Skromny ogródeczek Ani

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nie sądziłam,że koty sa takie..ja nie mam kota ale sąsiadów przychodzą.Kretów nie łapią ale znaczą swoje ścieżki,chodzą po samochodach i wyjadają z misek psów jak zapomnę zabrać..Za gościnę mogłyby się odwdzięczyć :D :D Może Ci wytępiły :shock:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Olu moje koty to potrafiły rozgromić gniazdo nornic :twisted: A po samochodzie też chodzą :wink: Mam dwa kociaki który jeden jeszcze nie ma roku a jest większy od kotki :wink:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

kiedyś miałam koty ale mieszkam przy drodze i już nie mam ochoty patrzeć jak gina pod kołami samochodów.A szkoda bo lubię kotki...psy poza ogrodzenie nie wyjdą...
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu cieszę się, że założyłaś wątek ze swoim ogródkiem...będzie na co popatrzeć. :D
Już wiosna do Ciebie zawitała a gdy tylko trochę słonko przygrzeje to zrobi się bardzo kolorowo no i będzie można więcej czasu spędzać na ogródku bo i dzień będzie dłuższy.

Niech w końcu będzie już ciepło prawda?
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Skromny ogródeczek Ani

Post »

Na pewno Aniuzrobisz cacuszko ze swojego ogródka a co byś powiedziała gdyby
wzdłuż ścieżki posadzić lawendę :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olu to fakt kotki zazwyczaj nie usiedzą na podwórku :wink: A jak mieszkasz koło ruchliwej drodze to tyko szkoda by było kotków 8)

Witaj Elu :wink: Już bym zaczęła coś kombinować w ogródku a tak to nie ma jak bo pada deszcz :twisted: Może jutro się rozpogodzi :roll: Oj też bym chciała ciepełko :lol:

Romualdo bardzo dziękuję :lol: Przejrzałam zdjęcia na necie lawendy i powiem Ci że bardzo świetny pomysł z tą roślinką :wink:
Jutro jak będę miała troszkę czasu to zrobię szkic to wtedy bardziej Wam przybliżę o co mi chodzi :wink:
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

U nas ma byc coraz ciepliej,w czwartek nawet do 20 st,wiec pewnie do Was tez ciepelko przyjdzie :)
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Aniu kanny masz,poleciłbym Ci daturę...świetnie wygląda w kompozycji z krzewami.Przycięta ładnie trawka...miodzio.. :D :D
Bardzo ładnie wygląda też rabatka lub alejka z aksamitki...W domu rodzinnym w PL zawsze miałem oddzielony ogród od wjazdu aleją z aksamitek..pięknie to wygląda jak zakwitnie..a kwitną długo...
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

natija pisze:U nas ma być coraz ciepliej,w czwartek nawet do 20 st,wiec pewnie do Was tez ciepelko przyjdzie :)
Patrycjo jak ja bym chciała żeby u nas też tak było ciepło :)
Miro78 pisze:Aniu kanny masz,poleciłbym Ci daturę...świetnie wygląda w kompozycji z krzewami.Przycięta ładnie trawka...miodzio.. :D :D
Bardzo ładnie wygląda też rabatka lub alejka z aksamitki...W domu rodzinnym w PL zawsze miałem oddzielony ogród od wjazdu aleją z aksamitek..pięknie to wygląda jak zakwitnie..a kwitną długo...
Mirku datura świetny pomysł tylko długo bym musiała czekać aż urośnie taka okazała :wink: Ale i tak sobie ją kupię bo mi się podobają te zwisające "dzwoneczki" :lol:
U mnie co roku są siane aksamitki wzdłuż wjazdu po obu stronach :wink: Tylko potem mam problem z koszeniem trawy :twisted:
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Ja zawsze robiłem szerszą rabatę.Trawsko systematycznie sztychówą równałem..no i to plewienie najgorsze...
Daturę będę siał w tym roku z nasion...Zawsze mi się podobała.U nas ,tam gdzie mieszkam to miała nasza kuzynka daturę.
Mama kilka razy wołała sadzonki ,ale kuzynka zawsze miała jakiś wykręt. :twisted: :evil:
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Witaj Aniu
u Ciebie też już wiosennie się zroniło.Jestem pewna że sobie poradzisz z ogrodem ,ja jestem laik jakich mało ale jakoś sobie radze
pozdrawiam aska
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

UUF, wkońcu dotarłam do twojego ogrodu - nie ogródka :roll: . Mam pytanko czy na drugim zdjęciu str. 1 to wierzba japońska???? Na krety podobno dobry jest czosnek ( ale nie ten oczywiście do konsumpcji ;:113 ) i jest wieloletni. To co nazwałaś sedum, mam to na balkonie ale poobcinałam te suche badyle i teraz zaczyna się ładnie rozwijać.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu pytałaś o przesadzanie roślinek, jasne, że można, niektóre nawet trzeba odmładzać, bo się starzeją i brzydną. Przesadzania nie lubią jedynie roślinki z korzeniami palowymi, takie jak np sasanka, czy jukka. Ale też się da, ja przesadzałam i jedno i drugie i super rosną. Roślinki które kwitną wcześnie-wiosną, przesadzamy i dzielimy po kwitnieniu, a kwitnące latem, lub jesienią, przesadzamy teraz wiosną, lub też po kwitnieniu :D Aniu zerknij proszę na pw
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”