Zorza w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
zorza
50p
50p
Od: 30 wrz 2008, o 12:31

Post »

MAm problem z kolorami niebiesko -fioletowymi , nie umiem zrobić zdjęc takich które oddadzą kolory i odcienie bratków
pozdrawiam serdecznie:) Małgośka
Zorza w ogrodzie
zorza
50p
50p

Post »

i jeszcze szafirki :) Obrazek
Zorza w ogrodzie
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tutaj też pięknie i kolorowo :D serduszka kupowałam trzy razy bo nie mogłam utrafić w odpowiednie miejsce, rok temu posadziłam nowe i rosną bardzo ładnie, mam zamiar dokupić białe i posadzić obok. szkoda, że mam małą kępkę, bo bym się chętnie podzieliła z Tobą :(
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
zorza
50p
50p

Post »

Gosiu u mnie nie powinny się pojawiać na razie żadne nowe kwiatuszki, bo bałagan niesamowity i nie ma gdzie sadzić ,(tylko czasem tak trudno ominąc ogrodnika)
Twoje serduszka na krzaczory wyrosną ,zanim ja uporządkuje moje chaszcze
Zorza w ogrodzie
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, czy mi się wydaje, że widziałam tu zorzę pod kwitnącym krzewem a teraz jej już nie ma?
I powiedz mi, czy po kwitnieniu wycinasz kwiatostany korony cesarskiej?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

zorza pisze:Gosiu u mnie nie powinny się pojawiać na razie żadne nowe kwiatuszki, bo bałagan niesamowity i nie ma gdzie sadzić ,(tylko czasem tak trudno ominąc ogrodnika)
Twoje serduszka na krzaczory wyrosną ,zanim ja uporządkuje moje chaszcze
W takim razie jak uporządkujesz trochę i naszykujesz na nie miejsce, a u mnie się porozrastają to wołaj, podzielę się :lol:
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
zorza
50p
50p

Post »

Elu zdjecie w migdałku jest na pierwszej stronie,
jeśli chodzi o korone obrywam jej przekwitłe kwiatki , a reszte dopiero jak przyschnie. Nie wiem jak ma się to do sztuki ogrodniczej ale moje rosną dobrze.

Gosiu niech rosna piękne to sie zgłosze , warunkiem nastepnym są jednak dostawy wody z góry !!!! bo inaczej trzeba bedzie sie przestawic na roslinnki pustynne.

Podziele się jeszcze radosna wiadomością :) dostałam wczoraj zawilca japońskiego - zimował w ogrodniczym , ma jeden listek :) , rozpocznie kolekcje zawilców bylinowych .
A teraz czas na kolorki ,jedna z cesarzowych , sałata juz zjedzona ;) mniam mniam ,pigwowiec i konwalie Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zorza w ogrodzie
zorza
50p
50p

Post »

Elu zdjecie w migdałku jest na pierwszej stronie,
jeśli chodzi o korone obrywam jej przekwitłe kwiatki , a reszte dopiero jak przyschnie. Nie wiem jak ma się to do sztuki ogrodniczej ale moje rosną dobrze.

Gosiu niech rosna piękne to sie zgłosze , warunkiem nastepnym są jednak dostawy wody z góry !!!! bo inaczej trzeba bedzie sie przestawic na roslinnki pustynne.

Podziele się jeszcze radosna wiadomością :) dostałam wczoraj zawilca japońskiego - zimował w ogrodniczym , ma jeden listek :) , rozpocznie kolekcje zawilców bylinowych .
A teraz czas na kolorki ,jedna z cesarzowych , sałata juz zjedzona ;) mniam mniam ,pigwowiec i konwalie Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zorza w ogrodzie
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Masz masę tulipanów,ładne bratki i nawet kwitnie już konwalia.U mnie na coś jeszcze czeka.
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

Witam! Piękne masz te cesarskie korony! Czy to są rośliny cebulowe?
zorza
50p
50p

Post »

miszmasz zdjeciowy:
-CZerona piękność ma ,
-zółty jaskier peoniowy mizerniutki ,koniecznie do przesadzenia coś mu źle w tym miejscu
- rochodnik w końcu mam zdjecie w "kolorze" prawdziwym , posiadam jeszcze jasno rózowy
-kalina ulubienica mszyc :)
-zółte , białe kobierce
ogóreczki na gruncie , zakrywane folią

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zorza w ogrodzie
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu ,piękne masz te kwitnące kobierce :D
Korona też bardzo ładna i jak czytam ,kolekcja zawilców bylinowych została rozpoczęta ;:215
Miłego wieczoru :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
zorza
50p
50p

Post »

Witam , miło mi widzieć nowych gości , i tych którzy znów zechcieli mnie odwiedzic:)
Zuziu u mnie konwalie maja wyjątkowo ciepłe miejsce, tulipanków sporo ale dośc jednakowych , rozmnażały się:) szaleństw gatunkowych nie mam
EWelinko tak korony są cebulowe , a ile odmian slicznych ja mam jednych w dziale cebulowych znajdziesz pieknosci.
Basiu do zawilca gęba mi sie śmieje od ucha do ucha , chodze po ogrodach i mam coraz nowe chciejstwa :D to jeszcze poszaleje ze zdjeciami , moze nie jak z koroną 2 razy ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zorza w ogrodzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”