Świętokrzyskie ogrody - larix
- mag
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj w świecie forumków Larix, rzeczywiście ogrom pracy jeszcze przed Tobą. Też zaczynałam od zwożenia z całej Polski kamieni, niestety trochę innych gabarytowo, bo dysponowałam jedynie osobówką i własnymi łapkami.
Cieszę się, że postanowiłeś zachować pierwotny charakter wiejskiego ogrodu, nie wszyscy to czują. Czekam z niecierpliwością na dalsze fotki. Powodzenia
Cieszę się, że postanowiłeś zachować pierwotny charakter wiejskiego ogrodu, nie wszyscy to czują. Czekam z niecierpliwością na dalsze fotki. Powodzenia
-
- 200p
- Od: 23 gru 2008, o 21:09
- Kontakt:
Fajnie że wpadłaś z wizytą. A niezapominajki rzeczywiście maja taki kolor. To jedna z roślin które pozostały po poprzednich gospodarzach, podobnie jak języczki przewalskiego, pierwiosnki i pare innych "wiejskich" kwiatków które lubię. Myśle, że odpowiada im żyzna, gliniasta ziemia. Intensywność koloru kwiatów często zależy właśnie od warunków w jakich rosną.
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jesteśmy prawie sąsiadami. Mój ogród znajduje się w gminie Morawica w miejscowości Zaborze, a właściwie na jej skraju.
Jest tam dosyć dziko, wokół kilka opuszczonych, rozwalających się chałup i zdziczałych sadów. Teren pofałdowany, porośnięty tarniną.
Czy swoje działki traktujesz typowo rekreacyjnie, czy zamierzasz się przenieść na którąś na stałe?
Pozdrawiam Dorota
Jest tam dosyć dziko, wokół kilka opuszczonych, rozwalających się chałup i zdziczałych sadów. Teren pofałdowany, porośnięty tarniną.
Czy swoje działki traktujesz typowo rekreacyjnie, czy zamierzasz się przenieść na którąś na stałe?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Witaj Zapowiada się ciekawie. Wiele pracy Cię czeka. Będę zaglądac co poczynasz?
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j - moje wątki
-
- 200p
- Kontakt:
Doroto - miło mieć taka sasiadkę jak Ty. Nie znam Twojej miejscowości ale może jak się zrobi ciepło to kto wie. To, że jest dziko to chyba dobrze. Można odpocząć, nacieszyć się ciszą, być odwiedzanym przez ptaki i inne zwierzęta. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy od naszego kawałka ziemi. Jeśli tylko jest spokojnie i nikt nie robi szkód to świetne miejsce. Myślałem o przeniesieniu na stałe oczywiście i w przyszłości pewnie tak zrobię. Ale raczej na działkę bliżej Kielc. Wiesz, szkoła, praca itp.
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Larix ( może zdradzisz nam imię - tak łatwiej będzie się porozumiewać ) miło zawitać do kogoś z tych "naszych stron górskich" - świętokrzyskich bo mało nas tu ;/ ja jestem z tych stron bardziej "starachowickich" ;) Twój ogród pięknie się zapowiada :P urzekły mnie dzwonki :P również uprzedzam , że wrócę tu na pewno
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
-
- 200p
- Kontakt:
Doroto - dzięki za odwiedziny. Rzeczywiście nie wiedzieć czemu z Naszych stron na forum ludzi jak na lekarstwo. Na imię mam Zenon. Dzwonki, które Ci się podobają są dzikie. Przywiozłem je z Warmi (pokrzywolistne) i Iławy (brzoskwiniolistne) jak widać świetnie się czyją na świętokrzyskiej ziemi. Lubię sadzić dzikie rodzime rośliny, które znoszę z różnych stron. Wiosna coś się obraziła i nie chce przyjść, snieg zalega w sadzie i ogródku a roślinki pod nim jak pod pierzynką spią sobie. Chciałbym już móc cieszyć się zieleną i ciepłym wiosennym słońcem. Zbrzydła mi już zima. Zaglądaj do minie częściej. Zapraszam
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
oooo Zenek zbiera w swoim wątku silną ekipę ze świętokrzyskiego .
Mam nadzieję,że mnie nie wygonicie jak czasem Wam nam namieszam swoj wizytą.
Jestem sąsiadką zza miedzy, która często odwiedza Wasze okolice,jestem prawie jak swoja
Swoją drogą Wasze działki sa w wyjątkowo uroczych miejscach,górki i pagórki urozmaicają widok
no i macie wiele fajnych miejsc wypadowych. Tylko czy Wam się chce robić wypady w plener skoro macie ogródki do urządzania i pielęgnacji? Jak to jest ,powie ktoś ?
Pozdrawiam świętkorzyską ekipę forum
Mam nadzieję,że mnie nie wygonicie jak czasem Wam nam namieszam swoj wizytą.
Jestem sąsiadką zza miedzy, która często odwiedza Wasze okolice,jestem prawie jak swoja
Swoją drogą Wasze działki sa w wyjątkowo uroczych miejscach,górki i pagórki urozmaicają widok
no i macie wiele fajnych miejsc wypadowych. Tylko czy Wam się chce robić wypady w plener skoro macie ogródki do urządzania i pielęgnacji? Jak to jest ,powie ktoś ?
Pozdrawiam świętkorzyską ekipę forum