Mój ogród - Józef cz.2
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Grażynko..Ch-w i Mysłowice to faktycznie bardzo blisko..na mojej działeczce goście zawsze są mile widziani więc jak tylko się ociepli to zapraszam..nie tylko na forum..
pozdrawiam J.
Napisane: Pn 30 mar 2009 16:09
pozdrawiam J.
Napisane: Pn 30 mar 2009 16:09
Danusiu..to ani akwaria ani półki..to jest szklana gablota w której miały być storczyki ale teraz tam są tylko bromeliowate,kilka tilandsji,kilka owadożernych,paproć pająk i jeszcze kilka innych roślonek.na dole trochę wody w której pływają dwa żółwie..gdzieś wcześniej w moim wątku są fotki.danutab pisze:Józefie miałam już zapytać poprzednio czy ja dobrze widziałam u ciebie
akwaria na kwiaty czy to tylko półki szklane.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Piękna wiosna u ciebie,przebiśniegi są urocze!W tym roku też muszę je u siebie posadzić,cierpliwie czekam na krokusy ,już maja pąki kwiatowe .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- Józef
- Kontakt:
Malwinko..wiesz że u mnie mówisz i masz ...choćby w weekend...livia pisze:Cudności Józiu dziękuję... oby jak najszybciej było ciepło i pojawiły się następne kwiatuszki..
Już nie mogę doczekać się otwarcia sezonu
pozdrawiam
a już kwitną krokusy..tak z tysiąc...ale nawet fotek nie robię bo zajmuję się ogradzaniem działki żeby moja kudłata kupa sierści nie uciekała.Ale jak przyjeżdżamy z działki to pada ze zmęczenia...
Napisane: Śr 01 kwi 2009 18:12
nooo..w Poznaniu to już pewnie taka prawdziwa wiosna..u Was zawsze cieplej..Ewelina pisze:Prawdziwa wiosna , małymi kroczkami na razie , ale już jest ! Śliczna kępa Przebiśniegów , a te kwiatki obok to Ranniki ?
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Józefie ja od niedawna też jestem posiadaczką kudłacza ,już kupiłam siatkę plastikową aby odgrodzić moje kwiatuszki od jego łapek.na razie to szczeniaczek i łazi wszędzie.Wczoraj zakwitł mi pierwszy krokus ale to radość jak twoich1000 .Dzisiaj jestem strasznie połamana-atakowałam z łopatą i obornikiem ziemię ,dobrze że pogoda sprzyja.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- Józef
- Kontakt:
No tak..jest ich tak duże że dla mnie to już nie są jakąś specjalną atrakcją ale wszyscy przechodzący zatrzymują sie (moja działka jest przy wejściu na teren ogrodu) i się zachwycają..
Ewcia..nie chcesz przypadkiem zaopiekować się strelicją?(tak do Twojego nicka)Ja jakoś nie przykładam się do jej pielęgnowania.W stym roku trochę przymarzła w piwnicy ale jest bardzo żywotna i już wypuszcza nowe liście.Jak o nią trochę zadbasz to zakwitnie..u mnie kiedyś kwitła..
Napisane: Pt 03 kwi 2009 06:02
Ewcia..nie chcesz przypadkiem zaopiekować się strelicją?(tak do Twojego nicka)Ja jakoś nie przykładam się do jej pielęgnowania.W stym roku trochę przymarzła w piwnicy ale jest bardzo żywotna i już wypuszcza nowe liście.Jak o nią trochę zadbasz to zakwitnie..u mnie kiedyś kwitła..
Napisane: Pt 03 kwi 2009 06:02
No co Ty Malwinko..za nic nie oddałbym mojej kupy sierści..we wtorek idzie do fryzjera..ale będzie śmiesznie wyglądał!teraz po szaleństwie na działce musi być codziennie dokładnie wyczesywany z gałązek wrzosów..na szczęście jest baaardzo cierpliwy i poddaje się zabiegom bez sprzeciwu...livia pisze:Jak to nie zrobisz zdjęć... ?
1000 krokusów... ja mam może 15 a cieszę się jak głupia
A jak ci psiunia przeszkadza to przecież mówilismy,że się nią zaopiekujemy