Szklarnia,tunel nieogrzewane - jak używać, co posiać, kiedy posadzić itd...
Re: Kiedy do nieogrzewanego tunelu?
umnie folia jeszcze nie stoi ale mam andzieje ze na weekend mąz postawi bo juz czas na jej założenie:)
-
- 50p
- Od: 4 gru 2009, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tez się zastanawiam czy juz zakladać folię czy jeszcze poczekać?
pozdrawiam Marcin
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 lut 2010, o 21:44
Rano byłam pod folią i odsłoniłam sałaty -stały trochę biedniutkie bo w nocy był niewielki przymrozek ,dobrze że je dodatkowo okryłam.Marti i Ruda na co Wy czekacie już stawiać tunele foliowe ,im szybciej tym lepiej.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
A jaki mniej więcej był mróz że pomogły znicze? znajoma stosowała znicze ale z rozmowy wynikało,że te rośliny bliżej folii to jej pomroziło.Piszę o poprzednim roku.marti19 pisze:Ja do foliaka wsadziłem pożno ok. 25 kwietnia, a na zimną zośke też palilem znicze i wszystko ok.
W których miejscach ustawiałeś znicze-bliżej ścian, czy po całości?
-
- 50p
- Od: 4 gru 2009, o 17:34
Tak też zrobię, może już jutrobara8 pisze:Rano byłam pod folią i odsłoniłam sałaty -stały trochę biedniutkie bo w nocy był niewielki przymrozek ,dobrze że je dodatkowo okryłam.Marti i Ruda na co Wy czekacie już stawiać tunele foliowe ,im szybciej tym lepiej.
A jaki mniej więcej był mróz że pomogły znicze? znajoma stosowała znicze ale z rozmowy wynikało,że te rośliny bliżej folii to jej pomroziło.Piszę o poprzednim roku.
W których miejscach ustawiałeś znicze-bliżej ścian, czy po całości?[/quote]
Juz nie pamiętam, ale bylo chyba -2,-1, znicze staly na środku
pozdrawiam Marcin
-
W tym roku jest wcześniej wiosna,zauważam to po możliwości wcześniejszego wejścia na grządki z pracą.Jeszcze nigdy nie miałam tak wcześnie wysianych warzyw,że aż się zastanawiam czy nie pośpieszyłam się.Oby nie nastąpił nawrót chłodów.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 lut 2010, o 21:44
Suzana -nie tylko Ty zaczełaś wcześnie prace na grządkach,ja także dziś wysiałam co tylko mogłam oczywiście zapomniałam pietruszki i szpinaku jeszcze wysiać ,ciepło i słońce sprzyja naszym zapałom do pracy.Tylko oczywiście już ślimaki zdążyły mi podjeść sałatę w inspekcie .
-
Do mnie jeszcze nie doszły ślimaki ale ta fala idzie,już nie daleko widziano pojedyncze sztuki.Prawdopodobnie zaczęło się z tymi ślimakami od ich ucieczki z hodowli.
- hafciarz
- 200p
- Od: 20 lut 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje pomidorki (i cała reszta)od czterech dni przebywają pod folia , na noc przykrywam włókniną .
-
Nie boisz się nawrotu chłodow?Pomidor zatrzymuje się we wzroście jak jest poniżej 8*C.hafciarz pisze:Moje pomidorki (i cała reszta)od czterech dni przebywają pod folia , na noc przykrywam włókniną .
- hafciarz
- 200p
- Od: 20 lut 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie są wsadzone do gruntu , przebywają w doniczkach 12cm w razie powrotu chłodów przeniesione zostanie wszystko do domu. Jest tego dużo i jeszcze dochodzą canny , dalie i mnóstwo jednorocznych . To jest kilkanaście kursów rano i wieczorem - a czasami brak czasu.
-
A, to Ty sprytny jesteś