa z 1 kwiatostanem wys.ok.50-60 cm z oberwanymi liśćmi ,na górze 2 niewielkie listki :( w cenie 25 zł!!!!Nie warta absolutnie tej ceny i w ogóle zainteresowania!!!Wstyd!!Żałowałam,że nie miałam aparatu zrobiłabym Ci zdjęcie .W szkółce ,tam gdzie ja kupowałam swoją już nic Pani nie miała i polecała zgłosić się koło maja.Sadzonki będą . Szkoda.Jak masz możliwość to sobie spróbuj z patyków rozmnożyć.A może w tzw.między czasie coś wpadnie?Ja swoje ogrodowe rozmnażałam w czasie wakacji - nie prawda,że tylko wiosną się udają.!!!Próba nie strzelba jak to mówią.Warto spróbować.A przepłacać nie ma sensu i nabijać kabzę niefrasobliwym sprzedawcom.Spokojnie , zaczekaj!!! :?
Maryna.
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękna dalia :wink: U mnie zaczęły się powoli otwierać dalie, które kupiłam wiosną i jesienią. Są śliczne - bardzo lubię te kwiaty. Zimą przechowujesz w piasku? Ja zawsze dawałam do wiaderka z piaskiem, ale teraz, gdy jest ich więcej, to chyba tych wiaderek będzie kilka :lol: Muszę się też nauczyć dzielić bulwy :oops:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Igo :) Piękne masz hortensje :) Jednak warto je mieć w ogrodzie, rozglądam się za kolejnymi odmianami :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Igus ta kalina jednak kwitnie :lol:

Obrazek