Działka Mieci

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Mieci

Post »

:wit Witaj Mieciu. Ja tez dostałam w tamtym roku liliowce, ale nie wiem jakie. Martwię się o żurawki, chociaż mam tylko 4. Zamówione są, to przyjdą może w kwietniu.Miałam niechcianych gości. Zabrali mi lodówkę, ale prócz przeciętej siatki nie zrobili większych szkód. Do wiosny 15 dni!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tosiu-serdecznie współczuję,chyba teraz zaczyna się sezon tych obiboków,u mnie dziś w nocy włamali się do piwnicy w bloku,nic nie wzięli ale drzwi rozwalone i trzeba naprawiać,od razu też nie można naprawić,a nie wiadomo czy dziś nie przylezą.Same smutki,okazuje się że to chyba ktoś z naszych,bo drzwi wejściowe były nie ruszone.Tak że Tosiu witam w klubie
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Mieciu chyba wszędzie noce jeszcze mroźne a w dzień słoneczko i resztki
śniegu w żaden sposób nie może zniknąć :)
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Wczoraj byłam na działeczce,było przepiękne słoneczko i atmosfera iście wiosenna,roślinki stoją w miejscu bo w nocy dużo poniżej 0,ale w dzień można już szaleć.Pobieliłam drzewka,dużo czasu zajęło mi rozmrażanie lodu w garnku na maszynce,nie pomyślałam żeby przynieść ze sobą a wapno musiałam rozcieńczyć wodą.Na działeczce cała woda zamrożona, a było już tak ładnie,miodunka miała już młode listeczki a teraz wszystko klapnięte.Trudno,trzeba cierpliwie czekać
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ładnie popracowałaś Mieciu, moje miodunki też wygladają na przemarznięte, ale one raczej sobie poradzą.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Na działce zimno ale za to w domu,na balkonie,liliowce które kupiłam około 2 tygodnie temu rosną jak szalone,niedługo będę musiała je wywieżć na działkę a tam tak zimno

Obrazek Obrazek

Myślę że do końca marca jednak już się ta temperatura ustabilizuje
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Mieciu liliowce podpędzisz w domu to Ci szybko zakwitną :)
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Co ja widzę :roll: liliowce trzymasz na balkonie ??U nas w nocy temperatura spada do - 10 a dzisiaj było cieplej -4 ale za to w dzień jest około 10+ .Byłam wczoraj na działce jest jeszcze śnieg .Dzisiaj od rana z przerwami pada śnieg i wieje silny wiatr. :) .nie wiem czy słyszałaś ale mówią u nas działkowcy że wiosny można się spodziewać w drugiej połowie marca.. ;:223
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Alinko-jeśli to prawda to zostałby nam jeszcze tylko tydzień tego zimna.Na działce ,mimo tego słoneczka zimno,wiatr lodowaty,trzeba na głowę coś zakładać,nawet hiacynty chowają się z powrotem do ziemi.Balkon mam oszklony i bardzo słoneczny dlatego liliowce tak rosną.Dziś wysiałam drugi raz heliotrop bo po pierwszym sianiu ostało mi się tylko 5 roślinek,natomiast pięknie rośnie mi begonia stale kwitnąca i hosty,które już niedługo będę musiała przepikować.Bardzo mnie te hosteczki cieszą,są to siewki z mojej Christmas Tree

Obrazek begonia

Obrazek hosty
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witaj Mieciu, że liliowce w domu rosną to się nie dziwie. Ale, że hosty z nasion tego nie słyszałam. Ładnie te hosty powschodziły. Czy łatwo zbiera się nasionka host i jak one kiełkują. Sądziłam, że rozmnaża się wyłącznie przez podział. Gratuluję ładnych wschodów.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Krysiu-ja ścięłam w lecie łodyżki z nasionkami funkii i położyłam na stoliku w altanie działkowej,przeleżały tak całą zimę i dopiero w styczniu przyniosłam je do domu i póżniej wysiałam.A to wszystko przez wątek hostowy,który przeczytałam i mocno mnie wzięło,przez wysiewanie nasion można mieć inną roślinkę tzn.inną odmianę hosty,zobaczę jak to u mnie wyjdzie.Już widzę 2 rodzaje liści,podłużne i okrągłe,bardzo jestem ciekawa.Na jesień wsadziłam na działce kilka odmian host i też jestem ciekawa jak będą rosły i czy będą się zgadzały odmianowo.To forum mocno mną zakręciło,nie wiem czy podołam finansowo bo wszystko już bym chciała mieć,taki człowiek niecierpliwy
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Dziękuje Mieciu, mnie też tak nakręca. Widząc jak ładnie Tobie pokiełkowały, to ja też tak zrobię. Ja na jednej nie wycięłam jeszcze nasienników, jeżeli są tam nasionka to zaraz po niedzieli wysieje. Stratyfikacje w zimie przeszły to może wykiełkują. Oczywiście, jeżeli wiatr ich nie poniósł w sina dal. Naprawdę dużo można się dowiedzieć na FO. Siewki wyglądają na duże to ładnie się będą pikowały. Brakuje tylko czasu na przeczytanie wszystkich postów.
Pozdrawiam Krystyna
atena1950
200p
200p
Od: 1 paź 2010, o 19:14

Post »

Witaj Mieciu kwiatowo przekręcona, choć się nie dziwie ja też mało nie dostałam czkawki z zachwytu jak przechodziłam przez takie wspaniałe ogrody, a roślinki pięknie Ci rosną pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Jeden z moich niedawno zakupionych orlików pełnych wypuścił już pęd kwiatowy,do ziemi jeszcze nie mogę go chyba wkopać bo jest za zimno,będę więc podziwiała Norę Barlow na balkonie

Obrazek Obrazek

Na drugim zdjęciu widać już różowy płatek
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Nareszcie przyszła wiosna! Dziś było tak cieplutko że kwiatuszki wreszcie się rozwinęły

Obrazek Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”