Kaktusy, sukulenty i inne - ROSARITA
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusy, sukulenty i inne - ROSARITA
Dziękuję Edytko za dodatkowe wskazówki, bardzo zresztą istotne. Trzeba będzie po prostu poradzić coś na folię, ale to chyba wydaje się być mniejszym problemem niż konstrukcja samego stelażu. Powoli mi się kształtuje, co potrzebuję na wiosnę, ale mam wiadomo - czas, więc zbieram wszelkie opinie. A jeśli możesz dodać coś od siebie odnośnie półek - są dobre? Ile wytrzymają "ciężaru"?
Ostatni kwiatek w tym sezonie.
Moje kaktusy nadal są w mini szklarni. Czasami bywa, że jak słońce świeci to brakuje skali na termometrze. Nie wiem tylko czy to dobrze na taką porę roku czy im wietrzyć i w ten sposób obniżyć temperaturę? W nocy chociaż spada temperatura do -1 -2 to w szklarni i tak jest temperatura dodatnia, ale jeszcze z tydz i pójdą do piwnicy.
Moje kaktusy nadal są w mini szklarni. Czasami bywa, że jak słońce świeci to brakuje skali na termometrze. Nie wiem tylko czy to dobrze na taką porę roku czy im wietrzyć i w ten sposób obniżyć temperaturę? W nocy chociaż spada temperatura do -1 -2 to w szklarni i tak jest temperatura dodatnia, ale jeszcze z tydz i pójdą do piwnicy.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ostatni - za to jaki ładny!
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Gratuluję kwiatka - piękny.rosarita pisze: Moje kaktusy nadal są w mini szklarni. Czasami bywa, że jak słońce świeci to brakuje skali na termometrze. Nie wiem tylko czy to dobrze na taką porę roku czy im wietrzyć i w ten sposób obniżyć temperaturę? W nocy chociaż spada temperatura do -1 -2 to w szklarni i tak jest temperatura dodatnia, ale jeszcze z tydz i pójdą do piwnicy.
I mimo problemów z folią, jednak lepiej mieć takie cudo. Popatrz, o ile można im wydłużyć wegetację - ja swoje już musiałam pochować. Jeśli nadal jest temperatura dodatnia, ja bym chyba trzymała jeszcze tym bardziej, że ma być bardzo ciepło w niektórych regionach Polski. A za rok będziemy się ścigać, kto dłużej potrzyma swoje
-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
No dziewczyno ........jak ja mogłam przeoczyć twoje inne wątki z roślinami doniczkowymi.
Piękne storczyki i fiołki ,nie wspominając o kaktusach
A ja właśnie myślę o kolejnej wiośnie i co zrobię jak nie będę miała foli. Jak ty coś wymyślisz to daj znać. ja nadal cieszę się doglądaniem kaktusów w szklarence. Coś tam próbuje jeszcze pączkować, ale.... (wolę nie zapeszać). Z tym ściganiem się to trzymam cie za słowo.piasek pustyni pisze:
Gratuluję kwiatka - piękny.
I mimo problemów z folią, jednak lepiej mieć takie cudo. Popatrz, o ile można im wydłużyć wegetację - ja swoje już musiałam pochować. Jeśli nadal jest temperatura dodatnia, ja bym chyba trzymała jeszcze tym bardziej, że ma być bardzo ciepło w niektórych regionach Polski. A za rok będziemy się ścigać, kto dłużej potrzyma swoje
Ślicznie dziękuje. Mój dom to jedna wielka kwiaciarnia. Kiedyś mój ojciec spytał się mnie kiedy zacznę sprzedawać kaktusy, bo mam ich tak dużo. Jak mu powiedziałam, że każdy z nich jest inny to nie mógł w to uwierzyć. Długo się im później przyglądał. Niedowiarek.Gaga1960 pisze:No dziewczyno ........jak ja mogłam przeoczyć twoje inne wątki z roślinami doniczkowymi.
- _LeNa_
- 500p
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Edytko gratuluję bardzo ładnych gymnolkowych kwitnień
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Skąd ja to znamrosarita pisze: Jak mu powiedziałam, że każdy z nich jest inny to nie mógł w to uwierzyć. Długo się im później przyglądał. Niedowiarek.
Moje też jeszcze stoją na dworze Po lekkich przymrozkach temperatura w nocy jest w granicach 5-10 stopni, więc szkoda jeszcze chować
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ostatni, bardzo ładny, pochodzący z dobrego rodzaju kwiatuszek.... Sama radość.
- _LeNa_
- 500p
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Śliczny kwiatuszek - gratuluję
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Kwiatuszek kolorek ma taki delikatny
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Śliczny jest!!