Moje zielone królestwo - tulipanka 2010
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone królestwo - tulipanka - cz.4
No i mamy powtórkę z rozrywki
Było już tak ładnie, śniegu prawie nie było, ziemia powoli schła, a dziś ..... dosypało z 15 cm śniegu i znowu porobiły się zaspy. Wszystkie roślinki przysypane, ale może to i dobrze. Podczas mrozów będą miały cieplej.
Czy ta zima się nie skończy! Mam już jej naprawdę serdecznie dość.
Aby poprawić sobie i wam humor wstawię jeszcze zdjęcia z zeszłego roku.
Kilka roślinek w ciepłych kolorach ...
Było już tak ładnie, śniegu prawie nie było, ziemia powoli schła, a dziś ..... dosypało z 15 cm śniegu i znowu porobiły się zaspy. Wszystkie roślinki przysypane, ale może to i dobrze. Podczas mrozów będą miały cieplej.
Czy ta zima się nie skończy! Mam już jej naprawdę serdecznie dość.
Aby poprawić sobie i wam humor wstawię jeszcze zdjęcia z zeszłego roku.
Kilka roślinek w ciepłych kolorach ...
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Wiolka - na tych Twoich zdjęciach to nawet berberys wygląda dostojnie ,
a orlik jaki piękne w zbliżeniu
Na ładnych zdjęciach to i roślinki się lepiej prezentują
U mnie też mróz i śnieg -zima trzyma
a orlik jaki piękne w zbliżeniu
Na ładnych zdjęciach to i roślinki się lepiej prezentują
U mnie też mróz i śnieg -zima trzyma
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Bożenko, berberysy spodobały mi się w ubiegłym roku. Najpiękniejsze są, gdy kwitną.
Denerwują mnie trochę ich kolce, bo nie raz się nimi pokułam, no i trzeba uważać, aby nie stanęły na drodze dzieciom.
Ten ze zdjęcia, to zwykła, polna odmiana. Przez większość roku wygląda nieciekawie, ale gdy zakwitnie, to oczu nie można od niego oderwać.
Denerwują mnie trochę ich kolce, bo nie raz się nimi pokułam, no i trzeba uważać, aby nie stanęły na drodze dzieciom.
Ten ze zdjęcia, to zwykła, polna odmiana. Przez większość roku wygląda nieciekawie, ale gdy zakwitnie, to oczu nie można od niego oderwać.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu no to usłyszałam :x , że w instrukcji nie pisze jak zrobić dobre zdjęcie na nic moje zabiegi, instrukcji nie znajdę bo przy przeprowadzce wiele rzeczy nie zostalo przeniesionych. Już mam dość dyskusji z nim, muszą być takie zdjęcia jak do tej pory sama tego wynalazku nie rozgryzę, szybciej znowu coś w nim zepsuję.
O takich zdjęciach jak Twoje, Gabrysi mogę pomarzyć , przynajmniej wiem u kogo mam oglądać i się zachwycać
O takich zdjęciach jak Twoje, Gabrysi mogę pomarzyć , przynajmniej wiem u kogo mam oglądać i się zachwycać
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie Krajankę
Jak zobaczyłam.Wiolu Twoje kwitnące ciemierniki i przebiśniegi to sobie myślę Świętokrzyskie ? a tu taka wiosna? U mnie jeszcze zimowy śnieg nie stopniał a już nasypało nowego chyba z pół metra .I cały czas sypie.Moje roślinki jeszcze żadna nie wychyliła noska,nie wychyliła albo ich nie widać z pod śniegu.Teraz na termometrze jest u mnie -11 i zamieć śnieżna.
Jak zobaczyłam.Wiolu Twoje kwitnące ciemierniki i przebiśniegi to sobie myślę Świętokrzyskie ? a tu taka wiosna? U mnie jeszcze zimowy śnieg nie stopniał a już nasypało nowego chyba z pół metra .I cały czas sypie.Moje roślinki jeszcze żadna nie wychyliła noska,nie wychyliła albo ich nie widać z pod śniegu.Teraz na termometrze jest u mnie -11 i zamieć śnieżna.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Dorotko, już pisałam, Twoje zdjęcia też są bardzo ładne
A z biegiem czasu będziesz nabierać wprawy i będą się stawać coraz ładniejsze :P
Haniu, podrażniła nas trochę ta wiosna i znowu zima nastała. U mnie dziś znowu pełno śniegu. Roślinki przysypane, ale może to o dobrze, bo w nocy było -15*C, brrrrr...
