Parę moich kaktusów - banditoo cz.3
Re: Parę moich kaktusów - banditoo cz.3
Sprytnie. Widzę, że pod koniec 2011 byłeś sceptycznie nastawiony do chemii. ;) Mogę jeszcze zapytać jakich świetlówek używasz?
- KwiAnna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie cacane maluszki takie maleństwa a już swoje kolorki mają zachwycające
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
Chemi używam jak mi się pamięta, a nawozów w ogóle nie używam, chyba że naturalny woda z akwarium albo z beczki.turpis pisze:Sprytnie. Widzę, że pod koniec 2011 byłeś sceptycznie nastawiony do chemii. ;) Mogę jeszcze zapytać jakich świetlówek używasz?
Świetlóki używam jakie mam pod ręką, czyli zazwyczaj standard 4000 K i 6500K są najtańsze
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku,nie karmisz ich, ale woda z beczki super,bo widać jak Ci astraczki śmigają ,zawsze mam w ogrodzie beczki z deszczówką
i tylko taka używam,jest nie zawodna
i tylko taka używam,jest nie zawodna
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Ale rozumiem, że niszczycie wszystkie struktury komórkowe jakie mogą się tam znaleźć? Przegotowana, czy prosto z beczki?
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To można gotować deszczówkę?
- banditoo
ja mam troch stosunek olewatorski i nie bawie się w różne dziwneprażenia podloża i takie tam pierdółki. Tak samo woda, do młodych siewek używam kranówki ale do tych co już wyjadą z pod lamp traktuje jak inne, czyli podlewam co mam pod reką.
Woda z akwarium jest niezła tylko nie do siewek, teraz mam trochę wiekszych parodi pod świetlówkami to zanurzam doniczki w akwarium i bardzo ładnie przybierają, dwa miesiące i z centymetrowych zrobiły się 2 cm mysle że jakbym je tak potrzymał przez rok to by miały z 5cm
Woda z akwarium jest niezła tylko nie do siewek, teraz mam trochę wiekszych parodi pod świetlówkami to zanurzam doniczki w akwarium i bardzo ładnie przybierają, dwa miesiące i z centymetrowych zrobiły się 2 cm mysle że jakbym je tak potrzymał przez rok to by miały z 5cm
Taka deszczówka z beczki przecież tętni życiem. Takim życiem, którego niekoniecznie jesteśmy wielkimi fanami. Mnie brakłoby odwagi. Wolę warunki bardziej kontrolowane. Sporym roślinom to pewnie wszystko jedno, ale na siewki wolę dmuchać i chuchać. Co, jak widzicie w moim wątku, niebardzo mi w tym roku wyszło. :P
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucy,po co gotować deszczówkę,która jest już miękka
Jacku,woda z akwarium jest bardzo treściwa i dla tego ci tak rosną siewki,ja podlewam wszystkie kwiaty na działce,które stoją na werandzie
tylko wodą z oczka wodnego ,bez używania nawozów a pelargonię,begonię i inne kwiatki rosną jak na drożdżach
Jacku,woda z akwarium jest bardzo treściwa i dla tego ci tak rosną siewki,ja podlewam wszystkie kwiaty na działce,które stoją na werandzie
tylko wodą z oczka wodnego ,bez używania nawozów a pelargonię,begonię i inne kwiatki rosną jak na drożdżach
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- banditoo
to zależy co uważasz za siewki, ja dopóki trzymam pod lampani to nie podlewam zbyt "bogatą" wodą ale jak już mam w foliaku takie roczne i dwu to konewka woda z beczki ze świeżymi komarami i leję z góry aż miło a jeszcze jak się trafi tydzień czy dwa bez słoneczka to pompują się aż miło
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
no toż właśnie się zdziwiłam, że turpisowi taki dziwny pomysł do głowy wpadł!leszek2 pisze:Lucy,po co gotować deszczówkę,która jest już miękka
Swoją drogą chyba trzeba odgruzować swoje stare akwarium i doprowadzić do dawnej świetności, jak widzę
- banditoo
No taka woda jest najlepsza tylko jak napisałem bogata w różne związkileszek2 pisze:Lucy,po co gotować deszczówkę,która jest już miękka
- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
Potwierdzam, też specjalnie zmodyfikowałem jedną rynnę pod którą stoi beczka na deszczówę
Pozdrawiam Konrad
Popiolek69 kilka moich maluchów
Popiolek69 kilka moich maluchów