Ogród Agnieszkir1978
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszkir1978
Kurcze Wacławo nie mam pojęcia. Chciałabym Ci pomóc.
Wczoraj coś mnie natchneło i wysiałam nasionka niecierpka, motylka, lobeli, gazani i aksamitki.
Wczoraj coś mnie natchneło i wysiałam nasionka niecierpka, motylka, lobeli, gazani i aksamitki.
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
aksamitki też wysiewasz? potem to wszystko trafia do ogrodu? już nie mogę się doczekać, gdy będą nowe zdjęcia wiosenne
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
-
Tak Marto aksamitki wysiewam od samego początku jaj się przeprowadziłam do swojego domu.
Bardzo je lubię i kwitną aż do pierwszych przymrozków.
Wystawiłam też swoje stare fuksje bliżej światła bo pod koniec marca -początek kwietnia chce robić sadzonki
Gdzieś w połowie marca posadzę begonie.
Dziś dokupiłam lilie, begonie rabatowe i zwisłe, canny oraz nasionka cyni
Bardzo je lubię i kwitną aż do pierwszych przymrozków.
Wystawiłam też swoje stare fuksje bliżej światła bo pod koniec marca -początek kwietnia chce robić sadzonki
Gdzieś w połowie marca posadzę begonie.
Dziś dokupiłam lilie, begonie rabatowe i zwisłe, canny oraz nasionka cyni
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widze i u Ciebie zakupowe szaleństwo Będziemy podziwiać w sezonie
Begonie sadzisz w połowie marca? Ja moje kupione w tym roku już musiałam posadzić bo zaczęły wypuszczać kiełki
-
Sadze w połowie marca bo prędzej robią się wyciągniete i wiotkie.
U mnie cebulki też mają kiełki ale jeszcze czekam. w zeszłym roku też tak zrobiłam i nic im nie było a Dzięki temu wiedziałam które bulwy są dobre
U mnie cebulki też mają kiełki ale jeszcze czekam. w zeszłym roku też tak zrobiłam i nic im nie było a Dzięki temu wiedziałam które bulwy są dobre
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Dziękuje za dobre słowo:). Widzę, że jesteś miłośniczką fuksji. Jakie masz złote rady dla osoby, która nie ma do nich ręki:)?
a propos, moje begonie już wysadzone, mam nadzieje, że te 2-3 tygodnie wcześniej im nie zaszkodzą:). Pozdrawiam.
a propos, moje begonie już wysadzone, mam nadzieje, że te 2-3 tygodnie wcześniej im nie zaszkodzą:). Pozdrawiam.
-
Begonią nic nie powinno zaszkodzić. Powinny mieć durzo światła bo jeśli mają za mało to będą miały słabe pędy.
Jeśli chodzi o fuksje to Trudno powiedzieć jak z nimi postępować. Mi jak na razie udało się przechować stare dwie odmiany. Nowych nie moge przechować. W tym roku straciłam też jedną starą chociaż rosła razem z drugą w jednej donicy a poprzednie lata rosła dobrze.
Jedyne co wiem to najlepiej przechowują mi się fuksje które mają zdrewniałe gałązki te które mają jeszcze na jesieni zielone trudnie mi przechować. Sadzonki które robie latem przechowuje na parapecie w pokoju a na wiosne je przycinam bo mają wiotkie gałązki. Daje też całe lato dużo nawozu praktycznie do każdego podlewania.
Jeśli chodzi o fuksje to Trudno powiedzieć jak z nimi postępować. Mi jak na razie udało się przechować stare dwie odmiany. Nowych nie moge przechować. W tym roku straciłam też jedną starą chociaż rosła razem z drugą w jednej donicy a poprzednie lata rosła dobrze.
Jedyne co wiem to najlepiej przechowują mi się fuksje które mają zdrewniałe gałązki te które mają jeszcze na jesieni zielone trudnie mi przechować. Sadzonki które robie latem przechowuje na parapecie w pokoju a na wiosne je przycinam bo mają wiotkie gałązki. Daje też całe lato dużo nawozu praktycznie do każdego podlewania.
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Agnieszko przyszłam z rewizytą. Ale masz kolekcję roślin! Doczytałam się również że siałaś petunię. Ja wysiałam juz okoła miesiąca temu, wzeszła ale jest bardzo malutka, czy mimo wszystko mam ja przepikować? Wydaje mi sie też że trochę zatrzymała się w 'rozwoju' Mam tez nasturcję i ma ona już około 10 cm, czy mam już ją wsadzić do ogrodu? U nas przymrozków juz nie będzie...
-
Witaj Magdo. Jeśli chodzi o petunie to lepiej wschodziły mi z nasionek które zebrałam sama niż z tych kupnych.
Pikować jak najbardziej powinnaś wtedy lepiej rosną.
Z nasturcjami to ja bym się jeszcze wstrzymała.Mrozu może nie być ale zimno wychodzi jeszcze z ziemi.
Poczekaj jeszcze jakiś czas.
Pikować jak najbardziej powinnaś wtedy lepiej rosną.
Z nasturcjami to ja bym się jeszcze wstrzymała.Mrozu może nie być ale zimno wychodzi jeszcze z ziemi.
Poczekaj jeszcze jakiś czas.
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Hej, Dzięki za info. Czyli jutro w planie pikowanie petunii. A nastrurcja niech sobie jeszcze siedzi w ciepelku, dobrze jej tam bo rosnie wspaniale.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Agnieszko ależ Ty masz datur
ja też jestem ich miłośniczką
widziałam u Ciebie azalie na pniu, tak mi się wydaje
napisz jak ja pielęgnujesz, bo własnie nabyłam w Biedronce
ja też jestem ich miłośniczką
widziałam u Ciebie azalie na pniu, tak mi się wydaje
napisz jak ja pielęgnujesz, bo własnie nabyłam w Biedronce
-
Widziałaś to się zgadza ale jej już nie mam bo mój M ją zamroził
Musi mieć stale wilgotne podłoże i jasno.
Musi mieć stale wilgotne podłoże i jasno.
-