anym-Aniu;misiaczekm-Piotrze I chyba o to chodzi aby nacieszyć się kwitnącymi kwiatami,bo już niektóre przekwitają,robią miejsce innym,a nam pozostają tylko zdjęcia

Ja też czekam z niecierpliwością na kwitnienie powojnika Kaisera

Magnolie przeważnie kwitną wczesną wiosna przed wypuszczeniem liści.Tylko niektóre powtarzają kwitnienie,aje mają juz drugie słabsze,niz wiosną.Moja kwitnie tylko raz.A tak,pozostają tylko liście
Tulipan Purple Dream,Princess Irene i Tulipan Queen of Night ten wysoki ciemny
Iw-Iwonko;Aga1504 Tulipanów sporo dasadziłam na jesieni to i widać jak kwitną. ale kto wie czy znowu na jesieni znowu jakiś mi nie wpadnie w oko
Magnolię kupiłam właśnie i tylko dlatego ,że to moja imienniczka,Nie należy do najwcześniejszych ale piękna jest i duży kształt kwiatu ma.
A co najważniejsze pomału bardzo rośnie.A mi o to chodzi
Tulipan papuzi (Tulipa 'Rococo')
Viola K Dziękuję

Nie wiem czy chodzi Ci o ta roślinka co pytałam ??Już znam nazwę to Epimedium

U mnie ma ok, 20 cm,ale ponoć dochodzi do 30- 40 cm.Mój tylko jeden hiacynt niebieski kwitnie a i fioletowy
Tulipan Strzępiasty Lambada i Jaap Groot

PEŁNY BLUE DIAMOND
Gosiaczek12a11 Tak ciepełko w miare jest,drzew coraz więcej kwitnie,roślin tez to i pszczółki raj mają,pracują non- stop.I u motylków pojawia się coraz więcej

A owocowo niech będzie to ja lubię i mam ok, 10 drzewek owocowych i kilka może też z 10 krzewów owocowych
jeszcze kwitną
aage-Aguś Walka z mchem jakby wygrana,za radą kuliśmy dolomit.ale jeszcze ze 2 tygodnie i posypiemy nim.Ale teraz walczę z mniszkami, ,bo trochę ich się nasiało więc nożykiem pojedynczo wycinam coraz
baasik-Basiu ; TajeczkoJa ją kupiłam jako szachownica kamczacka -i jest u mnie 3 rok,pierwszy raz zakwitła jedna,a druga nie
Psiząb 'Pagoda myśłałam,że juz go nie mam,ale wyszedł

Tulipanków trochę jest.a Fiona owszem teraz łapie nornice,Już jedną zaliczyła.Ale nie zawsze tu jesteśmy,jak jedziemy to ją wozimy ze sobą.Lubi nawet te podróże a potem ganianie, tarzanie się w ziemi, czy w piachu na drodze
kogra-Grażynko Bo u Ciebie cieplej i szybciej wszystko jest,To i magnolie przekwitły a moja nie najwcześniejsza kwitnie sobie.u sąsiada jeszcze też kwitną gwieździsta też

Korony mam 2 od 3 lat.i jedna zakwitła a druga nie

Za siatką kwitnie jakieś drzewo ??? ,pięknie wygląda i pięknie pachnie
aneczka1979 Czas tulipnowy to piękny i kolorowy czas w naszych ogrodach.Mam juz ich sporo,ale jeszcze może jakieś na jesieni dokupię
A dla Ciebie wspomninkowe rabaty hostowe,jeszcze troche i znów będziemy sie nimi cieszyć
Na razie wpsominkowe
Moje się rozrosły,maja trochę za ciasno,ale tak to jest jak chce się ich dużo na jednym miejscu
W tm roku ida troche do podziału ,do przesadzania w nowe miejsca też.i juz nowe 4 upatzryłam a juz myslałam,żee ich więcej nie dokupię