Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2

Post »

Władku, nawet 1,5 metra to na moje warunki to olbrzym :D Musiała bym go ciąć bardzo często, a i tak pewnie by mnie za jakiś czas z pokoju wysiedliło ;)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Władku bardzo dziękuję za oznaczenie Aloeska. Masz ogromną wiedzę sukulentową. Twoje oznaczena zawsze są trafne. ;:180
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Grzdyl
500p
500p
Od: 8 gru 2008, o 00:12

Post »

Zawsze? Nie żartuj, ile ja już byków strzeliłem, to trudno policzyć. Obrazek Jednak wciąż się pilnie uczę.:D
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E tam, wcale dużo tych byków nie było. Twoja pomoc jest zawsze bardzo cenna i niezbędna.
Z resztą fakty mówią same za siebie. Każdy kto potrzebuje pomocy, wzywa Władka. To oczymś chyba świadczy, czyż nie?
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, licząc na Twoją wiedzę sukulentową, poproszę o identyfikację roślinki, którą otrzymałam z wymiany, znajdująca się na 3 stronie mojego kwiatowego wątku między lamprantusem a noliną ,30 grudnia 2010 . Dziękuje!
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

witaj

śliczna kolekcja ;) moje rypsalisy i hatiora stoją już na balkonie,wypuszczają paczki ;) natomiast adenium jakieś takie marne mam;(
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Kasiu wydaje mi się ,że kupiłam od Ciebie na All Chamacereus silwestrii.Dziś właśnie otrzymałam .Jeżeli tak to ;:79 ,no i ta lobivia na dokładkie super :tan .Napisz mi tylko czy one lubią dużo słonka bo mam balkon i okna zachodnie ,no i jakoś muszę sobie radzic. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gordian, dorosła roślinka jest pokazana w watku z prośbami o oznaczenie. A. herlana jest łudząco podobny do matki, więc to na 99% to.

Zakwitły ale jakoś tak anemicznie. To pewnie przez ten brak słoneczka i paskudną deszczową pogodę ;:223
Obrazek Obrazek

I taka zwyczajna jeszcze nie pokazywana
Obrazek
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Kasieńko, śliczne kwiatuszki, w taką pogodę te kolory sprawiają że się uśmiecham.

Większość roślinek od Ciebie już się ukorzeniła ;:138 najbardziej się bałam o Crassula pellucida, strasznie marniała i listki jej brązowiały. W akcie desperacji wyjęłam z ziemi zobaczyć co się dzieje i czy coś będzie i widzę że korzonki są! Maluteńkie ale są ;:196
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To się bardzo cieszę, że jednak da radę. U mnie tfu tfu rośnie. Jest tylko coś niepokojącego. Na Adromischsie odkryłam wełnowca. Jedną sztukę ale już mam traumę, że jak pójdę do szpitala rodzić i nie przypilnuje go to zje mi pół kolekcji. na razie roslinkę odizolowałam, ale sądzę, że już porozłaził się po innych donicach, bo u mnie doniczki na parapecie upchane jak śledzie.
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Kasiu to zleć oprysk mężowi, nie ma żartów z tym dziadostwem :(
Awatar użytkownika
mika78
200p
200p
Od: 17 lip 2009, o 08:32

Post »

Kasiu brawo dla kwitnących a wełnowce przeganiaj bo szkoda twoich roślinek ;:163
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z wełnowcami już zaczynam toczyć bój ;:14 mimo, że poza tym jednym osobnikiem nie wypatrzyłam już nic niepokojącego.
gordian pisze:proponuje pooglądać w necie troche zdjęć Aloe to zobaczysz, że możesz dopasować do tej fotki kilkanascie gatunków i *krzyżówek*... poza tym interesuję się Aloe przezło 20 lat i nadal utrzymuję, że to nie jest A. herlana...
ale pewnie wiesz lepiej...
pozdrawiam
Oj ja nigdy nie uważałam, że wiem lepiej, bo wiem niewiele. Mimo to z każdym dniem czegoś nowego się uczę. Za tym Aloe i innymi przewaliłam pół netu i faktycznie można by pod niego dopasować wiele krzyżówek. No ale skoro Ty od 20 lat zajmujesz się Aloe to może pomożesz mi w oznaczeniu zamiast wytykać błędy. :twisted: Może jakieś sugestie, czy interesujące stronki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”