Oaza Spokoju
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Oaza Spokoju
Krysiu śliczne dorodne kwiatuszki i pięknie sfotografowane, aż miło oglądać
Martusia nas zaraża nie tylko piwoniami, ale to nieszkodliwe dla zdrowia a miłe dla oczu
Martusia nas zaraża nie tylko piwoniami, ale to nieszkodliwe dla zdrowia a miłe dla oczu
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu Bardzo lubię biegać po ogrodzie z aparatem, i uwieczniać letnie kwitnienia, później zimą można planować co gdzie przesadzić i która roślinka będzie ładnie wyglądać w duecie z inną, a skoro moje zdjęcia się podobają to jest mi bardzo miło
Martusia posiada bardzo dużo oryginalnych roślin i kusi bardzo tymi różnościami
Ewa2105 bardzo się cieszę z nowego gościa, dziękuję i zapraszam . Ogród to dla mnie ukojenie duszy, w nim odpoczywam i ładuję akumulatory, chociaż jest to nieraz ciężka praca, ja po prostu nie umiem bez niego żyć
Martusiu pogoda rzeczywiście jest, ale czy do końca taka świetna,rośliny kwitną bardzo szybko w porównaniu do poprzednich lat, niektóre róże wytrzymują tylko jeden dzień,u mnie co jakiś czas deszcz pokropi, lub przejdzie burza i mocniej poleje, to dobrze bo jak piszesz u Ciebie susza, a podlewanie z węża to nie to samo. Ostatni raz padało w piątek, od soboty spiekota i widać jakie niektóre roślinki usmażone . Pozdrawiam bardzo serdecznie
Ach te rózyczki... buchnęły kwieciem, jest cudownie, tylko plaga mszyć, nawet zastosowałam oprysk mocniejszy w piątek rankiem, ale koło 14 padało i chyba zmyło,bo dziś już mszycory siedziały na królewnach, pozbierałam ręcznie, a jutro pewnie trzeba będzie znowu je zbierać no nic teraz parę portrecików i zmykam do łóżka, bo jutro bardzo wcześnie muszę wstać, więc Wasze ogrody odwiedzę w innym terminie
Capri
Cubana
Casanowa
Schloss Eutin
Chopin
Garden Of Roses
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Krysiu,ależ roślinki odżyły ,u mnie tez padało ,no może nie aż tak dużo ,ale jestem zadowolona ,bo już chyba odpuściłam to lanie z węża ,chciałabym jeszcze deszczyku ,bo pod krzaczkami sucho ,w twoim ogrodzie widać jak rześko,roslinki takie żwawe energiczne i mają wielką ochotę do życia ,pozdrawiam
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
I i to jest cuuudny ogród.
Bujny,kolorowy ,zielony.
Róże pięknie kwitną.
Bogactwo na rabatach wielkie.
A jaką trawę masz śliczna zieloniutka..
A moja wyschnięta ,zieleni nie przypomina. Raczej siano.
Bujny,kolorowy ,zielony.
Róże pięknie kwitną.
Bogactwo na rabatach wielkie.
A jaką trawę masz śliczna zieloniutka..
A moja wyschnięta ,zieleni nie przypomina. Raczej siano.
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Krysiu, wsiąkłam w Twój ogród ale jak tu nie przepaść gdy tyle kolorów, faktur, zestawień! I pomyśleć, że masz takie surowe zimy a ogród jak we Francji . Czy możesz napisać coś więcej o róży Munstead Wood?
- Maska
- Kontakt:
Krysiu ten trawniczek masz idealny! wygląda jak w angielskim ogrodzie i róże kładące się na ścieżce
No i to zbawienne działanie deszczu Na jakiś czas mamy z głowy podlewanie ...możemy odpocząć od podlewania i od skwaru! Pozdrawiam serdecznie
No i to zbawienne działanie deszczu Na jakiś czas mamy z głowy podlewanie ...możemy odpocząć od podlewania i od skwaru! Pozdrawiam serdecznie
- Krychna
Witajcie Kochani
Popadało solidnie, ziemia namoknięta, roślinki odżyły, wszystko wygląda tak świeżutko tylko chwasty też ten deszczyk wykorzystują i rosną już na całego tak, że praca w ogrodzie zapewniona
Widoki są piękne, co dzień jakieś nowe kwiatki pokazują swoje oblicze, np; taki niepozorny dzwoneczek, malutka bylinka- Hot Lips, a taki urodziwy zakwitnął i rozrasta się bardzo ładnie.
Marysiu trawnik u mnie w dobrej kondycji, bo nie było takiej dłuższej suszy co jakiś czas była burza razem z ulewą, więc trawka jest ok. Pastella pięknie kwitnie, to ona tak się pokładła po ostatnich deszczach. Współczuje podlewania tym u których deszcz nie pada
a on taki zbawienny dla roślin. Pozdrawiam zakwitnął i u mnie
cdn
Popadało solidnie, ziemia namoknięta, roślinki odżyły, wszystko wygląda tak świeżutko tylko chwasty też ten deszczyk wykorzystują i rosną już na całego tak, że praca w ogrodzie zapewniona
Widoki są piękne, co dzień jakieś nowe kwiatki pokazują swoje oblicze, np; taki niepozorny dzwoneczek, malutka bylinka- Hot Lips, a taki urodziwy zakwitnął i rozrasta się bardzo ładnie.
