Ogród Asi & Arka
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 20 sty 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Asi & Arka
Pamiętaj tylko że nie wszystkie kamienie da się rozłupać w ten sposób aby miały jedną stronę płaską.Najlepiej szukać kamieni z "liniami" - słojami i łupać wzdłuż nich młotem o wadze najlepiej ok 5kg. Powodzenia:)
Tylko pamiętaj to też nie jest reguła. Niekiedy zwykły kamień można czesem "nieświadomie" rozłupać na pół:)
Tylko pamiętaj to też nie jest reguła. Niekiedy zwykły kamień można czesem "nieświadomie" rozłupać na pół:)
Sztuka życia to cieszyć się małym szczęściem...
Asiu a mnie bardzo zainteresowała piwnica , czy to również Wasza robota czy kogoś zatrudniliście?
Ciekawa jestem jakie są jej rozmiary no i chętnie bym zerknęła do środka - gdybyś mogła pstryknąć fotkę
Ciekawa jestem jakie są jej rozmiary no i chętnie bym zerknęła do środka - gdybyś mogła pstryknąć fotkę
Studnia i piiwnica fajowe! To niezwykła rzadkość w naszych ogrodach. jeśli chodzi o murki, to też miałam pomysl na takie, ale nie dalibyśmy rady sami ich wykonać. Poza tym ściągnięcie aż tylu kamieni do ogrodu to duży wysiłek i koszt. Ale też uwielbiamy kamienie i od czasu do czasu coś przytargamy do ogródka. Jestem zachwycona Waszym ogrodem: studnią, murkami, piwniczką. No i stokrotkami rzecz jasna. Nie mialabym nic przeciwko temu żeby i u mnie wyrosły. Ale nic z tego .. U mnie ani jednej stokrotki Za to mleczyk, owszem.. zdarza się... Będę do Was zaglądać Pozdrawiam.
- topsin
- Od: 5 lut 2010, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asia a czym impregnujesz te murki? i Jaki to rodzaj kamienia?
-
To kamień polny - taki znleziony przy drogach. Murek niczym nie jest impregnowany:) a zaprawa łącząca jet z cement, piasku i wodu. Fugi będą malowane farbą do fug. Można też kupić fugi barwioen do kamienia.
-
Piwnica to chyba robota dziadka, ale to było bardzo dawno.... Pstryknę kilka fotek i załącze:)111agnieszka pisze:Asiu a mnie bardzo zainteresowała piwnica , czy to również Wasza robota czy kogoś zatrudniliście?
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ta piwnica musi być olbrzymia. Skąd taki pomysł. Czyżby piwniczka na wini.Efekt wyszedł fantastycznie. Lubię taki teren z poziomami.
Pozdrawiam Gosia.
Pozdrawiam Gosia.
Asiu bardzo bym była wdzięczna
Piękny ogród i na wiosnę na pewno rozwkitnie.
Oczywiście piwniczki bardzo zazdroszczę pozytywnie oczywiście.
Oczywiście piwniczki bardzo zazdroszczę pozytywnie oczywiście.
Asiu!. Piękne murki oporowe, właśnie taki kamień najbardziej podoba mi się w ogrodzie. Gdzie Ty mieszkasz, że takie dobrodziejstwa masz przy drodze? Wystarczy tylko przyczepka .... też tak chciałabym.
Pozdrawiam werbenka
Pozdrawiam werbenka
- magos13
- 500p
- Od: 2 lut 2010, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie bardziej interesują te kijki ze sznurkiem. Mogłabyś łopatologicznie ?Asia82 pisze:.Aha do tego sznurek i 2 kijki:)
No i skąd wziąć SUPER FACETÓW jak w okolicy sami leworęczni ?
Pozdrawiam. Gosia
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Kijki i sznurek ,to żaden problem ,ale z tymi super facetami ,chętnymi do takiej pracy i z wolnym czasem ,to już gorzej .
Piwniczka rewelacyjna .Mojemu M taka się marzy ,na winko ,ale czasu na wykonanie brak .
Piwniczka rewelacyjna .Mojemu M taka się marzy ,na winko ,ale czasu na wykonanie brak .
-
Kijki po to aby złapać poziom - murki muszą być równe:) A w piwnicy nie ma nic specjalnego na dzień dzisiejszy, na razie jabłka, ziemniaki, marchewka... W tym roku zostaną tam zbudowane półki na przetwory i mam nadzieje że na winko:)magos13 pisze:Mnie bardziej interesują te kijki ze sznurkiem. Mogłabyś łopatologicznie ?Asia82 pisze:.Aha do tego sznurek i 2 kijki:)
No i skąd wziąć SUPER FACETÓW jak w okolicy sami leworęczni ?