Rutewka dwuskrzydłowa
Rutewka dwuskrzydłowa -THALICTRUM delavayi (dipterocarpum)
Re: Rutewka dwuskrzydłowa -THALICTRUM delavayi (dipterocarpum)
Kasiu piękna jest, taka rozrośnięta, widać jej dobrze
Ja kupiłam miesiąc temu Thalictrum delavayi, była nazwa 'Anne', małą sadzonkę. Po przesadzeniu do większej donicy pięknie się rozrasta.Jednak obawiam się ją posadzić do gruntu, mam przyciężkawą glebę i nie wiem czy przezimuje.Ma ktoś może?
Ja kupiłam miesiąc temu Thalictrum delavayi, była nazwa 'Anne', małą sadzonkę. Po przesadzeniu do większej donicy pięknie się rozrasta.Jednak obawiam się ją posadzić do gruntu, mam przyciężkawą glebę i nie wiem czy przezimuje.Ma ktoś może?
- corazonbianco
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kiedy u was ta roślina zaczyna wegetację po zimie? Posadziłam latem dwie sadzonki, zwykłą i Hewitt's Double. Nadal ani śladu życia po obu. Jaka może być przyczyna? Zima była łagodna.
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2011, o 22:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I wybiła? Łagodna a zwłaszcza łagodna i mokra zima też nie jest zbyt dobra. No ale w tym roku to lepiej niech nie mrozi ze względu na rośliny i na ludzi.
Posadziłem rok temu na jesieni i dałem "na zapas" 2 metrowy kijek bambusowy. Część kijka nad ziemią ma pewnie około 170 cm. Rutewka przerosła go dwukrotnie . Proponuję uwzględnienie takich anomalii. Na szczęście skończyło się tylko lekką korektą 50 letniego jaśminowca, na którego tle rutewka ma prezentować wdzięki . Mam odmianę zimno liliową. Nie wiem jak się nazywa. Na opasce była cena 36 złotych i musiałem ją zgubić .
Posadziłem rok temu na jesieni i dałem "na zapas" 2 metrowy kijek bambusowy. Część kijka nad ziemią ma pewnie około 170 cm. Rutewka przerosła go dwukrotnie . Proponuję uwzględnienie takich anomalii. Na szczęście skończyło się tylko lekką korektą 50 letniego jaśminowca, na którego tle rutewka ma prezentować wdzięki . Mam odmianę zimno liliową. Nie wiem jak się nazywa. Na opasce była cena 36 złotych i musiałem ją zgubić .