Grill ze starej pralki ???
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 6 lip 2013, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jak zrobić grill ze starej pralki ???
To co że kupisz sobie taki za 9 zł? ale takiego samego nie kupisz, sam bębęn do mojej pralki kosztuje używany 150 zł, więc taki grill drogo wychodzi, a to jest stal nierdzewna i żadna woda nie dojdzie ;]
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 maja 2019, o 08:45
- Kontakt:
Re: Grill ze starej pralki ???
W Internecie jest wiele instrukcji i filmików instruktażowych jak wykonać grilla z bębna pralki jak i różnych innych elementów, które mogą nam się wydawać bezużyteczne
tak wygląda
Skrócilam link do YT/Karo
tak wygląda
Skrócilam link do YT/Karo
Też kiedyś rozważałem zrobienie takiego grilla, ale zrezygnowałem. Za to zrobiłem stelaż, na trzech nogach, na którym mogę albo umocować grilla i piec co bym tam chciał, albo mogę też powiesić kociołek i robić danie jednogarnkowe nad ogniem. Dla niektórych minusem takiego rozwiązania będzie pewnie fakt, że ogień pali się na ziemi. Mi to nie przeszkadza, bo mam palenisko, obmurowane z większych kamieni i zawsze nad nim ustawiam mój trójnóg.
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
A już myślałam, że taka melina to tylko u mnie ;)
Też mam bęben z pralki jako pseudogrill, ale powiem szczerze że świadomość jego pochodzenia i chemii z którą miał styczność skutecznie mnie odstrasza od robienia rzeczy jadalnych na nim. Spalamy raczej tylko odpady.
Też mam bęben z pralki jako pseudogrill, ale powiem szczerze że świadomość jego pochodzenia i chemii z którą miał styczność skutecznie mnie odstrasza od robienia rzeczy jadalnych na nim. Spalamy raczej tylko odpady.