Według mnie nie ma się czego obawiać.
Po pierwsze Raundup jest środkiem stosowanym również w rolnictwie, tutaj wycinek z etykiety :
,, OPIS DZIAŁANIA Roundup 360 Plus jest środkiem chwastobójczym w formie koncentratu do sporządzania roztworu wodnego, stosowanym nalistnie, przeznaczonym do zwalczania perzu właściwego oraz rocznych i wieloletnich chwastów jednoliściennych i dwuliściennych na polach uprawnych kukurydzy, ziemniaka, marchwi, pietruszki, cebuli, pora (z siewu), buraka cukrowego, przed zbiorem pszenicy ozimej, pszenżyta ozimego, żyta, pszenicy jarej, "
Albo wycinek z opisu w necie : ,, Effect 24 H to produkt przeznaczony do zwalczania chwastów i odrostów w sadach owocowych i w uprawie winorośli. "
Po drugie, ilość preparatu która mogła się znajdować w konewce po zaciągnięciu wody z beczki jest znikoma.
Brzuch pewnie boli ze stresu
Roundup niebezpieczny - szczególnie dla kobiet
- Nuami
- 100p
- Od: 15 lut 2015, o 16:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Randap - pomocy!
Ciągnie mnie do ludzi, lecz odpycha od tłumów.
- NOWY 83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
Re: Randap - pomocy!
Henio123321123 Target na chwasty ?? substancje czynne podaj lub skład .
Nuami , A piszą na randapie o zasuszeniu Facelii , Rzepaku , zbóż a ostatnio słyszałem plotkę o ranadapowaniu pomidorów ,
Nuami , A piszą na randapie o zasuszeniu Facelii , Rzepaku , zbóż a ostatnio słyszałem plotkę o ranadapowaniu pomidorów ,
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Re: Roundup niebezpieczny - szczególnie dla kobiet
Minęło 13 lat od założenia tego wątku.
Badania "reszt glifosatowych w kaszach" przeprowadzone przez FoodRentgen i Fundację Konsumentów, nie pozostawiają złudzeń.
Karmimy się truciznami.
"Przerażające badania. Glifosat w kaszach. Przekroczono normy maksymalne, nawet 40-razy"
https://finanse.wp.pl/przerazajace-bada ... 323525761a
Badania "reszt glifosatowych w kaszach" przeprowadzone przez FoodRentgen i Fundację Konsumentów, nie pozostawiają złudzeń.
Karmimy się truciznami.
"Przerażające badania. Glifosat w kaszach. Przekroczono normy maksymalne, nawet 40-razy"
https://finanse.wp.pl/przerazajace-bada ... 323525761a