Pustynnik ( Eremurus)
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W tym roku są posadzone już w innym miejscu bo tu świerk za bardzo sie rozrósł i korzenie wrastały w kłącza pustynników. Rozmnażam przez podział kłączy, myślę, że to szybsza metoda. Z nasion pewnie można można mieć więcej roślin tylko nie wiem kiedy zakwitną takie siewki.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- dtlissa
- 200p
- Od: 29 mar 2007, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piekne,
ja posadzilam w tamtym roku na wiosne niestety nic nie wzeszlo a "osmiorniczki" wygladaly na zywe...
ale gdzies w internecie czytalam, ze te kwiaty potrafia byc bardzo kaprysne i np. wzejsc dopiero na drugi rok...a ze nadzieja umiera ostatnia, czekam - moze wykielkuje w tym roku cos, bo miejsce zaznaczylam patyczkami.
ja posadzilam w tamtym roku na wiosne niestety nic nie wzeszlo a "osmiorniczki" wygladaly na zywe...
ale gdzies w internecie czytalam, ze te kwiaty potrafia byc bardzo kaprysne i np. wzejsc dopiero na drugi rok...a ze nadzieja umiera ostatnia, czekam - moze wykielkuje w tym roku cos, bo miejsce zaznaczylam patyczkami.
Witam w ogrodzie... (NL1)
- dtlissa
- 200p
Ulina,
dziekuje! będę dalej czekac ! U mnie dosc gliniasta ziemia wiec wszystko z dosc duzym opoznieniem wychodzi - ale i tak zaraz polece zobaczyc moze juz tam cos "wychodzi".
dziekuje! będę dalej czekac ! U mnie dosc gliniasta ziemia wiec wszystko z dosc duzym opoznieniem wychodzi - ale i tak zaraz polece zobaczyc moze juz tam cos "wychodzi".
- dtlissa
- 200p
U mnie tez niestety jeszcze cisza... tylko niezapominajki sobie kwitna w tym miejscu... powoli trace nadzieje
daje im czas do maja... jak nie to szpadel w dlon i obadam co tam jeszcze z "osmiorniczki" jest w glebie.
daje im czas do maja... jak nie to szpadel w dlon i obadam co tam jeszcze z "osmiorniczki" jest w glebie.
W tamtym roku w czerwcu dostałam jednego i to wykopanego dość brutalnie, myślałam, że nic z niego nie będzie, ale teraz wyrosły dwa, mają bardzo ciepłe i suche stanowisko, na zimę nie okrywałam, bo zapomniałam. Z rad, jakie dostałam, pamiętać gdzie jest posadzony, żeby w czasie nasadzeń jesiennych go nie przekopać.
Edyta
- dtlissa
- 200p
a ja u mnie nic w glebie nie znalazlam - musialo zgnic!
wrrr...
nie ma pustynnikow na mojej glinie ;-) przynajmniej w tym sezonie
wrrr...
nie ma pustynnikow na mojej glinie ;-) przynajmniej w tym sezonie