Skromny ogródeczek Ani
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Skromny ogródeczek Ani
Na pewno Aniuzrobisz cacuszko ze swojego ogródka a co byś powiedziała gdyby
wzdłuż ścieżki posadzić lawendę
wzdłuż ścieżki posadzić lawendę
- Andziax007
- Kontakt:
Olu to fakt kotki zazwyczaj nie usiedzą na podwórku A jak mieszkasz koło ruchliwej drodze to tyko szkoda by było kotków 8)
Witaj Elu Już bym zaczęła coś kombinować w ogródku a tak to nie ma jak bo pada deszcz Może jutro się rozpogodzi Oj też bym chciała ciepełko
Romualdo bardzo dziękuję Przejrzałam zdjęcia na necie lawendy i powiem Ci że bardzo świetny pomysł z tą roślinką
Jutro jak będę miała troszkę czasu to zrobię szkic to wtedy bardziej Wam przybliżę o co mi chodzi
Witaj Elu Już bym zaczęła coś kombinować w ogródku a tak to nie ma jak bo pada deszcz Może jutro się rozpogodzi Oj też bym chciała ciepełko
Romualdo bardzo dziękuję Przejrzałam zdjęcia na necie lawendy i powiem Ci że bardzo świetny pomysł z tą roślinką
Jutro jak będę miała troszkę czasu to zrobię szkic to wtedy bardziej Wam przybliżę o co mi chodzi
Aniu kanny masz,poleciłbym Ci daturę...świetnie wygląda w kompozycji z krzewami.Przycięta ładnie trawka...miodzio..
Bardzo ładnie wygląda też rabatka lub alejka z aksamitki...W domu rodzinnym w PL zawsze miałem oddzielony ogród od wjazdu aleją z aksamitek..pięknie to wygląda jak zakwitnie..a kwitną długo...
Bardzo ładnie wygląda też rabatka lub alejka z aksamitki...W domu rodzinnym w PL zawsze miałem oddzielony ogród od wjazdu aleją z aksamitek..pięknie to wygląda jak zakwitnie..a kwitną długo...
- Andziax007
- Kontakt:
Patrycjo jak ja bym chciała żeby u nas też tak było ciepłonatija pisze:U nas ma być coraz ciepliej,w czwartek nawet do 20 st,wiec pewnie do Was tez ciepelko przyjdzie
Mirku datura świetny pomysł tylko długo bym musiała czekać aż urośnie taka okazała Ale i tak sobie ją kupię bo mi się podobają te zwisające "dzwoneczki"Miro78 pisze:Aniu kanny masz,poleciłbym Ci daturę...świetnie wygląda w kompozycji z krzewami.Przycięta ładnie trawka...miodzio..
U mnie co roku są siane aksamitki wzdłuż wjazdu po obu stronach Tylko potem mam problem z koszeniem trawy
UUF, wkońcu dotarłam do twojego ogrodu - nie ogródka . Mam pytanko czy na drugim zdjęciu str. 1 to wierzba japońska???? Na krety podobno dobry jest czosnek ( ale nie ten oczywiście do konsumpcji ) i jest wieloletni. To co nazwałaś sedum, mam to na balkonie ale poobcinałam te suche badyle i teraz zaczyna się ładnie rozwijać.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu pytałaś o przesadzanie roślinek, jasne, że można, niektóre nawet trzeba odmładzać, bo się starzeją i brzydną. Przesadzania nie lubią jedynie roślinki z korzeniami palowymi, takie jak np sasanka, czy jukka. Ale też się da, ja przesadzałam i jedno i drugie i super rosną. Roślinki które kwitną wcześnie-wiosną, przesadzamy i dzielimy po kwitnieniu, a kwitnące latem, lub jesienią, przesadzamy teraz wiosną, lub też po kwitnieniu Aniu zerknij proszę na pw