Kwiatki u Beatki ;)
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki u Beatki ;)
Edytko
Ta paproć to jest jedyna, która się u mnie utrzymuje (tfu tfu żeby nie zapeszyć), i do tego jakoś rośnie
Ma oświetlenie rozporszone, nie "dotyka" jej słońce. Stoi koło telewizora, może to jej pomaga. Spryskuję ją jak sobie przypomnę, czyli nie za często ;) Teraz ją przesadziłam pierwszy raz od kiey ją dostałam, tj. od ok 3 lat. Mam nadzieję, że teraz za długo nie będzie stała w miejscu i będzie wypuszczać kolejne listki
Ta paproć to jest jedyna, która się u mnie utrzymuje (tfu tfu żeby nie zapeszyć), i do tego jakoś rośnie
Ma oświetlenie rozporszone, nie "dotyka" jej słońce. Stoi koło telewizora, może to jej pomaga. Spryskuję ją jak sobie przypomnę, czyli nie za często ;) Teraz ją przesadziłam pierwszy raz od kiey ją dostałam, tj. od ok 3 lat. Mam nadzieję, że teraz za długo nie będzie stała w miejscu i będzie wypuszczać kolejne listki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękną roślinkę Teściowa Chce ci podarować. Ja bym ja brała bez zastanowienia Ona ma fajne listki i te wyraźne nerwy na nich...
Ps. Sklep "Wszystko po 2,50..." mam hmm...100metrów od bloku. Czyli podejście do niego trwa jedną minutę Strata dwóch minut, to chyba nie tak dużo ;)
Ps. Sklep "Wszystko po 2,50..." mam hmm...100metrów od bloku. Czyli podejście do niego trwa jedną minutę Strata dwóch minut, to chyba nie tak dużo ;)
fantastyczna doniczka z ziołami mi jakoś w tym roku nie chce rosnąć nawet nie chce wykiełkować
POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki
- pozia
- 200p
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Widzę,że wszędzie pełno nowych przyrostów i oby tak dalej
- justus27
Ale ładnie rosną Twoje kwiaty.
Teraz rozumiem dlaczego roślinki nie Wzięłaś wcześniej
Teraz rozumiem dlaczego roślinki nie Wzięłaś wcześniej
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Piękne przyrosty, oby tak dalej.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- wspaniałe roślinki,piękny kolorowy balkon,a mnie zachwyciły adenia.Bardzo ładnie wyrosły
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- pozia
- 200p
Przyrostów jest jeszcze na innych kwiatach Dziwią mnie trochę beniminy. Jeden stoi na oknie południowym, drugi na zachodnim. Na tym drugim jest mniej młodych listków, chociaż myślałam, że słońce południowe źle wpłynie na jego wzrost.
Paproć po przesadzeniu zadomawia się w nowej doniczce, więc czekam na jej nowe listki.
Kwiaty na balkonie zostały poprzesadzane. Jak w końcu odkryłam czym się różni surfinia od petuni (dla mnie były to te same rośliny )poprzesadzałam tak żeby górne kwiaty spływały w dół, te na dole zaś rosły w górę. Coraz ładniej to wygląd, choć dzisiejszej nocy zastanawiałam się ile wyrwanych czy poprzewracanych kwiatów zastanę rano. Całe szczęście wszystko było ok.
Czekamy z mężem na pierwsze truskawki, coraz ładniej rosną do tego sałata, szczypior. Koperek prawie cały wszamaliśmy, więc wysiałam nowy
Aktualnie mam czas tylko na podlewanie kwiatków (zastanawiam się jak to zrobić żeby tyle wody nie szło) bo mam teraz "fazę" na tworzenie broszek
Paproć po przesadzeniu zadomawia się w nowej doniczce, więc czekam na jej nowe listki.
Kwiaty na balkonie zostały poprzesadzane. Jak w końcu odkryłam czym się różni surfinia od petuni (dla mnie były to te same rośliny )poprzesadzałam tak żeby górne kwiaty spływały w dół, te na dole zaś rosły w górę. Coraz ładniej to wygląd, choć dzisiejszej nocy zastanawiałam się ile wyrwanych czy poprzewracanych kwiatów zastanę rano. Całe szczęście wszystko było ok.
Czekamy z mężem na pierwsze truskawki, coraz ładniej rosną do tego sałata, szczypior. Koperek prawie cały wszamaliśmy, więc wysiałam nowy
Aktualnie mam czas tylko na podlewanie kwiatków (zastanawiam się jak to zrobić żeby tyle wody nie szło) bo mam teraz "fazę" na tworzenie broszek
- justus27
A może Łap deszczówkę ;)
Ja ciągle nie rozróżniam surfini od petuni...
Ja ciągle nie rozróżniam surfini od petuni...
- pozia
- 200p
Jedna rośnie do góry i lekko się płoży, druga rośnie w dół tworząc kaskadę. Ta pierwsza to chyba petunia ;)
Deszczułki niestety nie mam jak zbierać, bo na mój balkon prawie wcale deszcz nie pada, a nie mam jak wysunąć jakiejkolwiek rynny na zewnątrz
Deszczułki niestety nie mam jak zbierać, bo na mój balkon prawie wcale deszcz nie pada, a nie mam jak wysunąć jakiejkolwiek rynny na zewnątrz
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo piękny, kolorowy balkon i widzę, że już wkrótce będziesz mieć własne truskawki . Adenia wyglądają wspaniale - moje po przesadzeniu wywracają się przy każdym podlewaniu :x .
A z tymi stronami świata i roślinami rosnącymi na parapetach jest bardzo różnie - moje na parapecie południowym ładnie rosną, a te na parapecie wschodnim pali słońce.
A z tymi stronami świata i roślinami rosnącymi na parapetach jest bardzo różnie - moje na parapecie południowym ładnie rosną, a te na parapecie wschodnim pali słońce.
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Beatko, pięknie kolorowo u Ciebie na balkonie. Ja też mam zawsze problem z odróżnieniem surfinii od pelargonii i polegam na informacji sprzedawcy a z tym bywa czasami różnie, moje surfinie są płożące a nie kaskadowe i mają bardzo małe kwiatki ale kwitną już bardzo obficie a petunie tak sobie, pewnie czegoś im brakuje.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności