Ogród z angielską nutą cz.12
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród z angielską nutą cz.12
Te pierwsze zdjęcia ogrodowe cudne.takie katalogowe.
Iryskowa kolekcja pokaźną I to bardzo.
Piękne są i jeszcze wszystkie masz podpisane odmianowo.
Dużo sil i zdrówka życzę.
Iryskowa kolekcja pokaźną I to bardzo.
Piękne są i jeszcze wszystkie masz podpisane odmianowo.
Dużo sil i zdrówka życzę.
- Klara154
- 100p
- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jako wierna fanka wpisuję się do kolejnej części.
U mnie irysy od Ciebie też już kwitną.
Jak oceniasz tempo rozrastania się irysów? Tak to jest widoczne z roku na rok, czy raczej powoli?
U mnie irysy od Ciebie też już kwitną.
Jak oceniasz tempo rozrastania się irysów? Tak to jest widoczne z roku na rok, czy raczej powoli?
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Ja również stoję w kolejce do cudownych zdjęć irysów, jeżówka itp .
Iryski są niesamowite szczególnie lubię te niskie.
Iryski są niesamowite szczególnie lubię te niskie.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Agniesz-ko, Katko, Wera - bejsonki84, bejka1970, cyma2704, klarag, AnaAn, Silvarerum, Natalio - Blueberry, jolcia1212, Aza, Elwi, Rikkuu, lagotis 2, Georginia, Elu- pela11 , anabuko1, MirkaS - dziękuję Wracam do sił, czuję się już całkiem nieźle, więc i fotki porobiłam nowe i zaraz wrzucę
Miriam - u mnie w ogrodzie od lutego nie było deszczu, dopiero kilka dni temu popadało solidnie i od przedwczoraj też ochłodzenie i deszczowo. Szkoda, że zrobiło się tak zimno - tylko 14'C
clem3 - to tak działa, jak zaraza Ja też co roku mówię, że już nie kupuję, bo miejsca brak, ale co roku wypadają po zimie jakieś rośliny i miejsce się znajduje na nowe, więc zawsze coś znowu wciskam
ewelkacha88 - pumilki są świetne i nie zajmuję wcale dużo miejsca . W kwestii zakupu odpowiedziałam na priv.
Nena08 - Aniu - pobiegłam obejrzeć Wojtki, a tu ni ma Załóż wątek i pochwal się koniecznie
Margo2 - będę częściej, mam nadzieję
Pashmina - więcej ujęć ogrodu, powiadasz Znudzi się, bo nic nowego się nie dzieje Ogród wciąż w chwastach, bo nie ma kto i nie ma kiedy pielić Poza tym mam bardzo duże straty po zimie
Monifd - teraz niskie iryski kończą kwitnienie - zostały pojedyncze kwiaty, ale kwitną orliki, kocimiętki niskie i zaczynają kwitnienie wysokie irysy i piwonie Ogród ma kolory, nie jest ponuro
Klara154 - irysy różnie się rozrastają, w zależności od odmiany i stanowiska. Są odmiany, które budują małe kłącza, przyrastają bardzo niewiele w roku, a są takie, które budują mocne i grube kłącza, przyrastają dużo i szybko powstają duże kępy. Są też takie, które mają niewiele liści, a kwitną obficie, a są i takie, że tworzą wielkie, zielone kępy, ale kwiatów dają niewiele. To samo dotyczy wysokich irysów. Najwięcej zależy - jak wspomniałam, od gleby i odmiany.
Miriam - u mnie w ogrodzie od lutego nie było deszczu, dopiero kilka dni temu popadało solidnie i od przedwczoraj też ochłodzenie i deszczowo. Szkoda, że zrobiło się tak zimno - tylko 14'C
clem3 - to tak działa, jak zaraza Ja też co roku mówię, że już nie kupuję, bo miejsca brak, ale co roku wypadają po zimie jakieś rośliny i miejsce się znajduje na nowe, więc zawsze coś znowu wciskam
ewelkacha88 - pumilki są świetne i nie zajmuję wcale dużo miejsca . W kwestii zakupu odpowiedziałam na priv.
Nena08 - Aniu - pobiegłam obejrzeć Wojtki, a tu ni ma Załóż wątek i pochwal się koniecznie
Margo2 - będę częściej, mam nadzieję
Pashmina - więcej ujęć ogrodu, powiadasz Znudzi się, bo nic nowego się nie dzieje Ogród wciąż w chwastach, bo nie ma kto i nie ma kiedy pielić Poza tym mam bardzo duże straty po zimie
Monifd - teraz niskie iryski kończą kwitnienie - zostały pojedyncze kwiaty, ale kwitną orliki, kocimiętki niskie i zaczynają kwitnienie wysokie irysy i piwonie Ogród ma kolory, nie jest ponuro
Klara154 - irysy różnie się rozrastają, w zależności od odmiany i stanowiska. Są odmiany, które budują małe kłącza, przyrastają bardzo niewiele w roku, a są takie, które budują mocne i grube kłącza, przyrastają dużo i szybko powstają duże kępy. Są też takie, które mają niewiele liści, a kwitną obficie, a są i takie, że tworzą wielkie, zielone kępy, ale kwiatów dają niewiele. To samo dotyczy wysokich irysów. Najwięcej zależy - jak wspomniałam, od gleby i odmiany.
