Fasola mung jest sprzedawana na kiełki, to wykiełkuje. Pytanie, jak to dalej rośnie?
Właśnie próbowałam znaleźć, ale tak mocno się zirytowałam, że wpakowałam nie wiadomo gdzie;:124 Chciałam zrobić zdjęcie, by pokazać, jakie nieciekawe kolory. Gdy tylko odnajdę, koniecznie sfotografuję
Ogólnie bardzo mi się podobają limy, ale one mają długi okres wegetacyjny, nie wiadomo, jak u nas poradzą.
Fasola na suche nasiona
Re: Fasola na suche nasiona
https://i.postimg.cc/NGVVB0Sb/IMG-20250102-225214-5.jpg
viewtopic.php?p=6446132#p6446132/Iwona
Ciemna - Canellino nero, czerwona - Bean Lima calico red, mała - Bean Viola di Asiago
viewtopic.php?p=6446132#p6446132/Iwona
Ciemna - Canellino nero, czerwona - Bean Lima calico red, mała - Bean Viola di Asiago
Anna
- kuneg
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sty 2021, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I co z tą fasolą - wysiałeś? Tyczna, czy karłowa?BobejGS pisze: ↑11 mar 2023, o 19:17 Dostałem sporą garść czarnej drobnej fasoli od znajomego, który dostał dwie spore garści od znajomego ale żaden z nich nie potrafi określić odmiany tej fasoli. Ktoś zna odmiany odpowiadające temu opisowi? Wstawie zdjęcie jutro. Chodzi mi o to czy tyczna czy karłowa.
Kupiłam paczuszkę fasoli ozdobnej wielkokwiatowej i dzisiaj z ciekawości rozpakowałam. Były tam 4 białe nasiona, były w ciapki fioletowo-czarne 8 szt. i była 1 szt. czarna. Ta wielkokwiatowa jest tyczną fasolą - ciemne nasiona zakwitną na krwisto czerwono. Kiedyś miałam tą w ciapki i pięknie wyglądała. Była też całkiem smaczna "po bretońsku"
Jakby ktoś nie wiedział, to "Piękny Jaś" też jest fasolą wielkokwiatową, a nie sprzedają jej jako ozdobną
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tak, uprawiałem te fasole. Podczas sezonu po półtycznym pokroju roślin, kolorze strąków i kolorze fasol udało się określić(tak sądze że dobrze) nazwe odmiany na Black turtle.