Storczyki Pauli :)
Re: Storczyki Pauli :)
Jak myślicie, co to wychodzi?
Bardzo się cieszę, bo praktycznie u każdego przekwitniętego coś się dzieje, albo przedłużają pędy albo puszczają korzenie.... jednak tutaj nie jestem pewna... czy to pęd kwiatowy czy korzeń??
Bardzo się cieszę, bo praktycznie u każdego przekwitniętego coś się dzieje, albo przedłużają pędy albo puszczają korzenie.... jednak tutaj nie jestem pewna... czy to pęd kwiatowy czy korzeń??
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, oczywiście, że to pęd! Gratuluję! Piękny masz parapet storczykowy, taki kolorowy i szeroki
Nie używam nawilżacza, więc nie mogę pomóc. Myślę, że wystarczy, że będziesz go używać standardowo jak "dla siebie". Ogólnie najlepiej by było sprawdzić % wilgotności powietrza i już
Nie używam nawilżacza, więc nie mogę pomóc. Myślę, że wystarczy, że będziesz go używać standardowo jak "dla siebie". Ogólnie najlepiej by było sprawdzić % wilgotności powietrza i już
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Piękne okno Piękna firanka i storczyki... I jak tam dużo miejsca dla nich ;)
Baryczko i Szamanko dziękuję za miłe słowa. Te duże parapety to jedna z nielicznych zalet mieszkania w starych kamienicach ;)
Bardzo się cieszę, że to pęd, to będzie taki mój pierwszy "samodzielnie wyhodowany" Teraz na każdym coś się dzieje, tzn każdy storczyk wypuszcza coś z oczka.... niektóre nawet z 5 od razu Strasznie to cieszy takie codziennie obserwowanie, co komu wyszło
Bardzo się cieszę, że to pęd, to będzie taki mój pierwszy "samodzielnie wyhodowany" Teraz na każdym coś się dzieje, tzn każdy storczyk wypuszcza coś z oczka.... niektóre nawet z 5 od razu Strasznie to cieszy takie codziennie obserwowanie, co komu wyszło
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To jest pędzik. A kwitnące okno wygląda pięknie.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwszy pędzik...tym bardziej gratuluję A kolorowe okno rzeczywiście przyciąga wzrok...
Bardzo się cieszę z tego pędu :):):)
Podpowiedzcie mi jeszcze proszę taką rzecz: mam keiki dendrobium i małe cymbidium i zastanawiam się czy nie wsadzić ich do akwarium? Mam takie z podświetleniem itp stoi teraz puste, więc może kwiatkom się przyda, szczegółnie tym młodziutkim, zwłaszcza, że robi się ciemno i zimno... czy potem ewentualnie na wiosnę możnaby je wyjąć, czy już musiały by tam zostać na stałe?
Podpowiedzcie mi jeszcze proszę taką rzecz: mam keiki dendrobium i małe cymbidium i zastanawiam się czy nie wsadzić ich do akwarium? Mam takie z podświetleniem itp stoi teraz puste, więc może kwiatkom się przyda, szczegółnie tym młodziutkim, zwłaszcza, że robi się ciemno i zimno... czy potem ewentualnie na wiosnę możnaby je wyjąć, czy już musiały by tam zostać na stałe?
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Witaj Paula. Cudnie masz Pięknie wygląda to ostorczykowane okno ! I cudna kicia !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Witaj Mala_Mi dziękuję za odwiedzenie mojego wątku i miłe słowa
-- Wt, 3 lis 2009, 09:56 --
Ale mnie spotkała wielka radość od rana
Ten nakrapiany, ma takie inne kwiatki, jakby z wosku, są o wiele grubsze... dziś pięknie świeci słońce od samego rana, nachylam się nad nim...... a on cudnie pachnie !!!
Pachnie tak jakby frezjami :) To mój pierwszy pachnący storczyk
-- Wt, 3 lis 2009, 09:56 --
Ale mnie spotkała wielka radość od rana
Ten nakrapiany, ma takie inne kwiatki, jakby z wosku, są o wiele grubsze... dziś pięknie świeci słońce od samego rana, nachylam się nad nim...... a on cudnie pachnie !!!
Pachnie tak jakby frezjami :) To mój pierwszy pachnący storczyk
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Witaj Paula! No to teraz znam już i mamę i córcię Mówiłam Lidii, że to jest choroba zakaźna, która szkodzi na kieszeń. Ale za to jaka przyjemna! Śliczności masz, a okno!!! Cudo! Aż mi żal nie powiem co ściska, bo u mnie teraz tylko jeden Phalaenopsis jeszcze kwitnie i Encyclia. Oczywiście gratuluję nowego pędzika.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Podwójne szczęście Masz...Dość, że przepiękne kwiaty, to jeszcze zapach frezji...falek cudo
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Jest piękny. Może ma coś wspólnego z Phal. liodoro, bo on jest pachnący i ma nieco podobny kolor.
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa
Wando witam i również się cieszę, że mogę Cię poznać Często Cię podczytywałam na gazetowym i stosowałam się do Twoich porad Teraz razem z Mamą tutaj przepadłyśmy, więc mam nadzieję, na częste "spotkania" ;)
Wando witam i również się cieszę, że mogę Cię poznać Często Cię podczytywałam na gazetowym i stosowałam się do Twoich porad Teraz razem z Mamą tutaj przepadłyśmy, więc mam nadzieję, na częste "spotkania" ;)