Marysiu trawnik u mnie w dobrej kondycji, bo nie było takiej dłuższej suszy co jakiś czas była burza razem z ulewą, więc trawka jest ok. Pastella pięknie kwitnie, to ona tak się pokładła po ostatnich deszczach. Współczuje podlewania tym u których deszcz nie pada
a on taki zbawienny dla roślin. Pozdrawiam zakwitnął i u mnie
cdn
- Krychna
Kasiu kaniu witaj w moich skromnych progach bardzo mi miło,że wsiąkłaś w ogród, bardzo lubię i tworzę te zestawienia, chociaż ciągle coś mi nie pasuje i przesadzam, teraz to w ogóle widzę,że gąszcz robi się na rabatach więc będzie uszczuplanie niektórych roślin. Munstead Wood- bardzo fajna róża, u mnie od jesieni 2016 w tamtym roku już dała się poznać z dobrej strony, ma piękny ciemny kolor, jak są upały to krócej trzyma kwiat, ale teraz się ochłodziło , więc nacieszę oczy nimi dłużej. Kwitnie praktycznie cały czas, z małymi przerwami. Posadziłam ją tak,że ma słonko do południa, a następnie późnym popołudniem, oto dzisiejsze zdjęcie krzaczka;
Aniu dziękuję za tyle pochwał trawka zielona, bo u mnie nie było suszy, co parę dni była burza z deszczami, więc trawka piła
Dla Ciebie Aniu,kwitnące rozchodniczki
Martusiu jak to dobrze, że i u Ciebie popadało, nie musisz z konewkami biegać, może dziś jeszcze padało, bo u mnie całą noc i do południa, roślinki się porządnie napiły i chwasty niestety też Pozdrawiam Dla Ciebie bukiecik Bouquet Parfait
James Galway kwitnie pięknymi bukietami
Powojniczek Piilu
Piwonia Duchesse de Nemours skąpana niezmordowanie rozwija kolejne pąki
Zółta NN
Boscobel z przetacznikiem
Nostalgie
na zakończenie Soul, bardzo urokliwa, chyba dzięki deszczom, fantastyczna głębia koloru, rośnie przy tarasie, zbudowała wielki krzak
Aniu dziękuję za tyle pochwał trawka zielona, bo u mnie nie było suszy, co parę dni była burza z deszczami, więc trawka piła
Dla Ciebie Aniu,kwitnące rozchodniczki
Martusiu jak to dobrze, że i u Ciebie popadało, nie musisz z konewkami biegać, może dziś jeszcze padało, bo u mnie całą noc i do południa, roślinki się porządnie napiły i chwasty niestety też Pozdrawiam Dla Ciebie bukiecik Bouquet Parfait
James Galway kwitnie pięknymi bukietami
Powojniczek Piilu
Piwonia Duchesse de Nemours skąpana niezmordowanie rozwija kolejne pąki
Zółta NN
Boscobel z przetacznikiem
Nostalgie
na zakończenie Soul, bardzo urokliwa, chyba dzięki deszczom, fantastyczna głębia koloru, rośnie przy tarasie, zbudowała wielki krzak
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
W tym roku urzekł mnie Pilu gdzie nie spojrzę wszędzie go widzę .Widać to super powojnik a ja szukam takiego na pergolę dla Elżbietki po wykopanym Doktorku ,który padł wiosną.Krysiu teraz kolorek Munstead jest śliczny u mnie znów otwiera kolejne pąki. Edenka wygląda trochę na zmęczoną deszczami trawnik iście w angielskim stylu
- Maska
- Kontakt:
Krysiu ciekawa jestem jak wysoki będzie Twój bodziszek docelowo, bo mój wyrósł taki wysoki w drugiem roku Róże mimo trapiącego ich robactwa wyglądają i kwitną bogato, szkoda tylko że tak szybko przekwitają
Na wsi jest więcej zarośli i trawa ładna, ale w Krakowie wykoszone trawniki wyglądają koszmarnie całe żółte
Na wsi jest więcej zarośli i trawa ładna, ale w Krakowie wykoszone trawniki wyglądają koszmarnie całe żółte
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dziękuję za kwitnące rozchodniki.
Róże masz naprawdę piękne.
Fajnie; żel do parę dni miałaś deszcz. U mnie nawet burz nie było.
Róże masz naprawdę piękne.
Fajnie; żel do parę dni miałaś deszcz. U mnie nawet burz nie było.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Piękne róże, a jaki zielony i czyściutki trawnik Nostalgia jest piękna, nie udało mi się ją zdobyć, ale mam podobną Księcia Monaco--to piękne róże . Pięknie i gęsto kwitną rożchodniki