Storczyki Maczka
-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Maczka
śliczny kolorek Ascocendy! taki energetyczny!
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maczku...Pokazujesz storczyki w moich ulubionych kolorkach
Oba cudne
Na taką Ascocendę chyba zacznę "polować", ale...na jesienii
Oba cudne
Na taką Ascocendę chyba zacznę "polować", ale...na jesienii
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Maczku piękna ascocendra. P. Barbara Moller x venosa wygląda na bardzo zdrową roślinkę. Kupiłeś w OG?
Maczku!
Podziwiam i kibicuję! Każda Twoja roślina jest wydarzeniem! Czekam na następne wspaniałości.
Renata
Podziwiam i kibicuję! Każda Twoja roślina jest wydarzeniem! Czekam na następne wspaniałości.
Renata
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękny Phal.! Chyba też sobie go musze kiedyś kupić, bardzo mi się podoba. Ascocenda też cudna.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Maczku Ascocenda wspaniała, Phalaenopsis Barbara Moller x venosa piękny. Oba storczyki chciałabym mieć.
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Witaj, Maczku!
Ascocenda cudna , napisałeś że trzymasz ją w orchidboxie więc tym bardziej zmobilizowało to mnie do działania w kierunku orchidboxu.
Dziękuję za opis i filmik .Budowa orchidboxu w nim jest tak opisana że większość laików powinna sobie poradzić. Rozglądałem się na allegro za jonizatorem i już zamówiłem . Tak więc powoleńku zbieram potrzebny asortyment.
Jeszcze raz dziękuję za maila.
Ascocenda cudna , napisałeś że trzymasz ją w orchidboxie więc tym bardziej zmobilizowało to mnie do działania w kierunku orchidboxu.
Dziękuję za opis i filmik .Budowa orchidboxu w nim jest tak opisana że większość laików powinna sobie poradzić. Rozglądałem się na allegro za jonizatorem i już zamówiłem . Tak więc powoleńku zbieram potrzebny asortyment.
Jeszcze raz dziękuję za maila.
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maczku niesamowite wybarwienie mają kwiaty ascocendy A Barbarę Moller x venosa także mam: ma bardzo trwałe kwiaty, idealny długo kwitnący ciekawie wybarwiony phalaenopsis
Witam wszystkich odwiedzających i dziękuję za miłe słowa pod adresem roślinek.
Kasiu(kasia74), Phalaenopsis Barbara Moller x venosa faktycznie pochodzi z OG.
Marku(marwes), nie wiem czy było to napisane w materiale który ci przesłałem ale Orchidbox był stworzony dla roślin vandowatych. Zalecam również stosowanie wody destylowanej lub z filtra RO do zalewania dna Orchidbox-a ze względu na kamień który bardzo szybko się osadza na membranie jonizatora i powoduje uszkodzenie. Powodzenia w budowie Orchidbox-a i hodowli vandowatych.
Kasiu(kasia74), Phalaenopsis Barbara Moller x venosa faktycznie pochodzi z OG.
Marku(marwes), nie wiem czy było to napisane w materiale który ci przesłałem ale Orchidbox był stworzony dla roślin vandowatych. Zalecam również stosowanie wody destylowanej lub z filtra RO do zalewania dna Orchidbox-a ze względu na kamień który bardzo szybko się osadza na membranie jonizatora i powoduje uszkodzenie. Powodzenia w budowie Orchidbox-a i hodowli vandowatych.
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Asceconda i Phal. przyciągają na myśl lato Są cudne
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Prześliczne pokazujesz kwiaty, gratulacje wspaniałych kwitnień pozdrawiam
Ciężki jest los storczykomaniaka. Mineły 2 tygodnie od zainstalowania lamp doświetlających vandowate, wczoraj w godzinach wieczornych miałem wizytę Panów z Policji. Przeszukali mieszkanie pod kątem hodowli marihuany. Uśmiali się troszkę widząc tylko storczyki, ale taka ich praca. Działali na podstawie anonimowego donosu "życzliwej" sąsiadki. Szkoda że w Polsce nadal jest tak mała wiedza ludzi na temat hodowli storczyków, ale z drugiej strony cieszę się że moi sąsiedzi nie są obojętni i reagują (może nie zawsze trafnie) na problemy związane z używkami. A teraz pokaże winowajców całego zamieszania.
Po dwóch tygodniach widać już efekty doświetlania (jaśniejsze miejsca na górnej części rozety Vandy, widać że stożek wzrostu zaczyna się wydłużać)
Po dwóch tygodniach widać już efekty doświetlania (jaśniejsze miejsca na górnej części rozety Vandy, widać że stożek wzrostu zaczyna się wydłużać)
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Maczku masz cudowne, wspaniałe vandy. A ile ich masz? jak na moje oko to dużo? Zdolna sąsiadka.