Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Oto mój pomidor K37 ma na razie te 2 kwiaty i innych pączków brak-spójrzcie fachowym okiem -to są staśmione kwiaty czy normalne???
Pozdrawiam Iwona
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co prawda zdjęcie nieco nieostre ale wydaje mi się ,że ten po prawej stronie ekranu jest staśmiony.
Zgadzam się z przedmówcą, ale w świetle tego, co napisała kozula, nie usuwaj dopóki sama tego kwiatka nie oceni.
Dziękuję wam- jak na moje oko ten po prawej jest rozwinięty całkowicie a ten po lewej jeszcze nie -ale nie bardzo się na tym znam .Wolała bym mieć więcej niż jeden pomidor na krzaku.
Pozdrawiam Iwona
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
To nie kwestia kubka, jak już pisałem od samego początku jest niziutki Pokrój faktycznie taki sam, może wyjdzie samokończący, albo z krótszymi międzywęźlami. Okaże się, jak dotrwa do zbiorówwinterek pisze:Mogło w tym kubku trafić się uboższe podłoże.
Pozdrawiam, Maciek.
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Iwa303, to zapowiedź duużego pomidora, staśmione są wielkimi gałami. Tylko potelepaj krzaczkiem jak już będzie wystarczająco ciepło, aby obydwa kwiaty się zapyliły.
W zeszłym roku miałam kilka linii szóstego malinowego nr 37, z czego tylko jedna była już prawie jednolita. Pozostałe różniły się mniej lub bardziej, więc u Maćka będą raczej dwa różne pomidory.
Pozdrawiam, kozula
W zeszłym roku miałam kilka linii szóstego malinowego nr 37, z czego tylko jedna była już prawie jednolita. Pozostałe różniły się mniej lub bardziej, więc u Maćka będą raczej dwa różne pomidory.
Pozdrawiam, kozula
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
W tym roku posadziłam w gruncie 5 krzaków malinowej zebry z dzióbkiem w kolorze żółtym . To F5,więc powinno być ich więcej na krzaku takich żółtych . W zeszłym roku, tylko na jednym było kilka szt.
Mam też Fioletową Zebrę F.5, Cosovo+ Copia , Big Zebra+ Copia i Albenga + Copia. W zeszłym roku rosły piękne,okazałe i były b.smaczne. To są według mnie najlepsze krzyżówki jakie miałam.
Mam też Fioletową Zebrę F.5, Cosovo+ Copia , Big Zebra+ Copia i Albenga + Copia. W zeszłym roku rosły piękne,okazałe i były b.smaczne. To są według mnie najlepsze krzyżówki jakie miałam.
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwszy raz będę uprawiać "kozulki"(nasionka z tegorocznej akcji), mam (1-3 krzaczki z odmiany):
142/ Albenga x Cosowo
149/ Cherokee Purple x Malinowy 37
133/ Malinowa zebra z dzóbkiem
172/ Malinowy 36 x (Beeforange x Orange Strawbery)
136/ Żółta zebra płaska
Część w gruncie, część pod folią.
142/ Albenga x Cosowo
149/ Cherokee Purple x Malinowy 37
133/ Malinowa zebra z dzóbkiem
172/ Malinowy 36 x (Beeforange x Orange Strawbery)
136/ Żółta zebra płaska
Część w gruncie, część pod folią.
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
Dziękuję za odpowiedzi ,oj trudno by było bez waszego wsparcia i rad
Pozdrawiam Iwona
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Moje 'kozulkowe' 37 mają już owoce, nie mogę się już doczekać ..
37/F7
37/2
-----------Martwi mnie trochę Megagronek, bo jakiś taki lichy w tym roku, szczególnie grono..
37/F7
37/2
-----------Martwi mnie trochę Megagronek, bo jakiś taki lichy w tym roku, szczególnie grono..
pozdrawiam, Anita
Kozulowy 178, tylko pospieszyłam się z oberwaniem pędów
Megagron w gruncie i w szklarni
Megagron w gruncie i w szklarni
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Aniu..
Mam pytanie dotyczące 37...
Zauważyłam że u mnie mają one 1 grono 2 kwaity, 2 grono 2 kwiaty.. 3 grono 3 kwiaty.. max 4..
Gdzie popełniłam błąd że tak skąpo kwitnie..
Dodam że to nie wina zrzucania kwiatów jakaś taka natura u nich..
najwięcej zawiązanych kwiatów ma któryś z 37 -4szt
Zostawiłam już 1 wilka żeby kwiatł na 1.5grona-czyli wilk do pierwszego grona..i na tym wilku właśnie pojawiło się te 3-4 szt kwiatów..
jutro przyjrzę się bardziej, ewentualnie zdjęcia zrobię..
Mam pytanie dotyczące 37...
Zauważyłam że u mnie mają one 1 grono 2 kwaity, 2 grono 2 kwiaty.. 3 grono 3 kwiaty.. max 4..
Gdzie popełniłam błąd że tak skąpo kwitnie..
Dodam że to nie wina zrzucania kwiatów jakaś taka natura u nich..
najwięcej zawiązanych kwiatów ma któryś z 37 -4szt
Zostawiłam już 1 wilka żeby kwiatł na 1.5grona-czyli wilk do pierwszego grona..i na tym wilku właśnie pojawiło się te 3-4 szt kwiatów..
jutro przyjrzę się bardziej, ewentualnie zdjęcia zrobię..
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
a.. i taki objaw jest tylko i wyłącznie na pomidorach 37..
Mam jeszcze pytanie dotyczące 36
Wyglądem przypomina u mnie troche megagroniastego.. czyli rośnie rośnie i na wysokim piętrze zawiązał kwaity dopiero.. czy to też normalne..?
Dodam że pomidory na wiosnę miały kurzeniec dany i przemieszany z ziemią..
dobrze podlana ziemia..
pomidory nie wykazują żadnych poparzeń..
ewentualnie tylko mają jaśniejące czubki-żółtawe -nie pamiętam czego to objaw-jakich braków
Oraz wzrost wegetatywny mimo żadkiego podlewania.. bo raz na tydzień a w te upały co były po 30st to raz na 3-4dni...
A mimo to liście dłuuuugie mają..
jutro pokaże fotki jednak..
pomidory do tej pory podlane były raz gnojówką z pokrzywy, saletrzakiem i siarczanem wapnia-czy jak to tam zwią -przepraszam za brak pamięci krótkotrwałej
Mam jeszcze pytanie dotyczące 36
Wyglądem przypomina u mnie troche megagroniastego.. czyli rośnie rośnie i na wysokim piętrze zawiązał kwaity dopiero.. czy to też normalne..?
Dodam że pomidory na wiosnę miały kurzeniec dany i przemieszany z ziemią..
dobrze podlana ziemia..
pomidory nie wykazują żadnych poparzeń..
ewentualnie tylko mają jaśniejące czubki-żółtawe -nie pamiętam czego to objaw-jakich braków
Oraz wzrost wegetatywny mimo żadkiego podlewania.. bo raz na tydzień a w te upały co były po 30st to raz na 3-4dni...
A mimo to liście dłuuuugie mają..
jutro pokaże fotki jednak..
pomidory do tej pory podlane były raz gnojówką z pokrzywy, saletrzakiem i siarczanem wapnia-czy jak to tam zwią -przepraszam za brak pamięci krótkotrwałej
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?