300 m2 frajdy
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 300 m2 frajdy
Wschodzi moja bazylka. W 3 dni - nie wierzę w to co widzę. Za poradą forum - zdjęłam folię - przeciwgrzybicznie.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolu,pozwól,że podziękuję babuchnie za objaśnienie w sprawie żyworódki Z 10 lat temu miałam to,ale nie znałam nazwy
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariola co to za znacznik przy Twoim wątku?
- Ruda2011
Ogród ma to do siebie, ze zmienia go każda wiosna. Mija rok od dnia, gdy znalazłam FO i przeczytałam pierwszy post. Zdążyłam już nawet założyć własny wątek chociaż nadal widzę ogromne luki w wiedzy - co dzień uczę sie czegoś nowego.
Znaczek na 1 stronie mojego wątku jest to prośba do wszystkich odwiedzających - uczcie mnie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 40&start=0
Znaczek na 1 stronie mojego wątku jest to prośba do wszystkich odwiedzających - uczcie mnie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 40&start=0
Gratulacje Mariolu, Ja nawet nie wiem kiedy mi minęła rocznica:)
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witaj Mariolu!
W wątku klubowym zamieściłam wykaz mieczyków, o który prosiłaś. Nie wiem czy Ci jeszcze się przyda.
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Mariolu ,ale ładnie ci się bazylia wschodzi .Ja żyworódek miałem kilka doniczek .Jedna dorosła nawet do 1,8 m ,a teraz została mała doniczka z ciągle przycinaną ,bo za dużo śmieciła .
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Rośliny bardzo szybko teraz wschodzą
Ja z moich też bym musiała już pościagąć folie
Ja z moich też bym musiała już pościagąć folie
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Mariolu.
Pięknie i bazylia wschodzi, już tak zieloniutko w doniczce się zrobiło. Nawet się nie obejrzysz jak będziesz jej listki podskubywać. Pozdrawiam i życzę dużo .
Pięknie i bazylia wschodzi, już tak zieloniutko w doniczce się zrobiło. Nawet się nie obejrzysz jak będziesz jej listki podskubywać. Pozdrawiam i życzę dużo .
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witaj Mariolu, ostatnio trochę zaniedbywałem odwiedzanie forum, ale już to nadrabiam.
Juz coraz cieplesze dni, trochę zakupów nawet porobionych, jedno czego żałuję to że nie mam możliwości wysiania w domu i zrobienia sadzonek, także u mnie większość pójdzie do gruntu, albo kupie sadzonki na ryneczku.
Zakupiłem 2 karpy dalii... moje pierwsze, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ostatnio w Real,- była dostawa różnych cebulek i bulw, pół godziny stałem nad canny i w koncu nie kupiłem, bo co wziełem do ręki to kawałek karpy był podgnity i stwierdziłem że chyba nie warto.
Juz coraz cieplesze dni, trochę zakupów nawet porobionych, jedno czego żałuję to że nie mam możliwości wysiania w domu i zrobienia sadzonek, także u mnie większość pójdzie do gruntu, albo kupie sadzonki na ryneczku.
Zakupiłem 2 karpy dalii... moje pierwsze, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ostatnio w Real,- była dostawa różnych cebulek i bulw, pół godziny stałem nad canny i w koncu nie kupiłem, bo co wziełem do ręki to kawałek karpy był podgnity i stwierdziłem że chyba nie warto.
- Ruda2011
Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny w moim ogródku
Dałam się ponieść i kupiłam cebulki gladioli.
Teraz trzymam je w lodówce bo na zewnątrz jeszcze za zimno ( zwłaszcza nocą ) a w garażu podziemnym - mojej jedynej piwnicy - +16. Zastanawiam się, gdzie ja mam rozum, kiedy wchodzę do sklepu ogrodniczego . Stałam ze 30 min i medytowałam " kupię, nie kupię, wykupią, zabraknie, nie wystarczy dla mnie ( podpowiadał )
Mam nadzieję, że w lodówce nic im się nie stanie
Cebule kupiłam w Realu. Były holenderskie w dużo ładniejszych opakowaniach ale kupiłam polskie. Pomyślałam, że polskie cebulki lepiej sprawdzą się w polskiej ziemi. Klimat, zanieczyszczenia itp. To będą moje pierwsze w życiu gladiole - trzymajcie kciuki
Dałam się ponieść i kupiłam cebulki gladioli.
Teraz trzymam je w lodówce bo na zewnątrz jeszcze za zimno ( zwłaszcza nocą ) a w garażu podziemnym - mojej jedynej piwnicy - +16. Zastanawiam się, gdzie ja mam rozum, kiedy wchodzę do sklepu ogrodniczego . Stałam ze 30 min i medytowałam " kupię, nie kupię, wykupią, zabraknie, nie wystarczy dla mnie ( podpowiadał )
Mam nadzieję, że w lodówce nic im się nie stanie
Cebule kupiłam w Realu. Były holenderskie w dużo ładniejszych opakowaniach ale kupiłam polskie. Pomyślałam, że polskie cebulki lepiej sprawdzą się w polskiej ziemi. Klimat, zanieczyszczenia itp. To będą moje pierwsze w życiu gladiole - trzymajcie kciuki
- Ruda2011
Od kilku minut jestem szczęśliwą posiadaczką opryskiwacza
Rozwijam się
Na razie mam zamiar testować go w domu na doniczkowych ( pożal się Boże ) a wiosną pojedzie na działkę.
Rozwijam się
Na razie mam zamiar testować go w domu na doniczkowych ( pożal się Boże ) a wiosną pojedzie na działkę.
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
No, no, Mariolu! Sezon rozpoczęty pełną gębą Już tylko czekamy na słońce, dogrzewanko i roboty polowe ruszą
Pozdrawiam gorąco
Pozdrawiam gorąco