Irlandzki Ogrod Ani.1
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj , super kwituszki , odrazu kolorowiej sie zrobiło .
Szukałem w necie i wygląda na to , że Twoja magnolia powinna kwitnąć tak :
http://www.divaplant.de/mediapool/62/62 ... e_safe.jpg
Pozdrawiam
Szukałem w necie i wygląda na to , że Twoja magnolia powinna kwitnąć tak :
http://www.divaplant.de/mediapool/62/62 ... e_safe.jpg
Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Aniu nie znam Twojej magnolii , ale na pierwszy rzut oka wydaje sie ze jednak troche za blisko płotu, korzeni sie płytko , bedzie sie rozkrzewiać lepiej od razu zostawic jej troszke więcej miejsca
pozdrawiam serdecznie:) Małgośka
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie
Aniu ogród zapowiada się bardzo ciekawie. Będę z uwagą śledzić Twoje postępy. Dlaczego? Ponieważ syn kupuje dom i kształt jego ogródka będzie podobny do Twojego. Może coś im podpowiem co zobaczyłam u Ciebie
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Aniu gleba gliniasta wcale nie jest taka zła, jak się wydaje. Na rabatkach wzbogacisz tylko torfem (jaki to zależy od nasadzeń) i piaskiem. Glina zatrzymuje wodę, więc nie trzeba będzie jej tak często podlewać. Wszystkie roślinki powinny pięknie rosnąć. Mam kilka piaszczystych miejsc w ogrodzie, torf nic nie daje a woda wysycha w oka mgnieniu.
Aniu, bardzo cieszę się, że do Ciebie wpadłam, bo balsam spłynął na me udręczone serce . Serce było udręczone posianą 3 tygodnie temu trawą i brakiem deszczu od tamtej pory. Już myśleliśmy z mężem, że wyrzuciliśmy pieniądze w błoto, a tu proszę - jest nadzieja! Sądząc po Twojej ślicznej trawce, nasza też ma jeszcze szansę .
Witam! ;:12
Tess tu na moim osiedlu większość ogródków podobnie wygląda ale są też większe,mniejsze niektóre w kształcie trójkąta(rogowe domy tak mają)..te akurat są ogromne.Widziałam też dwa razy mniejsze od mojego a dom dużo większy..Strasznie niesprawiedliwie to podzielone. Ennis jest bardzo daleko ode mnie ale wiem gdzie tow hrabstwie Clare,prawda?
Do Dublina ponad 200 km. To chyba lotnisko w Shannon najbliżej Czy wybierasz się w odwiedziny do syna w tym roku?
Alinko ta glina to mi tylko przeszkadzała jak ogród równałam
Jedyny problem to jak jest mokro i się nadepnie to dziura się robi i woda w niej stoi jak znowu popada.I mój M już wie,że chodziłam coś sadziłam i krzyczy żeby nie deptać Ale to dopóki trawka nie urośnie porządnie to tak będzie niestety.Więc na razie nie deptam.. Poza tym też uważam,że dla roślinek lepsza glina niż piach
Gosiu ja na trawę czekałam równy miesiąc,też się martwiłam czy coś z tego będzie w ogóle A wystarczył jeden deszczowy dzionek i trawka po dwóch dniach ruszyła na pewno i Twoja wyrośnie!Trzymam kciuki i będę zaglądać do Ciebie i sprawdzać jak już się zieleni
Pozdrawiam Ania.
Tess tu na moim osiedlu większość ogródków podobnie wygląda ale są też większe,mniejsze niektóre w kształcie trójkąta(rogowe domy tak mają)..te akurat są ogromne.Widziałam też dwa razy mniejsze od mojego a dom dużo większy..Strasznie niesprawiedliwie to podzielone. Ennis jest bardzo daleko ode mnie ale wiem gdzie tow hrabstwie Clare,prawda?
Do Dublina ponad 200 km. To chyba lotnisko w Shannon najbliżej Czy wybierasz się w odwiedziny do syna w tym roku?
Alinko ta glina to mi tylko przeszkadzała jak ogród równałam
Jedyny problem to jak jest mokro i się nadepnie to dziura się robi i woda w niej stoi jak znowu popada.I mój M już wie,że chodziłam coś sadziłam i krzyczy żeby nie deptać Ale to dopóki trawka nie urośnie porządnie to tak będzie niestety.Więc na razie nie deptam.. Poza tym też uważam,że dla roślinek lepsza glina niż piach
Gosiu ja na trawę czekałam równy miesiąc,też się martwiłam czy coś z tego będzie w ogóle A wystarczył jeden deszczowy dzionek i trawka po dwóch dniach ruszyła na pewno i Twoja wyrośnie!Trzymam kciuki i będę zaglądać do Ciebie i sprawdzać jak już się zieleni
Pozdrawiam Ania.
Aniu
zawsze latałam do Dublina, sam lot 2 godziny a do Sligo jechałam autobusem ponad 4
Ennis, jest koło Shannon- ale muszę zerknąć skąd latają samoloty...bo ja mam najbliżej Berlin
W Ennis jeszcze nie byłam,syn ma problem ma do wyboru zostać w Ennis lub przenieść się gdzieś koło Dublina 8 km na zachód( nie pamiętam nazwy - miasteczko studenckie - są tam Uniwersytety...już wiem...Westmeath
Do syna na pewno się wybieramy gdzieś pod koniec sierpnia lub początek września, chcemy wypożyczyć auto i objechać tę wyspę
zawsze latałam do Dublina, sam lot 2 godziny a do Sligo jechałam autobusem ponad 4
Ennis, jest koło Shannon- ale muszę zerknąć skąd latają samoloty...bo ja mam najbliżej Berlin
W Ennis jeszcze nie byłam,syn ma problem ma do wyboru zostać w Ennis lub przenieść się gdzieś koło Dublina 8 km na zachód( nie pamiętam nazwy - miasteczko studenckie - są tam Uniwersytety...już wiem...Westmeath
Do syna na pewno się wybieramy gdzieś pod koniec sierpnia lub początek września, chcemy wypożyczyć auto i objechać tę wyspę
Biedne te dzieciaki, Ania i Tess, Geni synowie. Mój też mieszka za granicą, tyle że w Holandii. To przykre, że tak ich rozrzuciło po świecie. Zamiast mieszkać tutaj w Polsce.