Zielony zakątek - Katki
Katko, wiosna u Ciebie rzuca na kolana . Ta niby jabłoń jest cuudna, przepiękny kolor kwiatów! Pozostałe rośliny też piękne, a szczególnie rododendrony! Ja mam tylko dwa, dwie azalie i dwa pierisy i to od zeszłego roku. Wiem, że są wymagające, a że u mnie ziemia mało kwaśna to trochę boję się czy się utrzymają (choc oczywiście sadziłam je je odpowiednio większych dołków z kwaśna ziemią).
Piękny ten Twój zakątek...
Piękny ten Twój zakątek...
Ja mam trzy, oprócz tego prezentowanego jeszcze mam jasnofioletowy Rhododendron impeditum 'Buchlovice’ i ciemnofioletowy Rhododendron impeditum 'Azurika’. Z rodzaju impeditum wszystkie są karłowate a kolory w różnych odcieniach fioletu i niebieskiego po za ‘Billy Novinka’, który jest biały. Są jeszcze maluchy z rodzaju Rhododendron repens kolory czerwone. Więcej nie znam. No jeszcze z azali japońskich też by się coś całkiem małego znalazło.
Katka piękne te azalki i RH, oj będzie kolorowo Ja wciąż poluję na Rhododendron impeditum 'Azurika’, ale bezskutecznie wkrótce ma być nowa dostawa, więc może się uda
Modrzewnica pięknie kwitnie , moja nie ma ani jednego kwiatu . Czy ona Ci kwitła zaraz po posadzeniu . A co to za berberys z takimi ładnymi kwiatami
Modrzewnica pięknie kwitnie , moja nie ma ani jednego kwiatu . Czy ona Ci kwitła zaraz po posadzeniu . A co to za berberys z takimi ładnymi kwiatami
Modrzewnice posadziłam w zeszłym roku na jesieni a teraz tak kwitnie. Nie mam pojęcia, dlaczego Tobie nie kwitnie .
Kwiatuszki są Berberysa Thunberga 'Coronita'.
Życzę powodzenia w zdobywaniu 'Azurika’, tak to już jest, że czasem musimy się naczekać i naszukać za nim uda się upolować zaplanowaną roślinkę .
Kwiatuszki są Berberysa Thunberga 'Coronita'.
Życzę powodzenia w zdobywaniu 'Azurika’, tak to już jest, że czasem musimy się naczekać i naszukać za nim uda się upolować zaplanowaną roślinkę .