Oleander pięlegnacja ,wymagania, zdjęcia cz.1
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oleandry rosną i kwitną w domu- i owszem...Ale najlepiej czuja sie na polu. Moje stoja juz od kwietnia na polu a teraz jak na takie mlode kwitną dobrze...
żółty
różowy ciemniejszy
biały pojedynczy
biały pełny
różowy pojedynczy
czerwony
Teraz rozkwita troche jaśniejszy od pełnego różowego
jasnoróżowy pełny
Trzy jeszcze nie rozwinęły swoich pąków, bo wytworzyły później... Czerwony i biały pełny kupiłam niedawno...
żółty
różowy ciemniejszy
biały pojedynczy
biały pełny
różowy pojedynczy
czerwony
Teraz rozkwita troche jaśniejszy od pełnego różowego
jasnoróżowy pełny
Trzy jeszcze nie rozwinęły swoich pąków, bo wytworzyły później... Czerwony i biały pełny kupiłam niedawno...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Nelu, widzisz jakąć różnicę w ilości i terminie kwitnienia kwiatów pełnych i pojedynczych?
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Najwczesniej rozkwitły pojedyncze... Ale wcześniej miały zawiązane pączki- taka więc różnica...Pamietam o obfitym podlewaniu i nawożeniu...Nawet nie są zadaszone... Zrywam też zaraz podniszczone deszczem czy przekwitłe kwiaty- by się nie przylepiały do pączków i nie utrudniały nastepnym, sąsiednim się rozwinąć...AniaZ pisze:Nelu, widzisz jakąć różnicę w ilości i terminie kwitnienia kwiatów pełnych i pojedynczych?
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Właśnie zwróciłam uwagę, że odrzywka bardzo dobrze działa; moje dwa ole sporo urosły w ostatnim czasie, nawet zawiązał się pączek. Czytałam tu gdzieś na forum, że te pełne w ogóle rzadziej kwitną.
Ja nie widziałam jeszcze kwiatów, bo dwa egzemplarze kupiłam na wiosnę takie małe i myślałam, że nie będą w tym roku kwitły, a tu niespodzianka
Ja nie widziałam jeszcze kwiatów, bo dwa egzemplarze kupiłam na wiosnę takie małe i myślałam, że nie będą w tym roku kwitły, a tu niespodzianka
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
witam wszystkich.mam pytanie czy ie ma ktos odsprzedac tanio sadzonki.bardzo piekne kwitna Wam te kwiaty.byłabym bardzo wdzieczna.pozdrawiam wszystkich
U mnie jedna z dwóch sadzonek będzie kwitła, bo ma pączek, ale drugiej jak na razie się nie chce, a to już koniec lipca
To taka normalna ich pora kwitnienia, czy słońca mało w tym roku?
To taka normalna ich pora kwitnienia, czy słońca mało w tym roku?
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Ewelino, zobacz na Allegro, ja tam właśnie kupiłam i to całkiem nie drogo.
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Moje oleandry kwitną już drugi, a niektóre trzeci raz w tym roku. Różowy pełny wiechciowaty (tak piszę, bo wygląda jak wiecheć/drzewko w odróżnieniu od 3 krzaczastych) kwitnie trzeci raz. Kwiaty pełne, obłędnie pachną, mają około 7-8 cm średnicy.
Biały pusty kwitnie2 raz, miał przędziora i to go osłabiło, biały podwójny kwitnie chyba pierwszy raz, kupiłam go niedawno.
Shot at 2009-08-16
Shot with Canon PowerShot A510 at 2009-08-16
A tu krzaczaste, zakupione w Leroy Merlin za 15 zł na wyprzedaży :P
Shot at 2009-08-16
Shot at 2009-08-16
Biały pusty kwitnie2 raz, miał przędziora i to go osłabiło, biały podwójny kwitnie chyba pierwszy raz, kupiłam go niedawno.
Shot at 2009-08-16
Shot with Canon PowerShot A510 at 2009-08-16
A tu krzaczaste, zakupione w Leroy Merlin za 15 zł na wyprzedaży :P
Shot at 2009-08-16
Shot at 2009-08-16
Cattleyomaniaczka
Marta
Marta