Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

giga45 pisze:Witaj kochana Aguniu.
Dziekuje Ci za odwiedzinki.
Widzisz teraz ja cieszę oczy kolorami u Ciebie, bo moje już przekwitły co niektóre. A forsycja u Ciebie w pełni rozkwicie, a u mnie ledwie dołem przy ziemi kilka kwiatkow, a reszta liście. Aguś już do codzienności wróciłam i M na działce był, aż raźniej na sercu. Buziaki dla Ciebie i całej Rodzinki. :P
Witaj Gosieńko, bardzo się cieszę, że Twój Darek już na tyle dobrze się czuje, że mógł pójść na działeczkę. Pewnie już nie mógł się tego doczekać :D Widziałam nawet u Ciebie jego zdjęcie z pobytu na Waszym ogródku :D Bardzo się cieszę, że już coraz bardziej wraca do zdrowia :D
Moja forsycja jeszcze młodziutka, ale już pięknie obsypana kwiatami, jutro zrobię lepsze zdjęcie, bo te nie bardzo udanie oddają jej urodę :roll: :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko, ślicznie dziękuję, dobrze, że mi o tym napisałaś, w takim razie moje też już pozostaną na stałe, tam gdzie zostały posadzone.
Szczerze mówiąc, to miałabym problem w znalezieniu dla nich miejsca :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

a u mnie forsycja już zaczyna przekwitac pomalutku :):)
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, śliczny piesek i śliczny irysek...
Tym bardziej mi się podoba, że u mnie już dawno iryski przekwitły i na następne przyjdzie mi czekać cały rok...
Fajnie, że są takie różnice w wegetacji - dłużej można się cieszyć kwitnieniem poszczególnych kwiatków.
Tym bardziej, że u mnie od 2 tygodni jest tak ciepło, że kwiaty bardzo szybko przekwitają - narcyzy kwitną po kilka dni, a forsycja zabiera się już do przekwitania.
Miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Agnieszko, już dziewczyny mnie pytały co robię, że u mnie tak ładnie kwitną irysy żyłkowane, myślałam, że to bezproblemowe rośliny, a u Ciebie też odmawiają kwitnienia :(
Piękna kolekcja pierwiosnków. I forsycja kwitnie, u nas chyba najpóźniej zaczyna kwitnienie.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu wpadłam zobaczyć jak u ciebie wygląda wiosna a tu pięknie, kolorowo. Kolekcja prymulek, sasanki i hiacynty a na końcu najpiękniejszy "kwiatek" z ciemnym pysiem, wyściskaj go ode mnie.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, co do mojej forsycji to nie ma kwiatków, bo młodziutka i przesadzona jesienią więc mogła nawet zgubić pąki. Ale ładnie odbiła po zimie i to najważniejsze :)
Twoja kolekcja pierwiosnków bajkowa :!: Moje jeszcze nie kwitną a może tak samo jak forsycja w tym roku nie zakwitną, bo sa przesadzone. Pozdrawiam wiosennie!
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko, jaką Ty masz piekną , wielką trawę! :D
Aż się gębusia śmieje, gdy wyobrażę sobie stąpanie po miękkim dywaniku.
Dziecię kosmate, też uśmiechnięte i uradowane, bo nie musi tupać na klepisku,
jak Leon i Luna. :wink:
I coś fajnego do czytania na dobranoc, od Mistrza Ciepłuchy:
http://www.rhododendron.pl/rhododendron ... uprawy.php
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, bardzo się cieszę, że mogłam pomóc :D

Carlo, ja jeszcze się cieszę kwitnieniem mojej forsycji, muszę jeszcze dziś cyknąć kilka fotek :D

Dalu, ta różnice w wegetacji, pomiędzy różnymi województwami są naprawdę niesamowite :shock: u mnie wszystko później, ale każda roślinka cieszy, czy wcześniejsza, czy późniejsza :D

Alu wiele z moich pierwiosnków dopiero szykuje się do kwitnienia, już się nie mogę doczekać :roll: :D A co do irysków, to bardzo żałuję, że nie chcą kwitnąć, napisz mi proszę w jakich warunkach rosną u Ciebie, ja je muszę przesadzić, może będzie lepiej :?

Irenko bardzo Ci dziękuję :D i w imieniu kwiatków i pieseczka :D -Mafi wyściskany :D

Jacku, Twoja forsycja pewnie w przyszłym roku ucieszy Cię pięknym kwitnieniem :D Jacku wiele moich pierwiosnków też dopiero szykuje się do kwitnienia, zaczęło kwitnąć tylko kilka kolorków, już nie mogę doczekać się na pozostałe :roll: :lol:

Hanuś moja trawa już prosi się o koszenie :wink: :lol: i może w sobotę w końcu się doczeka :lol: Ale aż mi szkoda moich stokrotek i cudownych fiołeczków, które rosną kępami w kilku miejscach w trawie( nawet pierdółka zdjęć nie zrobiłam a już przekwitają :roll: ) ale będę kosiła deczko wyżej :roll:
Hanuś wielkie dzięki za czytadło :D - bardzo się przyda :D
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

No to Aga dawaj te fotki :) Doczekać się nie mogę :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś może uda mi się wieczorkiem, teraz jestem w pracy, wpadnę tylko na 2 godzinki do domu, to może coś jeszcze cyknę i może uda mi się wieczorkiem w pracy wstawić :wink: :D
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Edytko bardzo dziękuję za odwiedziny, cieszę się, że podobają Ci się moje kwiaty , zdjęć jeszcze malutko, ale wiosną nadrobię :D

Kasiu, dziękuję że do mnie zajrzałaś, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła pokazać więcej mojego ogrodu :D
to nadrabiaj na co czekasz :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Aguś teraz ja czekam na fotki :D :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)