Moje skarby
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiesz, jego chyba tez te cudne kwiaty zaczęły kręcić. Białe cudo miało być przeznaczone dla znajomej, ale gdy przyjechało do domu, to mąż tak się zachwycił, że sam zaproponował, abym go sobie zostawiła. Zrobił mi tym wspaniały prezent. Wczoraj dla znajomej został zakupiony inny, też prześliczny w delikatną krateczkę malinową i z ciemniejszą warżką i natychmiast ofiarowany. Gdyby dotarł najpierw do domku, został by, jak nic. Całą drogę mąż mnie pouczał, abym go dobrze trzymała, bo jeszcze się złamie i w ogóle piał z zachwytu. Faluś miał 2 pędy, na jednym już rozwinięte w pełni 2 kwiaty i pąki, na drugim same pąki. Na pewno będzie kwitł i cieszył oczy nowej właścicielki bardzo długo. Ona jest zamiłowaną ogrodniczką, niestety nie ma doświadczenia ze storczykami. Ale mieszka w domu naprzeciw, więc poinstruuje i mam nadzieje zainfekuje storczykomanią. ;-)
Wandziu, ci nasi panowie tak mają: najpierw z nas się podśmiewają, że biegamy i oglądamy każdy listek, korzonek, zachwycamy się kwiatami, a tak naprawdę po cichu nam kibicują (mój mąż obiecał zawieźć syna po kwiatuszek na Dzień Matki, który już wybrałam i pokazałam). A rolety opuszcza bardzo delikatnie, żeby nie uszkodzić żadnego storczyka
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Wanda - nie ma się czym smucić Super, że Twój storczyk podjął walkę o przetrwanie
A to, czy któryś z listeczków będzie mniejszy czy większy (czy średni ), to nie ma znaczenia.
Każdy ma swoją indywidualną siłę i urodę. Gratulacje dla Ciebie i Twojej roślinki !
Teraz trzeba bardzo uważać z rozsądnym podlewaniem (nie za dużo !)
Pozdrawiam, Joanna
A to, czy któryś z listeczków będzie mniejszy czy większy (czy średni ), to nie ma znaczenia.
Każdy ma swoją indywidualną siłę i urodę. Gratulacje dla Ciebie i Twojej roślinki !
Teraz trzeba bardzo uważać z rozsądnym podlewaniem (nie za dużo !)
Pozdrawiam, Joanna
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
No więc tak. Po wielu przeciwnościach, najprawdopodobniej we wtorek przyjdzie sadzonka czarnej takki, którą syn zamówił mi na Allegro. Co prawda nie jest to storczyk, ale kwiaty ma niesamowite. Kiedyś zobaczyłam to cudo w hurtowni kwiatów i zachorowałam na nią. Niestety, nie kupiłam, bo cena - 160 zł też mnie powaliła. Kilka razy kupowałam nasionka, ostatnio w styczniu czarną i białą, ale .... do dziś nic nie wykiełkowały. Teraz będę miała sadzonkę! Jasoo! Jak się cieszę!