Moje oczko i kaskada - ocencie :)

Oczka wodne, stawy kąpielowe, strumienie, kaskady, skalniaki, rośliny wodne, itp
strazak998psp
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 paź 2008, o 15:58

Post »

tak wyglada wstepnie moje oczko na wiosne no ale jeszcse nie ma prawie ze roslin,, prosze o ocene:)

Obrazek Obrazek
Eewlina
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 kwie 2009, o 18:06

Post »

No super te twoje oczko takie wielkie naprawde podziwiam. :D
Jak posadzisz jakies trawy i liliowcy będzie inaczej,wiadomo to sa poczatki.
Ale naprawde super!!!
Pozdrawiam.
zizi30
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 cze 2008, o 23:01

Re: Moje oczko i kaskada - ocencie :)

Post »

strazak998psp pisze:witam, jestem tu nowy.. to moje dzielo na dzien dzisiejszy.. troche potrzebje jeszcze dopracocwania... chcial bym byscie wyrazili swoja opinie :) Obrazek Obrazek Obrazek

cóż mogę powiedzieć.... wygląda jak wysypisko gruzu .. nie pasuje do otoczenia itd...
strazak998psp
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 paź 2008, o 15:58

Post »

sam jestes jak wysypisko gruzu...zrob lepsze

Bardzo proszę, tylko bez osobistych wycieczek. Patrz Regulamin Forum - II. Obowiązki użytkownika, § 2, pkt. c)
Sam prosiłeś o ocenę, więc nie dziw się, że nie każdemu się podoba. Nie każdy lubi obecność betonu i ton kamieni w ogrodzie, traktując to jako gwałt na naturze. Musisz się z tym liczyć.
I druga sprawa to prośba o używanie polskiej czcionki i znaków interpunkcyjnych. Patrz Regulamin Forum - II. Obowiązki użytkownika, § 2, pkt. r), oraz Regulamin sekcji, pkt. 10. Paweł Woynowski, Moderator
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Może ja przedstawie moje skromne oczko.Wykonane w 1995r,troszeczke zmienione w 2005.Wykonane jest z folii0,6mm pod folią dałem gruby karton aby kamienie ew.korzenie nie uszkodzily foli.Moim skromnym zdaniem .betonowe budowle nie komponują się z zielenią ogrodu beton do oczka delikatnie mówiąc jest nie wskazany ,pracujący grunt na pewno uszkodzi beton,a przypuszczam że folia pod betonem zostanie uszkodzona.Folia wytrzyma bardzo długo jeśli jest przykryta wodą,najbardziej szkodzi foli słońce.
Obrazek Obrazek Obrazek
TAD
100p
100p
Od: 5 lis 2008, o 21:27

Post »

'Tadeo' , Twój ogród kwalifikuje się już jako miejscowy park przyrodniczy.
Może by tak pobierać opłatę np: po 5 zł. od osoby dla chwili relaksu wśród kwiatów i bujnej zieleni.
- Jak myślisz ?
... gdy człowiek kładzie się do snu , morze budzi się do życia !
Awatar użytkownika
colezka
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 12:21

Brakuje tylko wody :)

Post »

Witam oczko, a raczej sieć kaskad i oczko bardzo ciekawe, szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z tak odważnymi i nowatorskimi rozwiązaniami.

Oczywiście brakuje wody która nada uroku i roślinki przede wszystkim.

Pozdrawiam
Pawel Woynowski
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 24 sty 2007, o 11:59
Kontakt:

Post »

tadeo pisze:Może ja przedstawię moje skromne oczko.
Tadeo, chyba żartujesz, "skromne oczko". To raczej wzór jak powinno się projektować, budować i obsadzać naturalistyczne oczka wodne.
Dla mnie, to oczko to bomba. Jestem pełen podziwu. :D
Okazuje się, że jednak można zbudować oczko, ograniczając ilość kamienia do minimum.
Napisał byś więcej, o nim, jakie ma wymiary, jaka folia, w jakie "wynalazki techniczne" jest wyposażone, co w nim mieszka (roślinki, rybki) i ile tego tam masz. Nie zdziwił bym się, gdyby wynalazków technicznych nie było za dużo, bo przy tej ilości roślin w nim nasadzonych, czystą wodę masz gwarantowaną. :D
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj strażak.jeżeli twoje oczko podoba się tobie to reszta się nie liczy.Moim zdaniem oczko robimy dla siebie i ukryjmy go przed oczami sąsiadów zakryjmy go zielenią,a ciekawscy sąsiedzi będą słyszeli tylko szum wody.Kiedy budowałem moje oczko w 1995 roku sąsiedzi twierdzili że za blisko domu,że od komarów się nie odpędze.Po roku trzech sąsiadów budowało oczka.Pozdrawiam i życzę powodzenia i dobrych pomysłów.tadeo
Awatar użytkownika
Bicuś
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 10 lis 2007, o 00:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pomysł ciekawy, wykonanie jeszcze lepsze! Gratuluję twórczości :)
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

tadeo,to istne arcydzieło a nie skromne oczko,oszalałeś chyba...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Zgadzam się z Tadeo, że każdy robi oczko dla siebie- o gustach się nie dyskutuje :)
Jeden Indianin nawet powiedział, że ożenił się z tą akurat kobitą a nie inną, bo: gdyby każdy w mojej żonie widział to co ja w niej widzę, to każdy moją żonę chciałby mieć...... ;:109
Nawiasem mówiąc Tadeo piękne oczko, bardo naturalistyczne :wink:
Mam małe pytanko tylko: na zdjęciach wygląda tak, jakby to oczko, było usadowione blisko ściany domu, czy tak jest w istocie? I czy w związku z tym, tak bliskie sąsiedztwo wody, nie szkodzi murom? :roll:
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie jest tak żle-oczko oddalone jest od budynku cztery metry,nie ma to żadnego wpływu na ściany budynku,oczko mam od 15 lat,jedynym wpływem na mieszkańców domu to,że chcą mieć otwarte okno aby słyszeć szum wody.Komarów brak,jeżeli są rybki to komarów na pewno nie będzie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „OCZKA wodne, kaskady, skalniaki, rośliny wodne”