Mój ogród
Doczytałam, że w Twoim ogrodzie jest ziemia piaszczysta.Czy sadząc rośliny wymieniasz ziemię? W dalszym ciągu drążę temat, bo jestem zainteresowna klonem, więc zastanawiam się czy rośnie tam bez większej pielęgnacji, czy też ziemię nawoziłaś?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grazko-j Gdy kupuję nowa roślinkę przed wsadzeniem jej wybieram duży dół ziemi, uzupelniam ją "dobrą" ziemią(kupiona w sklepie ogrodniczym, odpowiednia dla danej rośliny) i w niej ja sadzę.grazka_j pisze:Doczytałam, że w Twoim ogrodzie jest ziemia piaszczysta.Czy sadząc rośliny wymieniasz ziemię? W dalszym ciągu drążę temat, bo jestem zainteresowna klonem, więc zastanawiam się czy rośnie tam bez większej pielęgnacji, czy też ziemię nawoziłaś?
I tak sobie ta wsadzona roślina później radzi. Już nie uzupełniam ziemi. A jeśli chodzi o naawóz to raz w roku na wiosnę coś "sypnę: .I tyle.
Więc jak widzisz żadnej pielęgnacji, tylko włożenie trochę wysiłku przy wsadzaniu:). Czasem przytnę na wiosnę jakąś odstającą gałązkę i to wszystko.
W mojej piaszczystej ziemi krzewy sobie radzą, maja głębszy system korzeniowy.Gorzej( tak jak już pisałam) z trawnikiem.
- dianek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
sosenka wypasiona ! moja ulubiona... jej i jeszcze taka duża... długo już u ciebie rośnie ?:>
mi się marzy taka... ale pewnie na ak duż to sobie z 15 lat poczekam minimum :/
mi się marzy taka... ale pewnie na ak duż to sobie z 15 lat poczekam minimum :/
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek