Zorza w ogrodzie
MAm problem z kolorami niebiesko -fioletowymi , nie umiem zrobić zdjęc takich które oddadzą kolory i odcienie bratków
pozdrawiam serdecznie:) Małgośka
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie
Tutaj też pięknie i kolorowo serduszka kupowałam trzy razy bo nie mogłam utrafić w odpowiednie miejsce, rok temu posadziłam nowe i rosną bardzo ładnie, mam zamiar dokupić białe i posadzić obok. szkoda, że mam małą kępkę, bo bym się chętnie podzieliła z Tobą
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Gosiu u mnie nie powinny się pojawiać na razie żadne nowe kwiatuszki, bo bałagan niesamowity i nie ma gdzie sadzić ,(tylko czasem tak trudno ominąc ogrodnika)
Twoje serduszka na krzaczory wyrosną ,zanim ja uporządkuje moje chaszcze
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, czy mi się wydaje, że widziałam tu zorzę pod kwitnącym krzewem a teraz jej już nie ma?
I powiedz mi, czy po kwitnieniu wycinasz kwiatostany korony cesarskiej?
I powiedz mi, czy po kwitnieniu wycinasz kwiatostany korony cesarskiej?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
W takim razie jak uporządkujesz trochę i naszykujesz na nie miejsce, a u mnie się porozrastają to wołaj, podzielę sięzorza pisze:Gosiu u mnie nie powinny się pojawiać na razie żadne nowe kwiatuszki, bo bałagan niesamowity i nie ma gdzie sadzić ,(tylko czasem tak trudno ominąc ogrodnika)
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Elu zdjecie w migdałku jest na pierwszej stronie,
jeśli chodzi o korone obrywam jej przekwitłe kwiatki , a reszte dopiero jak przyschnie. Nie wiem jak ma się to do sztuki ogrodniczej ale moje rosną dobrze.
Gosiu niech rosna piękne to sie zgłosze , warunkiem nastepnym są jednak dostawy wody z góry !!!! bo inaczej trzeba bedzie sie przestawic na roslinnki pustynne.
Podziele się jeszcze radosna wiadomością dostałam wczoraj zawilca japońskiego - zimował w ogrodniczym , ma jeden listek , rozpocznie kolekcje zawilców bylinowych .
A teraz czas na kolorki ,jedna z cesarzowych , sałata juz zjedzona ;) mniam mniam ,pigwowiec i konwalie
jeśli chodzi o korone obrywam jej przekwitłe kwiatki , a reszte dopiero jak przyschnie. Nie wiem jak ma się to do sztuki ogrodniczej ale moje rosną dobrze.
Gosiu niech rosna piękne to sie zgłosze , warunkiem nastepnym są jednak dostawy wody z góry !!!! bo inaczej trzeba bedzie sie przestawic na roslinnki pustynne.
Podziele się jeszcze radosna wiadomością dostałam wczoraj zawilca japońskiego - zimował w ogrodniczym , ma jeden listek , rozpocznie kolekcje zawilców bylinowych .
A teraz czas na kolorki ,jedna z cesarzowych , sałata juz zjedzona ;) mniam mniam ,pigwowiec i konwalie
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie
Elu zdjecie w migdałku jest na pierwszej stronie,
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie
miszmasz zdjeciowy:
-CZerona piękność ma ,
-zółty jaskier peoniowy mizerniutki ,koniecznie do przesadzenia coś mu źle w tym miejscu
- rochodnik w końcu mam zdjecie w "kolorze" prawdziwym , posiadam jeszcze jasno rózowy
-kalina ulubienica mszyc
-zółte , białe kobierce
ogóreczki na gruncie , zakrywane folią
-CZerona piękność ma ,
-zółty jaskier peoniowy mizerniutki ,koniecznie do przesadzenia coś mu źle w tym miejscu
- rochodnik w końcu mam zdjecie w "kolorze" prawdziwym , posiadam jeszcze jasno rózowy
-kalina ulubienica mszyc
-zółte , białe kobierce
ogóreczki na gruncie , zakrywane folią
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie
Witam , miło mi widzieć nowych gości , i tych którzy znów zechcieli mnie odwiedzic:)
Zuziu u mnie konwalie maja wyjątkowo ciepłe miejsce, tulipanków sporo ale dośc jednakowych , rozmnażały się:) szaleństw gatunkowych nie mam
EWelinko tak korony są cebulowe , a ile odmian slicznych ja mam jednych w dziale cebulowych znajdziesz pieknosci.
Basiu do zawilca gęba mi sie śmieje od ucha do ucha , chodze po ogrodach i mam coraz nowe chciejstwa to jeszcze poszaleje ze zdjeciami , moze nie jak z koroną 2 razy ;)
Zuziu u mnie konwalie maja wyjątkowo ciepłe miejsce, tulipanków sporo ale dośc jednakowych , rozmnażały się:) szaleństw gatunkowych nie mam
EWelinko tak korony są cebulowe , a ile odmian slicznych ja mam jednych w dziale cebulowych znajdziesz pieknosci.
Basiu do zawilca gęba mi sie śmieje od ucha do ucha , chodze po ogrodach i mam coraz nowe chciejstwa to jeszcze poszaleje ze zdjeciami , moze nie jak z koroną 2 razy ;)
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie