Ogród Gośki
Jeśli chodzo o to:
to jest.... śliwka węgierka samosiejka
Wiem, wiem ... znajomi też się ze mnie śmiali jak wieszałam na niej kamienie by ujarzmić gałązki, ale teraz nie chcą uwierzyć, że to .... śliwka
Ma około 7 lat. Im bardziej tnę, tym jej przyrosty są bardziej ekspansywne więc daje duże pole do popisu i nie kosztuje w ogrodniczym 55 zł za sztukę
to jest.... śliwka węgierka samosiejka
Wiem, wiem ... znajomi też się ze mnie śmiali jak wieszałam na niej kamienie by ujarzmić gałązki, ale teraz nie chcą uwierzyć, że to .... śliwka
Ma około 7 lat. Im bardziej tnę, tym jej przyrosty są bardziej ekspansywne więc daje duże pole do popisu i nie kosztuje w ogrodniczym 55 zł za sztukę
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 11:05
No to mnie tym zastrzeliłaś!
I jeszcze się dopatrzyłam trzeciej tyciej kulki na górze........
U mamy na wsi rośnie pełno takich węgierek - samosiejek - chyba jej jedną podprowadzę ;) Zdziwi się trochę, że takiego badyla jej zabieram ;)
I jeszcze się dopatrzyłam trzeciej tyciej kulki na górze........
U mamy na wsi rośnie pełno takich węgierek - samosiejek - chyba jej jedną podprowadzę ;) Zdziwi się trochę, że takiego badyla jej zabieram ;)
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- Soulcatcher
- 200p
Masz jakąś książkę o kształtowaniu drzewek?? Może mogłabyś mi coś doradzić ;) Ja też chcę takie cuda nożycami/sekatorem machać ;)
A co to za kaktusy rosną Ci na skalniaku? One tam zimują? Nie topią się?
Im dokładniej się przyglądam tym większe dziwa w Twym ogrodzie wynajduję ;)
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
Oj zdziwi się, zdziwi - chyba, że nie jest (jak moi znajomi) człowiekiem małej wiary
Te badyle na górnej kulce czekaja na moje kolejne rojenia... Nie wycinam wszystkich bo nadal myślę co znich zrobić Może podpowiesz ...
Te badyle na górnej kulce czekaja na moje kolejne rojenia... Nie wycinam wszystkich bo nadal myślę co znich zrobić Może podpowiesz ...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p
No ale o ciężarkach, które przywiązywałaś do gałęzi to skąd się dowiedziałaś??? Że to tak trzeba?
Ja tam bym tylko obciachała to co mi by wystawało i tyle.... A ty mi tu z ciężarkami wyskakujesz...
Ja tam bym tylko obciachała to co mi by wystawało i tyle.... A ty mi tu z ciężarkami wyskakujesz...
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
To opuncje, jeszcze nie zimowały. Ale ponoć to potrafią przy zapewnieniu suchego stanowiska. Posadziłam je na skalniaku, pod zadaszeniem - deszcz tam prawie nie dociera. Myślę, że przed zimą zrobię im jakieś akwarium ze szkłaSoulcatcher pisze:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p
Metoda prób i błędów :PSoulcatcher pisze:No ale o ciężarkach, które przywiązywałaś do gałęzi to skąd się dowiedziałaś??? Że to tak trzeba?
Gdybyś Ty wiedziała ile powiązanych sznureczkiem i powyginanych gałązek odbijało naturalnie do góry to ... przecież Polak potrafi... jak musi hi, hi
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p
A wiesz po głębszej analizie to chyba możesz mieć rację Jestem ciekawa co powiesz jak pokażę Ci moje niudolne bonzai ze zbliżenia. Ale zrobię je dopiero jutro To znaczy zdjęcie zrobię a nie bonzai
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p
ok - to jutro będę tu zaglądać w poszukiwaniu "bonzai co mi coś ma przypominać"
Tymczasem idę spać - dobrej nocki!
Tymczasem idę spać - dobrej nocki!
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny