Moje storczyki
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku oni Ci po prostu kipią, a w tych kokosach to są wsadzone z doniczką czy bez pośrednio?Bardzo pomysłowo to sobie wymyśliłaś , ja tez swego czasu myślałam żeby kupić kokosy i tak sobie zrobić ,ale ktoś mi mówił że ciężko je rozciąć, ale ty jesteś przykładem ,że się da. Bardzo mi się podoba Twoje drzewko storczykowe może poproszę mojego M żeby mi też coś takiego wymyślił, myślę ,że nie będzie Ci to przeszkadzało.
Pozdrawiam :P
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Bogumiło tutaj pierwszy raz widziałam te osłonki kokosowe i mi się spodobały http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8274 , może i ciebie coś zainspiruje.
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renato
ciszę się , że Ci się podoba , możesz skopiowac mój pomysł. Częśc storczyków mam bezpośrednio posadzonych do kokosa w podłoże dla storczyków , a częśc służy jako osłonka .Przecięcie kokosa nie jest takie trudne , wystarczy mała piłka do cięcia drewna . Musisz tylko pamiętac , aby zrobic odpływ w dnie kokosa . W nim są takie trzy zasklepione otworki wystarczy je przewiercic . Możesz z jednego zrobic dwie połówki i wystarczą dla dwóch małych storczyków jak sabotki , lub ściąc tylko czubek kokosa i posadzic większego storczyka . Dwie połówki mogą służyc również jako podstawki dla małych doniczek.
Ja eksperymentuję w ten sposób tylko z sabotkiem i oncidium . Nie wiem jak by rosły inne storczyki .
Pozdrawiam
ciszę się , że Ci się podoba , możesz skopiowac mój pomysł. Częśc storczyków mam bezpośrednio posadzonych do kokosa w podłoże dla storczyków , a częśc służy jako osłonka .Przecięcie kokosa nie jest takie trudne , wystarczy mała piłka do cięcia drewna . Musisz tylko pamiętac , aby zrobic odpływ w dnie kokosa . W nim są takie trzy zasklepione otworki wystarczy je przewiercic . Możesz z jednego zrobic dwie połówki i wystarczą dla dwóch małych storczyków jak sabotki , lub ściąc tylko czubek kokosa i posadzic większego storczyka . Dwie połówki mogą służyc również jako podstawki dla małych doniczek.
Ja eksperymentuję w ten sposób tylko z sabotkiem i oncidium . Nie wiem jak by rosły inne storczyki .
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59