Opryszczka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardziej stawiam na Heviran 200mgPidżama pisze:Tess... może to był Groprinosin?Tess pisze:jakieś 6 lat do tylu miałam przepisane tabletki ( zabijcie nie pamiętam-ale są na tą dolegliwość) jak je brałam to nie miałam w ogóle, zresztą po tej kuracji - wyszła mi przez okres 6 lat 1 raz.
ktoś wspominał o vit. B - bardzo ważne!
P.S wirus "opryszki" podejrzewa się o SM
Pozdrowionka
))

-
- 50p
- Od: 20 lut 2008, o 13:29
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- aconitum
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
popieramKrzysztof Nowicki pisze:witam ,na mnie działa spirytus,od razu wysusza,a jak go nie ma to woda kolońska
ja też stosuje Benzacne 10%
(tak to ten od trądzika )
po co płacić tyle za Zovirax jak efekt ten sam
z tym, że przy Zoviraxie piekło mnie strasznie, a przy Benzacne nawet nie swędzi....
Anka
Zovirax fakt nie tani ale ja go używam, kilka lat miałam problemy z opryszczką jedna schodziła druga wychodziła i to nie tylko na ustach ale i na nosie! Pomogły witaminki i zovirax! Teraz paskudztwo żadko się robi ale jak tylko zaczyna mnie coś swędzieć smaruję. Stosuje go już przeszło 8 lat, uzywałam innych smarowideł i paste jednak nic tak w tak szybkim tępie jak zovirax nie wysuszało opryszczki. A maści mimo że jej dużo w opakowaniu nie ma starcza na długo!
Edyta
Moje roslinki;
Moje roslinki;
- asia-6003
- 200p
- Od: 10 maja 2009, o 10:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Opryszczka
jak tylko zaczyna swędzieć to też stosuję te różne maści. Gorzej jeżeli bąbel wyskoczy np. we śnie. żeby się nie powiększał to wysuszam go amolem albo zamrażam masując kostką lodu.
Witam!
Przez wiele lat wydawałam niebotyczne sumy na leczenie objawów dopiero lekarz objaśnił mi, że należy leczyć od środka wirus HSV ( opryszcza, zimno)
I najważniejsze nie dajmy całować naszych dzieci po twarzy, w usteczka. Tak właśnie mnie zarażono w dzieciństiwe. Ja w moim przypadku używam:
Lek homepatyczny:
1. Rhus toxicodendron 15 ch (bez recepty) 4,5 razy dziennie po 5 granulek co godzinę lub dwie. Natomiast w pierwszym stadium nawet co 15 minut. Wraz z tym lekiem jednocześnie stosuję:
2. "Mezereum 9 ch" ( gdy są strupki a pod nimi ropa)
Początek:
1. Maść "Antivir"
Aby wygoić
Krem z witaminą A lub maść cynkową
Jeśli jest ropa dla wygojenia coś z antybiotykiem
Tribiotic
Aczkolwiek każdy przypadek jest inny i na początek jeśli mogę coś poradzić to wizyta u lekarza.
Przez wiele lat wydawałam niebotyczne sumy na leczenie objawów dopiero lekarz objaśnił mi, że należy leczyć od środka wirus HSV ( opryszcza, zimno)
I najważniejsze nie dajmy całować naszych dzieci po twarzy, w usteczka. Tak właśnie mnie zarażono w dzieciństiwe. Ja w moim przypadku używam:
Lek homepatyczny:
1. Rhus toxicodendron 15 ch (bez recepty) 4,5 razy dziennie po 5 granulek co godzinę lub dwie. Natomiast w pierwszym stadium nawet co 15 minut. Wraz z tym lekiem jednocześnie stosuję:
2. "Mezereum 9 ch" ( gdy są strupki a pod nimi ropa)
Początek:
1. Maść "Antivir"
Aby wygoić
Krem z witaminą A lub maść cynkową
Jeśli jest ropa dla wygojenia coś z antybiotykiem
Tribiotic
Aczkolwiek każdy przypadek jest inny i na początek jeśli mogę coś poradzić to wizyta u lekarza.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Cztery i pół razy na dobę? Jak to zrobić?justi28 pisze:(...)1. Rhus toxicodendron 15 ch (bez recepty) 4,5 razy dziennie po 5 granulek co godzinę lub dwie.(...)

A poza tym zgadzam się w stu procentach z całą resztą! Niemal z całą resztą, bo akurat na mnie homeopatia nie działa, próbowałam parę razy i niestety... więc nie wierzę w jej działanie lecznicze, ale jeśli ktoś wierzy, to na niego może podziała

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Oj jaka gafa chciałam napisać 4-5 razy dziennie. Dokładnie Nalewko każdy organizm jest inny 

1. Rhus toxicodendron 15 ch
Na każdy jednak homeopatia nie będzie działać. Wyżej wymienionym "leku" stężenie substancji z sumaka jest jak 1:10^30. Żeby to ładnie zilustrować co to znaczy, napiszę że w herbacie którą właśnie popijam stężenia arszeniku jest ok. 100000000000000000000000 (22 zera) razy większe. "Leki" homeopatyczne to albo woda albo woda z cukrem.każdy organizm jest inny
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Heviran, Heviran....i jeszcze raz Heviran
Ostatnio opryszki miałam rozmiarów
....lepiej przemilczeć
Znajomi śmiali się ,że sobie silikon w ustach zainstalowałam...i powiem szczerze....nawet nieźle to wyglądało
Nie pomagały mi żadne maści ani plasterki, nawet stosowane w pierwszej fazie "swędzenia i rośnięcia".
Dopiero jak moje dziecię miało wiatrówkę, dowiedziałm się o tym leku....potem wiatrówkę załapałam ja....ale pomogło...
Zero swędzenia, bąble zasychły jeszcze zanim się pojawiły.
Teraz zawsze mam ten lek w szafce...pomaga rewelacyjnie bo opryszczka nie ma szans się rozwinąć.

Ostatnio opryszki miałam rozmiarów

Znajomi śmiali się ,że sobie silikon w ustach zainstalowałam...i powiem szczerze....nawet nieźle to wyglądało

Nie pomagały mi żadne maści ani plasterki, nawet stosowane w pierwszej fazie "swędzenia i rośnięcia".
Dopiero jak moje dziecię miało wiatrówkę, dowiedziałm się o tym leku....potem wiatrówkę załapałam ja....ale pomogło...
Zero swędzenia, bąble zasychły jeszcze zanim się pojawiły.
Teraz zawsze mam ten lek w szafce...pomaga rewelacyjnie bo opryszczka nie ma szans się rozwinąć.

Pozdrawiam słonecznie - Baśka