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
O nie, zupełnie przegapiłam otwarcie nowego wątku, tu już trzecia strona, ale meldują się, jak zwykle zachwycona Twoim ogrodem jak z bajki
Sea Dancer- piękny, intrygujący
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Alania
A oto obiecane fotki - zrobione jeszcze w większości w tamtym tygodniu, gdy było ciepło. W tym tygodniu mamy zimno i mokro Deszcz był potrzebny, ale po co ten chłód
irysy wysokie kolejno pokazują pąki Przed domem najładniejsze, bo i ziemia lepsza (nawożona) i nornice nie grasują
Bubble Mood
Queen's Circle
Alice Goodman
Edged Bond
zwyklaczki
pierwsze piwonie
Green Halo
Charles White
irysy wysokie kolejno pokazują pąki Przed domem najładniejsze, bo i ziemia lepsza (nawożona) i nornice nie grasują
Bubble Mood
Queen's Circle
Alice Goodman
Edged Bond
zwyklaczki
pierwsze piwonie
Green Halo
Charles White
- Alania
Przyszłaś w sam raz na nowe fotkiAguss85 pisze:O nie, zupełnie przegapiłam otwarcie nowego wątku, tu już trzecia strona, ale meldują się, jak zwykle zachwycona Twoim ogrodem jak z bajki
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Ach, wiedziałam kiedy zajrzeć
Niebiańskie widoczki i urokliwe iryski Alice Goodman zwiewna i zjawiskowa, a "okantowany" Bond jest prawdziwym przystojniakiem
Cieszę się, że czujesz się już lepiej. Oby tak dalej
Niebiańskie widoczki i urokliwe iryski Alice Goodman zwiewna i zjawiskowa, a "okantowany" Bond jest prawdziwym przystojniakiem
Cieszę się, że czujesz się już lepiej. Oby tak dalej
Hej Moniczko
Ja tu nie powinnam zaglądać wcale, bo te Twoje iryski są najpiękniejsze i wszystkie je zaraz chciałabym mieć Ale jak przeczytałam, że chorujesz to przyszłam z życzeniami zdrowia. Wracaj do sił kochana i nie przejmuj się chwastami nic a nic. Ty jesteś najważniejsza
A zdjęcia rób z daleka, chwastów na takich nie widać a my wszyscy tutaj kochamy oglądać Twój ogród w szerszych ujęciach.
Aaaa choróbsko to wiesz...
Buziaki
Ja tu nie powinnam zaglądać wcale, bo te Twoje iryski są najpiękniejsze i wszystkie je zaraz chciałabym mieć Ale jak przeczytałam, że chorujesz to przyszłam z życzeniami zdrowia. Wracaj do sił kochana i nie przejmuj się chwastami nic a nic. Ty jesteś najważniejsza
A zdjęcia rób z daleka, chwastów na takich nie widać a my wszyscy tutaj kochamy oglądać Twój ogród w szerszych ujęciach.
Aaaa choróbsko to wiesz...
Buziaki
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monisiu melduje się gapcia, która nie zauważyła nowego wątku . . Bardzo się ciesze że już jesteś z nami, i ze mogę obserwować Twój piękny ogród..Chwastami się nie martw, W końcu angielski styl ogrodnictwa jest bardzo bliski naturalnym krajobrazom , a ciut nieplanowanej roślinności nie zniszczy ani odrobiny jego uroku. Cudowne iryski..Tyle odmian , tyle kolorów. A ja ich jeszcze nie mam. Nadrobiłam braki cebulkowych i marcinków w tym roku.W kolejnym zdecydowanie przyjdzie czas na irysy.. Gdy widzę je u Ciebie zakochują się w nich.Widzę jednak i inne urocze roślinki. Czosnki, piwonie w kilku gatunkach. Są cudowne. Monisiu rozkoszuj się słońcem, które ma nadejść w tym tygodniu, odpoczywaj, nie przemęczaj się , dbaj o siebie i wracaj do sł jak najszybciej
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Monia i ja się melduję aby nie przegapić uroku Twojego ogrodu.
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Monia, zmieniłem trochę adresik. Kliknij w stopce róże na wydmie.
Piękne masz irysy. Niestety nie mam miejsca na kolejne szaleństwo.
Piękne masz irysy. Niestety nie mam miejsca na kolejne szaleństwo.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Moniko . Masz cudne irysy . Mój eM nie lubi tych roślin ale daję głowę, że gdybym pokazała Mu takie cuda to na pewno zmieniłby zdanie . On kojarzy tylko te żółte z babcinego ogrodu . Edged Bond obłędny . Masz też piękne i niespotykane dla mnie piwonie . Pogoda od tego tygodnia ma się oprawić także już będzie cieplej . Pozdrawiam .