Ogródeczek Ewy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródeczek Ewy
Ewo lawendę rozmnażam tak jak Ty oraz przez odkład/przysypywanie gałązek ziemią/i zapominanie o nich.W tym roku będę próbowała wysiać nasionka zebrane dwa lata temu i w zeszłym roku.Zobaczymy co z tego będzie.
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj prawie sąsiadko Widzę jakieś znajome widoczki ... Wiele lat mieszkałam w Szczecinku. Teraz też niedaleko. Właśnie wczoraj byłam w ogrodniczym koło kamienia i ze zdziwieniem stwierdziłam, ze już mają bogatą ofertę wiosennych bylin i cebul. Byłaś już może pobuszować?
Cieszę się, że coraz więcej nas tu z okolicy, nadal jednak jeszcze bardzo mało.
Masz piękny ogród, ciekawa jestem w jakiej części miasta... Moi rodzice mieli z tyłu za cmentarzem, albo inaczej patrząc za osiedlem Kopernika. Mnie dopiero bierze na róże, a Ty masz już niezłą kolekcję !! Podziwiam
Słyszałam, że ten wyciąg do nart wodnych jest nie tylko jednym z największych w Europie, ale dłuższy nawet od tego na Florydzie, a więc najdłuższy na świecie. Nigdy tego nie sprawdzałam, ale skoro tak mówią, to coś w tym jest
Pozdrawiam i życzę szybkiej wiosny Aga
Cieszę się, że coraz więcej nas tu z okolicy, nadal jednak jeszcze bardzo mało.
Masz piękny ogród, ciekawa jestem w jakiej części miasta... Moi rodzice mieli z tyłu za cmentarzem, albo inaczej patrząc za osiedlem Kopernika. Mnie dopiero bierze na róże, a Ty masz już niezłą kolekcję !! Podziwiam
Słyszałam, że ten wyciąg do nart wodnych jest nie tylko jednym z największych w Europie, ale dłuższy nawet od tego na Florydzie, a więc najdłuższy na świecie. Nigdy tego nie sprawdzałam, ale skoro tak mówią, to coś w tym jest
Pozdrawiam i życzę szybkiej wiosny Aga
- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
Witaj aguskac! Miło jest pogawędzic z ziomkiem .Byłam juz w "Ogrodzie" i wole tam juz nie wchodzic ,bo mój M będzie jednak musiał budowac piętro na działce.Zaczeliśmy urządzac tą działke właściwie dwa lata ,a już wiele razy przesadzałam roślinki Działkę mamy za oczyszczalnią ścieków to jest jak się jedzie do Marcelina (za torami w lewo) .Weszlam w Twój ogród na wsi i to nie jest przypadkiem w kierunek Wierzchowo . Tak Ci zazdroszczę tej powierzchni do zagospodarowania,ja też kiedyś mieszkałam na wsi i tego mi brakuje.Nie zdziwiłam bym się że możesz nas znac bo pracowałam z mężem w sklepie Pozdrawiam i myślę że wkrótce do zobaczenia ewa
- aguskac
Witaj Ewcia
Piętrowa działeczka, to by było coś... dopiero by do Was tłumy zwaliły na zwiedzanie
Mniej więcej wiem gdzie tam są te działeczki, ale nigdy nie byłam. Ja mieszkałam koło szpitala i tamte tereny są mi bliższe.
Wierzchowo to tez nie ten kierunek, do mnie się jedzie na Borne Sulinowo Ja też pochodzę ze wsi, dlatego pewnie po dość długim pomieszkiwaniu w mieście wróciłam na wieś, matka natura ciągnęła wilka do lasu
Piętrowa działeczka, to by było coś... dopiero by do Was tłumy zwaliły na zwiedzanie
Mniej więcej wiem gdzie tam są te działeczki, ale nigdy nie byłam. Ja mieszkałam koło szpitala i tamte tereny są mi bliższe.
Wierzchowo to tez nie ten kierunek, do mnie się jedzie na Borne Sulinowo Ja też pochodzę ze wsi, dlatego pewnie po dość długim pomieszkiwaniu w mieście wróciłam na wieś, matka natura ciągnęła wilka do lasu
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Miło będzie spojrzeć na Twój ogród wiosną ;)
Masz tyle krokusów ze ślicznie będzie!!!
Masz tyle krokusów ze ślicznie będzie!!!
- nitka55
- 500p
Żebyś się nie zdziwiła jak kiedyś zapukam do twoich drzwi.Ja często jeżdżę do Bornego do krawcowej.
- nitka55
- 500p
Priam Zapraszam wiosną do mojego ogródka .Prawdopodobnie mam więcej jak 500 krokusów Tak moi sąsiedzi działkowcy twierdza ja nie liczyłam
- aguskac
Oj to zapraszam koniecznie Jak tylko jakieś zielone wylezienitka55 pisze:Żebyś się nie zdziwiła jak kiedyś zapukam do twoich drzwi.Ja często jeżdżę do Bornego do krawcowej.
Tylko przygotuj się na łażenie i słuchanie moich ogródkowych opowieści
A ja Twoim krokusom tez nie przepuszczę, tylko dasz znać kiedy i lecę...
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Ja w tym roku dopiero zobaczę efekty moich większych zakupów jesiennych.
Zobaczymy z jakim efektem przetrwają zimę.
Zobaczymy z jakim efektem przetrwają zimę.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Ewo ,Twoje róże to cacuszka,życzę aby przetrwały zimę.
- nitka55
- 500p
Priam Cebulowym nic nie powinno byc, bo było tak dużo śniegu ,że było im jak pod dobrą pierzynką
księgowa Myślę,że przetrwają zimę ,było tyle śniegu.Ubiegła zima to była fatalna dla moich róż ,jak zobaczyłam moje sierotki to aż popłakałam się
księgowa Myślę,że przetrwają zimę ,było tyle śniegu.Ubiegła zima to była fatalna dla moich róż ,jak zobaczyłam moje sierotki to aż popłakałam się
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo ale cudne poole róż, ciekawe jak po zimie czy je kopczykowałaś
- nitka55
- 500p
Matemax Kopczykowałam oczywiście no i ten śnieg to myślę że będzie dobrze .Zobaczymy wiosną