Moja domowa zielenina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja domowa zielenina

Post »

No mam nadzieję, najchętniej to zostawiłabym sobie po jednym z każdego a resztę rozdała, nie jestem jakąś tam wielką fanką fiołków, ale jak tak sie naoglądałam u wszystkich, to bardzo chciałam mieć choć jednego. Miałam swojego białego, ale był stary i nie wyglądał najefektowniej, więc go musiałam odmłodzić, z tego co wiem to powinien być jeszcze biały z niebieską obwódką i biały z różową. Ale który jest który to nie mam pojęcia :wink:
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Szkoda że sobie jakoś nie poznaczyłaś.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję licznych maluchów ;:138 . Wszystkie wyglądają bardzo zdrowo i mam nadzieję, że teraz, kiedy już wszystko zmierza ku wiośnie, szybciutko urosną ;:108 . Zupełnie Ci się nie dziwię, że chciałabyś je porozsadzać, bo już chyba wszystkich palce zaczynają świerzbić, żeby coś w ziemi pogrzebać :wink: .
Świetnie, że tak niespodziewanie udało Ci się rozmnożyć rosiczkę :) . Nie wyglądała najlepiej taka wystrzyżona i przyznaję, że pewne obawy miałam ;:108 . Super, że wszystko dobrze się skończyło :uszy .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ale maleństwa śliczne.
Ja bym jeszcze chwilę poczekała z rozmnażaniem fiołków. Jak będą miały cztery, dobrze rozwinięte liście - wtedy Przesadzaj.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Gratuluję ;)
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Myślałam że hiacytny nie kwitną drugi raz a tu taki surprise :shock: ;:138 Ty to najwyraźniej mam rękę do rosiczek ;:138
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Dominiko dziś wielki dzień Twojego święta
i Adam o Tobie pamięta
więc z okazji Dnia Kobiet
składam ci moc życzeń:
uśmiechu, zdrowia, radości,
mnóstwa prezentów i gości,
przyjaźni wielkich i małych,
wielu przygód niebywałych
i uśmiechu wesołego
i wszystkiego, wszystkiego najlepszego.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Domimika
500p
500p

Post »

Dziękuje wszystkim za odwiedziny i wpisy, i za życzenia :) Dziś kolejne zdjęcia kwiatów. Wiem, że już zaczynam robić się nudna z rosiczkami, ale u nich najwięcej się dzieje. A żeby nie było tak monotonnie, to pokażę też mojego szczawika, który tej zimy w ogóle nie poszedł spać, tylko ciągle rósł, a teraz jeszcze do tego kwitnie :wink:
Obrazek

Rosiczki rosną w oczach, choć te obcięte wypuściły niedawno, są już kilkukrotnie większe niż maluchy posiane latem. Stwierdzam, że kiedy rosiczka zimą zrobi się brzydka i zacznie usychać, można bez obaw ciachnąć tuż przy ziemi a na wiosnę pięknie wypuści.
Obrazek

I jeszcze takie kropelkowe zbliżenie. Większość maluchów też ma kropelki, nawet te, które spisałam na straty bo wyglądają, jakby były już na wykończeniu.
Obrazek

Choć pogoda dzisiaj u mnie nie za ciekawa, to pozdrawiam Was wszystkich wiosennie :wit
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Szybciutkie te rosiczki :D
Śliczny szczawik, wiosna jak nic ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Domimika
500p
500p

Post »

Koniecznie muszę pochwalić się nowościami. Wczoraj zakupiłam takiego oto cudownego pluszaka :tan :heja Co prawda marzyła mi cię crassula rogersii, ale ten też jest super. Miał plakietkę z nazwą cotyledon ladysmithiens, z tego co widziałam w internecie, to poprawna nazwa. Zapłaciłam 14 zł, ale moim zdaniem to nie drogo, bo w doniczce doliczyłam się pięciu roślinek :tan Jeśli ktoś ma doświadczenia z tą roślinką to proszę o jakieś wskazówki co do uprawy.
Obrazek

Obrazek

A tutaj taka pokrzywka, od cioci dostałam, wczoraj już z korzonkami wsadziłam do doniczki.
Obrazek
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Piękna pokrzywka. Ostatnio szaleję na ich punkcie i tylko czekam wiosny, coby pobuszować w zbiorach babcinych. Mam nadzieję, że się jakaś maleńka szczepeczka uchroniła dla mnie :)
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nowy nabytek śliczny - gęsty i super rozrośnięty ;:138 . A te listeczki... nic, tylko głaskać :wink: .
Koleus jak na warunki zimowe bajecznie wybarwiony; na pewno wyrośnie z niego piękna roślina ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Dominiko, urocza ta Twoja nowa roślinka, nie miałam jeszcze z nią styczności.Ale zaskoczyłaś bardzo milo kwitnącym szczawikiem, uwielbiam te delikatne dzwoneczki ;:196 moja na razie szaleje z listkami. No i jeszcze pięknie wyrośniete rosiczki, jesteś niesamowita że udało Ci się je wyhodować ;:138 Pięknie wyglądają z tymi swoimi perełkami, super roślinki ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”