Ogród Filemona
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Filemona
Kochana wiem coś o tym ! Parę jabłonek posadziłam sobie A mszyce w tym roku mam na wszystkim masakra jakaś !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
A mszyce bywają też czarne?
Ja cały bez black beauty mam oblepiony w tym czarnym tałatajstwie
Ja cały bez black beauty mam oblepiony w tym czarnym tałatajstwie
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mszyca nie oszczędziła nawet rojników, rozchodników, irysów i hortensji plaga jak nic ręce już mi opadają.
Zuza mszyce są czarne zielone różowe a nawet szarawe.
Iwwa ja niedługo chyba u siebie we włosach będę miała mszyce jak tak dalej pójdzie
Zuza mszyce są czarne zielone różowe a nawet szarawe.
Iwwa ja niedługo chyba u siebie we włosach będę miała mszyce jak tak dalej pójdzie
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ja na szczęście mam tylko na różach i to tak sporadycznie...
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Anitko irysy piękne, syberyjski mocno niebieski. Ostróżki masz ogromne, Będą kwiaty widoczne z daleka. Szałwia miniaturowa, ma piękny kolor. Mszyce wszystko lubią, pierwszy raz mam je na hibiskusach.
-
- 1000p
Olu a może masz róże pierwszy rok i dlatego tej mszycy masz niewiele?
Soniu W tym miejscu mam trzy ostróżki ale posadziłam je za blisko siebie bo ta środkowa jest największa i przygłuszyła pozostałe ( a wszystkie w tamtym roku wyglądały tak jak ta twoja) no ale na rojnikach mszyca kto to widział
o szałwi zapomniałam ci napisać nie mam pojęcia co to za odmiana wiesz jak jest w ogrodniczych oni zazwyczaj wiedzą mniej od nas najlepsze jest to że teraz znów przywieźli takie same tyle że już kwitnące i kosztują 12,50 zł a ja kupowałam za 4,50 bo jeszcze nie kwitła
Soniu W tym miejscu mam trzy ostróżki ale posadziłam je za blisko siebie bo ta środkowa jest największa i przygłuszyła pozostałe ( a wszystkie w tamtym roku wyglądały tak jak ta twoja) no ale na rojnikach mszyca kto to widział
o szałwi zapomniałam ci napisać nie mam pojęcia co to za odmiana wiesz jak jest w ogrodniczych oni zazwyczaj wiedzą mniej od nas najlepsze jest to że teraz znów przywieźli takie same tyle że już kwitnące i kosztują 12,50 zł a ja kupowałam za 4,50 bo jeszcze nie kwitła
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Anitko mam takie same szałwie, ślicznie kwitną, też kupiłam tańsze, ale w zeszłym roku. Irysy cudne masz. A mszyce u mnie to jakaś plaga. Pryskałam 3 dni temu , już na nowych przyrostach nastepna partia się zadomowiła. Są na wszystkich prawie roślinach. Co to za sezon ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Różowe mszyce
Ja opryskałam mój bez i teraz leży na wszystkich liściach dywan z tego g.....
Ja opryskałam mój bez i teraz leży na wszystkich liściach dywan z tego g.....
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Anitko róże kupowałam jako pierwsze i ogólnie są NN .Nie w głowie mi było w ogóle myśleć wtedy o jakiś nazwach.Kupowane ot tak, po prostu bo ładne.
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Cóż plaga mszyc jest normalnie masakryczna, nas pokochały co póki mszyce czarne, roślinki zaliczyły oprysk, warzywka też i tyle z ekologicznych warzyw . Derenie wykończone , zostały same badyle już mnie serio zaczyna trafiać.
Jak często powtarzasz oprysk?
Jak często powtarzasz oprysk?
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
-
- 1000p
Dziewczyny ja pryskam co parę dni bo się ciągle okazuje że na nowych roślinach jest mszyca, na drzewkach owocowych to już w ogóle tragedia chyba powinnam stać nad nimi z opryskiwaczem.
Zuza u mnie różowe i zielone są na mszycach czarne i siwe ( one są takie bardziej okrągłe i wyłącznie na jabłonkach) na drzewkach owocowych a na innych roślinach tylko czarne.
Ola to tak samo jak ja w tym roku kupiłam trochę droższe ale jakoś rewelacyjnie nie rosną.
chmielakowo u mnie nie ma szans na ekologie bo tak jak pisałam ekologicznie mogę uprawiać tylko trawę
Zuza u mnie różowe i zielone są na mszycach czarne i siwe ( one są takie bardziej okrągłe i wyłącznie na jabłonkach) na drzewkach owocowych a na innych roślinach tylko czarne.
Ola to tak samo jak ja w tym roku kupiłam trochę droższe ale jakoś rewelacyjnie nie rosną.
chmielakowo u mnie nie ma szans na ekologie bo tak jak pisałam ekologicznie mogę uprawiać tylko trawę
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Anita ostróżki urosły piękne,to moje bardzo lubiane rośliny ,teraz jest tyle kolorów do wyboru,ale niebieskie i granatowe takie popularne i takie piękne ,Twój ogród się powiększa i dojrzewa ,pozdrawiam i dobrej nocki
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
okazuje się, że u nas też tylko trawa pozostaje wolna od mszyc hehe
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki