Róże Georginii (Alicji)

Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji )

Post »

Witaj Alicji! Masz przepiękną kolekcję róż, a czy mogłabyś pokazać kilka bardziej "przekrojowych" zdjęć? Widzę, że bardzo łądnie je zestawiasz z innymi roslinami, to jest to, co tygrysy lubią najbardziej :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

100krotko. :lol: Mało takich zdjęć zrobiłam.Latem nie wiedziałam nawet że takie Forum istnieje.Dopiero niedawno mój syn informatyk pokazał mi co i jak.Zafascynowana kwiatami róż w większość pstrykałam to co widzisz.Niedługo dorzucę zdjęcia do wiosny potem z lata , jesieni i tam jest więcej kompozycji.W przyszłym sezonie zrobię to inaczej.Pozdrawiam.Alicja :uszy
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1

Post »

:shock: ;:60 ;:154 ... przecuda, aż mi szczęka opadła... Alicjo ;:180 ;:180 ;:180

Georginia pisze:Dziękuję wszystkim za miłe komentarze ;D .Naliczyłam u siebie równiutko siedemdziesiąt siedem róż a w tym roku chcę dociągnąć do setki .Może mi sie uda ! Całą zimę szukam miejsca na pozostałe .Jak już być zboczonym to do końca :heja
czyżby to tyczyło się i mnie :idea: :roll: ;:83 hmmm, chyba tak ;:85 ;:33

Pozdrawiam :tan :heja Majka :wit
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majko .Dziękuje za odwiedziny.Oczywiście że Cię serdecznie witam na mojej stronie.Czy już zakochałaś się w różach.Zrób to szybko i tak Cię to nie minie :;230 Alicja.
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Alicjo, to oczywiste , że się witamy :D dziękuję :D

chodziło mi o to "zboczenie"... :;230 :arrow: Jak już być zboczonym to do końca :heja - Twoje słowa :lol: a ja się pod nimi również podpisuję :;230

wiesz co? mnie już nie ma co omijać, chyba, że samochody na drodze :;230 kocham róże jak i wszystkie kwiaty :;230
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majko.Przepraszam że umknął mi sens Twojej wypowiedź ale teraz już wszystko jasne.Mnie tak "wzięło" na róże że w tym roku likwiduję skalniak i tam je posadzę.Już mam wybrane a kupione będą w Rosarium.Wszystkie angielskie i pachnące.W sierpniu będzie nowa oferta.Po 3 szt jednej odmiany w kolorach ...czerwone,różowe i białe.Ciekawa jestem jaki będzie efekt.Alicja.
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Alicjo, nie przepraszaj, nie ma za co :;230 no to będziemy czekać na efekt :D Zazdroszczę ci :roll: ja tu nie mam rosarium, a przez internet nie chcę takich rzeczy kupować, więc kupuje w ogólnych szkółkach co mają wszystko, w marketach, na rynku itp. w ogóle to wszystkie roślinki w ten sposób kupuję :D ja mam dopiero kilka róż, ale powoli, powoli i się nazbiera :;230 ...
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majko.Ja też tak kupuję w większości tylko zwracam uwagę na zdrowotność i oczywiście na cenę.Ale w renomowanej szkółce róże z etykietą na której jest nazwa kosztują bardzo drogo.Ostatnio była mi potrzebna czerwona róża angielska i kupiłam w szkółce koło Ciechanowa za 40 zł./w doniczce/Falstaff.Miałam na myśli szkółkę o nazwie Rosarium k/Poznania p.Choduna .Tam w sezonie można kupić z nagimi korzeniami angielki za kilkanaście zł i b.dobre.Poczta kurierska dostarcza na drugi dzień.Więc przy kilkunastu szt.to się opłaca.Można e meilem poprosić o katalog i cennik i sobie wybrać,nowy na jesień będzie w sierpniu.Pozdrawiam.Alicja.
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

dzięki za rady, może jednak skorzystam z tej formy zakupu, ale bliżej jesieni i zamówię dobie katalog :D jeszcze raz dzięki :D Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Georginia pisze:Majko.Przepraszam że umknął mi sens Twojej wypowiedź ale teraz już wszystko jasne.Mnie tak "wzięło" na róże że w tym roku likwiduję skalniak i tam je posadzę.Już mam wybrane a kupione będą w Rosarium.Wszystkie angielskie i pachnące.W sierpniu będzie nowa oferta.Po 3 szt jednej odmiany w kolorach ...czerwone,różowe i białe.Ciekawa jestem jaki będzie efekt.Alicja.
To się nazywa "choroba różana" ;:108 sporo nas zachorowało :D Ja też
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aszko :D Bardzo mi miło że odwiedziłaś moje skromne strony.Zerknęłam na chwilkę do Ciebie i widzę ze jesteś już zasiedziałym forumowiczem nie to co ja szczawik.Najważniejsze jednak że tu na forum łączy nas wszystkich w jedną rodzinę miłość do roślin.Bez względu na ilu m2 ktoś uprawia swoje roślinki lub ile liczy wiosen .I to jest super.Można porozmawiać a roślinach i spotkać się ze zrozumieniem dla swoich pasji i nikt nie przewraca znacząco oczami ,że to niby z nami coś nie tak :roll:Cieszę się że mnie odwiedziłaś.Pozdrawiam.Alicja :D
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Georginio,dzięki Forum utrzymałam swoje róże .To było moje drugie podejście.W2000 też ich nasadziłam sporo ale nie mając wiedzy wszystko się zmarnowało.No prawie -zostały 3 szt i zdziczała pnąca róża :D Czytałam ,podpytywałam i w końcu wiedziałam czego chcę.Chociaż jeszcze ulegam pokusom.Jedno jednak wiem-choćby nie wiem jaka piękna nazwa była ale jak jest woskowana to jej nie kupię ;:108
Miłego Dnia
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszko.Wyjaśnij mi ten problem z woskowanymi różami bo wydaje mi się że właśnie się w niego wpakowałam.Kupiłam 2 róże niebieskie pnące na bramkę jest jeszcze nie ustawiona, więc posadziłam je do doniczek.Jedna ruszyła z kopyta ,druga zastanawiała się co ma robić.Wyglądała na przemrożoną,przycięłam ją i czekam.Zero reakcji.Pędy na wysokość 5cm.Jako że potrzebne są mi 2 szt.dokupiłam jeszcze jedną, na wszelki wypadek.Sytuacja taka sama,nie wiem co z nich będzie,wegetują.Wszystkie miały woskowane końcówki pędów.Jakie to ma znaczenie,powinno to być zabezpieczenie przed chorobami a nie jakiś przekręt.Proszę wyjaśnij mi jak coś wiesz na ten temat. :( Alicja.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”