Moja kolekcja:) - k-arolka
To mój gruboszek:) Nie jest zbyt wielkim okazem, ale mi sie bardzo podoba:)
Przy remoncie budynku ktoś wystawił na korytarz wielką euphorbię trigonę (pewnie stała u kogoś na balkonie), jednak mam cudownych sąsiadów którzy połamali ją całą... Jedyne co udało mi sie uratowac to jeden odrost i liczę, że będzie tak pięknie rósł jak roślina "mateczna" bo ona była slicza
Przy remoncie budynku ktoś wystawił na korytarz wielką euphorbię trigonę (pewnie stała u kogoś na balkonie), jednak mam cudownych sąsiadów którzy połamali ją całą... Jedyne co udało mi sie uratowac to jeden odrost i liczę, że będzie tak pięknie rósł jak roślina "mateczna" bo ona była slicza
Nie ma sprawy. Ona jest młodziutka. Bo oderwałam ją od "matecznej" jakokoś pod koniec kwietnia, poczatek maja. Wypuściła mi korzenie w wodzie i wsadziłam już do ziemi. A co do opuncji to nie mam zielonego pojęcia. Chociaż jeden też mi dziwnie rosnie. ma duzo slonca a nowe pedy sa strasznie podlozne.
Dziękuję bardzo:) A wiesz może jakie on lubi stanowisko takie bardzo słoneczne czy mniej?:) Wziełam sobie od koleżanki szczepkę grudniaka z czerwonymi kwiatuszkami bo ja chyba już nie mam czerwonych, no i kiedys kupiłam sobie zwykłego rojnika sempervivum jubilee, myslalam, ze to moze jakis sukulent ale też mi się bardzo podoba:)