Bożenko, nalewka wygląda przepysznie. Gdyby się dało, to zwinęła bym Ci ją z tego zdjęcia
Czy owoce zrywasz z tego zwykłego, polnego berberysu?
Jak nie zapomnę, to w odpowiednim momencie poproszę Cię o przepis.
U mnie nastała znowu śnieżna i mroźna zima Wszelkie prace porządkowe i nasadzeniowe w ogrodzie przesuwają się w nieskończoność.
Dobrze, że w domu mam trochę wiosny ....
Tak przezimowały w piwnicy róże na kiju
Pomidorki wreszcie się pokazały
A to pierwsze w tym roku zakupy krzaczorów :P
- z przodu hortensja Renhy (Vanilla Fraise)
- z tyłu, po lewej kalina dawn
- z tyłu, po prawej perukowiec Golden Spirit
Mój jest tylko perukowiec. Pozostałe dwie roślinki kupiłam na prezent. Myślę że ta osoba będzie bardzo zadowolona.
A z biegiem czasu będziesz nabierać wprawy i będą się stawać coraz ładniejsze :P
Haniu, podrażniła nas trochę ta wiosna i znowu zima nastała. U mnie dziś znowu pełno śniegu. Roślinki przysypane, ale może to o dobrze, bo w nocy było -15*C, brrrrr...
Bożenko, nalewka wygląda przepysznie. Gdyby się dało, to zwinęła bym Ci ją z tego zdjęcia
Czy owoce zrywasz z tego zwykłego, polnego berberysu?
Jak nie zapomnę, to w odpowiednim momencie poproszę Cię o przepis.
U mnie nastała znowu śnieżna i mroźna zima Wszelkie prace porządkowe i nasadzeniowe w ogrodzie przesuwają się w nieskończoność.
Dobrze, że w domu mam trochę wiosny ....
Tak przezimowały w piwnicy róże na kiju
Pomidorki wreszcie się pokazały
A to pierwsze w tym roku zakupy krzaczorów :P
- z przodu hortensja Renhy (Vanilla Fraise)
- z tyłu, po lewej kalina dawn
- z tyłu, po prawej perukowiec Golden Spirit
Mój jest tylko perukowiec. Pozostałe dwie roślinki kupiłam na prezent. Myślę że ta osoba będzie bardzo zadowolona.
- korzo_m
Gdzie dziś zaglądnę tam róże :P
Zima to nam robi paskude psikusy. Jakie pomidorki siałaś , pamiętam że lubisz koktajlowe.
Zima to nam robi paskude psikusy. Jakie pomidorki siałaś , pamiętam że lubisz koktajlowe.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Dorotko, koktajlowych nie wysiewałam. Liczę na samosiejki, tak jak było rok temu. Nasiało się ich tyle, że wyrywać musiałam.
Nasiona pomidorów mam od Judyty , a są to Kozuli pomidory, chyba 9 odmian posiałam.
Nasiona pomidorów mam od Judyty , a są to Kozuli pomidory, chyba 9 odmian posiałam.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Wiolu,ja w tym roku nie zimowałam żadnych róż w domu.
Ale te z zeszłego roku wyglądały podobnie,tylko że ja do zimowania ich nie skracałam.Przycięłam chyba w kwietniu.
Ależ jestem ciekawa, co u różyc po zimie
Ale te z zeszłego roku wyglądały podobnie,tylko że ja do zimowania ich nie skracałam.Przycięłam chyba w kwietniu.
Ależ jestem ciekawa, co u różyc po zimie
Pozdrawiam Magda
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Madziu, ja też ich nie skracałam jesienią. Zrobiłam to dopiero, gdy wyniosłam je z piwnicy. Dziś stoją w chłodnym ganku, ale jak tylko temperatura będzie na plusie, to zacznę je wynosić na powietrze.
- korzo_m
To pomidory mamy z tego samego żródła ja też mam te od Kozuli, sama jestem ciekawa ich smaków.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Ja też jestem ciekawa tych pomidorków.
Oby tylko nie załatwiła ich jakaś zaraza
Oby tylko nie załatwiła ich jakaś zaraza