Zakątek Annes cz4...złota jesień...
- justi177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...
Aniu
Powiedz mi, jakim cudem wychodzi Tobie normalny kolor czekoladki na zdjęciu? Mi się to właściwie kiedyś sporadycznie udawało....ostatnio, czyli w tym sezonie, nie mogę z czekoladami dojść pod tym względem do ładu
Powiedz mi, jakim cudem wychodzi Tobie normalny kolor czekoladki na zdjęciu? Mi się to właściwie kiedyś sporadycznie udawało....ostatnio, czyli w tym sezonie, nie mogę z czekoladami dojść pod tym względem do ładu
Pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja Pashmina już właściwie bez liści.
Ma tylko jeden kwiatek i już ją wniosłam do szklarni na zimowanie.
Co możesz powiedzieć o W. Morisie ?
Ma tylko jeden kwiatek i już ją wniosłam do szklarni na zimowanie.
Co możesz powiedzieć o W. Morisie ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ankaaaaa!!!!! Jak ty mnie torturujesz tym Artemisem!!! Gdzie najlepiej go kupić?
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Dorota ma rację - szkoda Rubrum zostawić na dworze, skoro da się przezimować ; ja tam swoją zabieram na zimną werandę.
William Morris- zapamiętałam ją skądś właśnie ze względu na to, że jest taka nieprzewidywalna . Pomimo ciągłego (do znudzenia) powtarzania, że nie mam miejsca, to chyba nie dam rady i kilka kupię, w tym właśnie Williama Morrisa. Co te róże z człowiekiem wyprawiają .
William Morris- zapamiętałam ją skądś właśnie ze względu na to, że jest taka nieprzewidywalna . Pomimo ciągłego (do znudzenia) powtarzania, że nie mam miejsca, to chyba nie dam rady i kilka kupię, w tym właśnie Williama Morrisa. Co te róże z człowiekiem wyprawiają .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja Williama wyrzuciłam wiosną. Po kilkuletnich próbach nie mogłam już znieść tej róży, jej zwisających w dół kwiatów. Mimo podwiązywania każdego pędu z osobna ta róża po prostu dążyła całymi siłami ku ziemi. Poczułam dużą ulgę, gdy się jej pozbyłam.
No ale może Ty masz Aniu jakiś wyjątkowy egzemplarz. Sam kwiat jest zjawiskowy.
Piękne to ostatnie jesienne ujęcie.
No ale może Ty masz Aniu jakiś wyjątkowy egzemplarz. Sam kwiat jest zjawiskowy.
Piękne to ostatnie jesienne ujęcie.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotko ok wykopię Rubrum,szkoda by mi było takiej pięknej trawki
Może na balkonie ją przezimuję,jak powojniki dają radę to może i trawka się uchowa?
Justynko czekoladkę trudno obfocić,ale gdy nie ma ostrego słońca mój aparat daje radę i odwzorowuje dosyć dokładnie
Tak bardzo chciałabym zobaczyć Twój ogród
Grażynko William Morris budzi kontrowersje swoim zachowaniem.Kwiaty ma bardzo ciekawe,u mnie rośnie przy oczku i zwiesza się ku wodzie,mi to nie przeszkadza,zdrowy jest i i nieprzewidywalny,ponieważ rośnie jak chce.Ma drapakowaty pokrój,trudno go ujarzmić
Oj taka szklarnia mi by się przydała,no ale cóż nie mam i będę musiała co nieco na moim szanownym balkonie przetrzymać
Aneczko a tam torturuję Wodzę Cię na pokuszenie...no taki ładny on jest,trzeba go pokazywać dopóki jeszcze kwiatki trzyma Artemisa kupowałam w jednej ze szkółek,która już nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej,ale było to z okolic Końskowoli
We Flo tez mają,zaglądnij
Pulpa posłucham Was koleżanki i wykopię trawkę,pewnie,że szkoda jej...
William Morris ma ładne kwiaty,ale z całego pokroku krzewu nie jestem zadowolona,rozłazi się na wszystkie boki,a jakie ma kolce,nieraz mnie poszarpał
Wandziu pamiętam jak pisałaś o Williamie i jak go wyrzuciłaś,ktoś jeszcze się go pozbył,no ja go zostawiłam,ale kto wie może i ja go wywalę? Hmmm trawka w jego miejsce....
Ghislaine de Feligonde się obudziła i postanowiła wydać na świat jeden bukiecik kwiatków
LO tez ma kwiatka
Miłego dzionka
Może na balkonie ją przezimuję,jak powojniki dają radę to może i trawka się uchowa?
Justynko czekoladkę trudno obfocić,ale gdy nie ma ostrego słońca mój aparat daje radę i odwzorowuje dosyć dokładnie
Tak bardzo chciałabym zobaczyć Twój ogród
Grażynko William Morris budzi kontrowersje swoim zachowaniem.Kwiaty ma bardzo ciekawe,u mnie rośnie przy oczku i zwiesza się ku wodzie,mi to nie przeszkadza,zdrowy jest i i nieprzewidywalny,ponieważ rośnie jak chce.Ma drapakowaty pokrój,trudno go ujarzmić
Oj taka szklarnia mi by się przydała,no ale cóż nie mam i będę musiała co nieco na moim szanownym balkonie przetrzymać
Aneczko a tam torturuję Wodzę Cię na pokuszenie...no taki ładny on jest,trzeba go pokazywać dopóki jeszcze kwiatki trzyma Artemisa kupowałam w jednej ze szkółek,która już nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej,ale było to z okolic Końskowoli
We Flo tez mają,zaglądnij
Pulpa posłucham Was koleżanki i wykopię trawkę,pewnie,że szkoda jej...
