Lilie Anulki:)
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie Anulki:)
Witajcie!!
Dziękuję za słowa uznania,ale nie jestem zadowolona w tym roku z moich liliowych zbiorów
Bardzo duzo lilii wyszło nie zawiązując pąków
Pozostałe tez nie są lepsze-chyba cebule porazone.Te z zeszłego roku zrobiły się małe i zasychaja mimo podlewania.
mało cebul kupiłam wiosną,bo myslałam ,że zeszłoroczne się rozwiną a one się zmniejszyły.
Poniewaz sprzedaję dom to nie inwestuję w ten ogród ,ale na działce coś się uchowało
LILIE 2010
CDN
zapraszam wszystkich do oglądania tych wspaniałych kwiatów.
Dziękuję odwiedzającym ten wątek i mam nadzieję ,że przybliżyłam piękno tych kwiatów.Zapach zostawiam do wyobrażni a w te upalne dni jest nieziemski
Dziękuję za słowa uznania,ale nie jestem zadowolona w tym roku z moich liliowych zbiorów
Bardzo duzo lilii wyszło nie zawiązując pąków
Pozostałe tez nie są lepsze-chyba cebule porazone.Te z zeszłego roku zrobiły się małe i zasychaja mimo podlewania.
mało cebul kupiłam wiosną,bo myslałam ,że zeszłoroczne się rozwiną a one się zmniejszyły.
Poniewaz sprzedaję dom to nie inwestuję w ten ogród ,ale na działce coś się uchowało
LILIE 2010
CDN
zapraszam wszystkich do oglądania tych wspaniałych kwiatów.
Dziękuję odwiedzającym ten wątek i mam nadzieję ,że przybliżyłam piękno tych kwiatów.Zapach zostawiam do wyobrażni a w te upalne dni jest nieziemski
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
No to Anulko nam dołożyłaś
co za piękności wszystkie ... pierwsze 14 fotek przedstawiają takie mało znane, pozostałe bardzo kolorowe, różowa w drugim rzędzie od dołu wygląda jak pająk
co za piękności wszystkie ... pierwsze 14 fotek przedstawiają takie mało znane, pozostałe bardzo kolorowe, różowa w drugim rzędzie od dołu wygląda jak pająk
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu śliczne lilie a mnie urzekają te z tzw "oczkiem w środku".
Piszesz o kłopotach z liliami przy domu - rozumiem,że na działce nie było tych problemów?
Pytam bo u mnie też kilka lilii ledwo wyszło z ziemi na parę cm i ani myśli rosnąć a o kwitnieniu to już w ogóle.
Co by tu zrobić z nimi - pewnie dam im szansę na następny sezon. Zresztą powoli wymieniam na odmianowe bo te co mam to takie pospolitsze.
Pozdrawiam serdecznie
Piszesz o kłopotach z liliami przy domu - rozumiem,że na działce nie było tych problemów?
Pytam bo u mnie też kilka lilii ledwo wyszło z ziemi na parę cm i ani myśli rosnąć a o kwitnieniu to już w ogóle.
Co by tu zrobić z nimi - pewnie dam im szansę na następny sezon. Zresztą powoli wymieniam na odmianowe bo te co mam to takie pospolitsze.
Pozdrawiam serdecznie
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Aniu, lilie piękne i jak dużo odmian.Ale gdzie Ty znowu przepadłaś na tak długo?
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- anulka
- Przyjaciel Forum
- ulina
- Od: 15 mar 2007, o 20:31
Wspaniała kolekcja
Mnie osobiście najbardziej podobają się o turbanowych kwiatach, a lubię wszystkie pachnące.
Mnie osobiście najbardziej podobają się o turbanowych kwiatach, a lubię wszystkie pachnące.
Pozdrawiam, Halina
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu jak miło popatrzyć na skąpane w słońcu kolorowe lilie, kiedy za oknem pada deszcz i hula wiatr dziękuję za ten promyk słońca w ten pochmurny dzień faktycznie sezon liliowy możesz uznać za bardzo udany
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna kolekcja powala na kolana,też jestem miłośnikiem lilii tego roczny sezon był średni. Zbyt duże opady deszczu i chłody.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ANIU
Piękną kolekcję pachnących i mniej pachnących lilii stworzyłaś
Ja dla poskrzypki nie mam serca z wosku, pryskam środkami i nie pozwalam im panoszyć się w moim ogródku.
dla Twojej tolerancji, choć nie wiem czy to warto
Piękną kolekcję pachnących i mniej pachnących lilii stworzyłaś
Ja dla poskrzypki nie mam serca z wosku, pryskam środkami i nie pozwalam im panoszyć się w moim ogródku.
dla Twojej tolerancji, choć nie wiem czy to warto
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko kolekcja naprawdę duża.
Podoba mi sie seria z < Napisane: Cz 09 wrz. 2010 16:29 > wzór na płatkach taki sam ale kwiaty w rożnych kolorach.
Z kolei wszystkie białe lub z bielą u mnie sa ponad inne - chyba jakieś skrzywienie charakteru
Świetnie wychwytujesz szczegóły na kwiatach lilii a nie wszystkie dają sie fotografować.
Pamiętam jakie miałam kłopoty przy Lilii Trąbkowej AFRICAN QUEEN .
Często wchodzi w grę tylko leżenie plackiem - jeśli na trawie to dobrze ale zdarzyć sie może i na ...
Czy zabezpieczasz je na zimę ?
Pozdrawiam życząc dużo kolorowych, miłych i pachnących wspomnień.
Podoba mi sie seria z < Napisane: Cz 09 wrz. 2010 16:29 > wzór na płatkach taki sam ale kwiaty w rożnych kolorach.
Z kolei wszystkie białe lub z bielą u mnie sa ponad inne - chyba jakieś skrzywienie charakteru
Świetnie wychwytujesz szczegóły na kwiatach lilii a nie wszystkie dają sie fotografować.
Pamiętam jakie miałam kłopoty przy Lilii Trąbkowej AFRICAN QUEEN .
Często wchodzi w grę tylko leżenie plackiem - jeśli na trawie to dobrze ale zdarzyć sie może i na ...
Czy zabezpieczasz je na zimę ?
Pozdrawiam życząc dużo kolorowych, miłych i pachnących wspomnień.
- anulka
- Przyjaciel Forum
Dziękuję Wam za miłe słowa pod adresem lilii
Dla mnie te kwiaty to ,jak bita śmietana na galaretce Oprócz przepięknych kolorów i kształtów to jeszcze ten ...zapach.
Uwielbiam te lilie ,które silnie pachną szczególnie wieczorem lub przed burzą.A jeszcze ,jak siedzę z kawką na tarasie i mój nos pochłania te zapachy to naprawdę warto jest żyć
Dla mnie te kwiaty to ,jak bita śmietana na galaretce Oprócz przepięknych kolorów i kształtów to jeszcze ten ...zapach.
Uwielbiam te lilie ,które silnie pachną szczególnie wieczorem lub przed burzą.A jeszcze ,jak siedzę z kawką na tarasie i mój nos pochłania te zapachy to naprawdę warto jest żyć