Świętokrzyskie ogrody - larix

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj w świecie forumków Larix, rzeczywiście ogrom pracy jeszcze przed Tobą. Też zaczynałam od zwożenia z całej Polski kamieni, niestety trochę innych gabarytowo, bo dysponowałam jedynie osobówką i własnymi łapkami.
Cieszę się, że postanowiłeś zachować pierwotny charakter wiejskiego ogrodu, nie wszyscy to czują. Czekam z niecierpliwością na dalsze fotki. Powodzenia :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Larix
Sporo kolorków masz w swoim ogrodzie .No i oczywiście piękne otoczenie.
Genia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Link działa. A niezapominajki mają niebywały turkusowy kolor, chyba,że to przekłamanie aparatu fotograficznego?Będę tu częściej zaglądać.
larix
200p
200p
Od: 23 gru 2008, o 21:09
Kontakt:

Post »

Fajnie że wpadłaś z wizytą. A niezapominajki rzeczywiście maja taki kolor. To jedna z roślin które pozostały po poprzednich gospodarzach, podobnie jak języczki przewalskiego, pierwiosnki i pare innych "wiejskich" kwiatków które lubię. Myśle, że odpowiada im żyzna, gliniasta ziemia. Intensywność koloru kwiatów często zależy właśnie od warunków w jakich rosną.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Jesteśmy prawie sąsiadami. Mój ogród znajduje się w gminie Morawica w miejscowości Zaborze, a właściwie na jej skraju.
Jest tam dosyć dziko, wokół kilka opuszczonych, rozwalających się chałup i zdziczałych sadów. Teren pofałdowany, porośnięty tarniną.
Czy swoje działki traktujesz typowo rekreacyjnie, czy zamierzasz się przenieść na którąś na stałe?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witaj :wit Zapowiada się ciekawie. Wiele pracy Cię czeka. :D Będę zaglądac co poczynasz?
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
larix
200p
200p
Kontakt:

Post »

Doroto - miło mieć taka sasiadkę jak Ty. Nie znam Twojej miejscowości ale może jak się zrobi ciepło to kto wie. To, że jest dziko to chyba dobrze. Można odpocząć, nacieszyć się ciszą, być odwiedzanym przez ptaki i inne zwierzęta. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy od naszego kawałka ziemi. Jeśli tylko jest spokojnie i nikt nie robi szkód to świetne miejsce. Myślałem o przeniesieniu na stałe oczywiście i w przyszłości pewnie tak zrobię. Ale raczej na działkę bliżej Kielc. Wiesz, szkoła, praca itp.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Larix ( może zdradzisz nam imię - tak łatwiej będzie się porozumiewać :D ) miło zawitać do kogoś z tych "naszych stron górskich" - świętokrzyskich :twisted: ;:112 bo mało nas tu ;/ ja jestem z tych stron bardziej "starachowickich" ;) Twój ogród pięknie się zapowiada :P urzekły mnie dzwonki :P również uprzedzam , że wrócę tu na pewno :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam cieplutko ;:3
larix
200p
200p
Kontakt:

Post »

Doroto - dzięki za odwiedziny. Rzeczywiście nie wiedzieć czemu z Naszych stron na forum ludzi jak na lekarstwo. Na imię mam Zenon. Dzwonki, które Ci się podobają są dzikie. Przywiozłem je z Warmi (pokrzywolistne) i Iławy (brzoskwiniolistne) jak widać świetnie się czyją na świętokrzyskiej ziemi. Lubię sadzić dzikie rodzime rośliny, które znoszę z różnych stron. Wiosna coś się obraziła i nie chce przyjść, snieg zalega w sadzie i ogródku a roślinki pod nim jak pod pierzynką spią sobie. Chciałbym już móc cieszyć się zieleną i ciepłym wiosennym słońcem. Zbrzydła mi już zima. Zaglądaj do minie częściej. Zapraszam
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Na pewno będę zaglądać :D wszyscy już chcemy wiosny ;:3 słoneczka ;:3 i więcej kolorów ;:3 :D U mnie już się zaczynają się pojawiać pierwsze oznaki wiosny :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

;:111 oooo Zenek zbiera w swoim wątku silną ekipę ze świętokrzyskiego .
Mam nadzieję,że mnie nie wygonicie jak czasem Wam nam namieszam swoj wizytą.
Jestem sąsiadką zza miedzy, która często odwiedza Wasze okolice,jestem prawie jak swoja ;:113
Swoją drogą Wasze działki sa w wyjątkowo uroczych miejscach,górki i pagórki urozmaicają widok
no i macie wiele fajnych miejsc wypadowych. Tylko czy Wam się chce robić wypady w plener skoro macie ogródki do urządzania i pielęgnacji? Jak to jest ,powie ktoś ?
Pozdrawiam świętkorzyską ekipę forum ;:109
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Witaj Zenku! My to mamy do siebie chyba rzut beretem ;:112. Ja też z okien widzę iglicę na Św. Krzyżu. Podobnie jak ty urządzam się tu dopiero trzeci rok. No to chyba wreszcie zmontujemy jakąś regionalną paczkę.
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Witaj Zenku , ze świętokrzyskiego jest nas chyba troszkę więcej :P
Bliżej mam jednak do Twojego miejsca zamieszkania, niż na działkę :wink:
Pozdrawiam, Halina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”