William Morris ma ładne kwiaty,ale z całego pokroku krzewu nie jestem zadowolona,rozłazi się na wszystkie boki,a jakie ma kolce,nieraz mnie poszarpał
Wandziu pamiętam jak pisałaś o Williamie i jak go wyrzuciłaś,ktoś jeszcze się go pozbył,no ja go zostawiłam,ale kto wie może i ja go wywalę? Hmmm trawka w jego miejsce....
Ghislaine de Feligonde się obudziła i postanowiła wydać na świat jeden bukiecik kwiatków
LO tez ma kwiatka
Miłego dzionka
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Annes!
Mnie z kolei bardzo denerwuje Ghislaine .
Słabo kwitnie, cała jakaś pożółkła, każda gadzina się jej czepia...
Rośnie przy samej furtce, gdzie powinna robić dobre wrażenie...
A wygląda żałośnie .
Za to Artemis .
Miłego dzionka - Jagi
Mnie z kolei bardzo denerwuje Ghislaine .
Słabo kwitnie, cała jakaś pożółkła, każda gadzina się jej czepia...
Rośnie przy samej furtce, gdzie powinna robić dobre wrażenie...
A wygląda żałośnie .
Za to Artemis .
Miłego dzionka - Jagi
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu jakże się cieszę że zafundowałam sobie Artemisa po takich pochwałach nie mam już żadnych wątpliwości.
Pashmina jakoś licha w tym roku, zresztą jak większość róż mocno odchorowuje zimne i mokre lato, liczę że przyszłe lato będzie w normie
Pashmina jakoś licha w tym roku, zresztą jak większość róż mocno odchorowuje zimne i mokre lato, liczę że przyszłe lato będzie w normie
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, prześliczne masz te róże Można patrzeć i patrzeć..Po twoich zdjęciach wnioskuję, że Artemis będzie idealny, aby zastąpić Cornelię Jest strzelisty i nie będzie się pokładał po Szweckiej Królowej, a może zostać idealnym partnerem Myślałam jeszcze o Chippendale, ale ona chyba bardziej krzaczasta rośnie
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jagódko moja Ghislaine rośnie sobie w towarzystwie Veichenblau i powojnika Błękitnego Anioła.W tym roku słabo kwitła,ale w poprzednim dała czadu
Maju Artemis to super różyczka,będziesz zadowolona Pashmina u mnie trzyma fason,choć kropki ma jak biedronka
Sabinko Artemis to dobry wybór,rośnie w górę,nie zajmuje wiele miejsca.O tak szwedzka królowa przyjmie go w swoje ramiona niewątpliwie Chippendale należy do niższych róż,rabatowych.Raczej rośnie wszerz
Novalis
Maju Artemis to super różyczka,będziesz zadowolona Pashmina u mnie trzyma fason,choć kropki ma jak biedronka
Sabinko Artemis to dobry wybór,rośnie w górę,nie zajmuje wiele miejsca.O tak szwedzka królowa przyjmie go w swoje ramiona niewątpliwie Chippendale należy do niższych róż,rabatowych.Raczej rośnie wszerz
Novalis
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ania ja już mam dwie Novaliski Czekają na posadzenie z donic do gruntu.... lada dzień, to zrobię
Posadzę w lekkim cieniu tak radziła Dorotka350..
Jak dzieciaczek lepiej już?
Jeszcze jedną pięknotkę upatrzyłam... czekam cały czas na odzew czy wyślą....
Posadzę w lekkim cieniu tak radziła Dorotka350..
Jak dzieciaczek lepiej już?
Jeszcze jedną pięknotkę upatrzyłam... czekam cały czas na odzew czy wyślą....
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Śliczne różyczki Aniu
Charles Austin śliczny i te bukieciki Ghislaine de Feligondetez ślicznie wyglądają
ja chyba mam za mało takich róż,które tworzą bukieciki,one są bardziej widowiskowe w ogrodzie, efektowne.
Mółj LO tez sobie kwitnie, to tez śliczna róża
Charles Austin śliczny i te bukieciki Ghislaine de Feligondetez ślicznie wyglądają
ja chyba mam za mało takich róż,które tworzą bukieciki,one są bardziej widowiskowe w ogrodzie, efektowne.
Mółj LO tez sobie kwitnie, to tez śliczna róża
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie lubię nieprzewidywalnych róż.
Psuja wszystkie plany i zadają mnóstwo pracy.
Mam też takich kilka i połowy się już pozbyłam.
Resztę zweryfikuje zima a wiosną zobaczymy co jest godne uwagi a co do wyautowania.
Psuja wszystkie plany i zadają mnóstwo pracy.
Mam też takich kilka i połowy się już pozbyłam.
Resztę zweryfikuje zima a wiosną zobaczymy co jest godne uwagi a co do wyautowania.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki